Колоритен маникюр: комбинацията от цветове в маникюра


маникюр в различни цветове
Разноцветният маникюр е актуален вече няколко години. Модни остават при него,  както и при дрехите и аксесоарите, комбинациите от различни цветове или оттенъци на един цвят.
Лидер на разноцветния маникюр смело може да се назове покритието на ноктите с нюанси на един цвят, така наречените ефект омбре и градиент маникюр. Разбира се, има още много варианти на разноцветен маникюр, но не е достатъчно само да се подберат няколко различни цвята. Необходимо е те да се съчетаят по цвят и текстура, за да има стилен ефект.
Преди да пристъпим към разноцветния маникюр, е необходимо да се научим правилно да комбинираме различните нюанси. Има няколко принципа на цветови комбинации.
1.Едноцветен/монохромен/ маникюр от един цвят или комбинации от негови нюанси, например, от тъмно до бледосиньо или от бордо до бледо розово. Такъв е ефектът омбре.
2.Допълващи комбинации, основани на контраста. Оранжево и синьо, виолетово и жълто, червено и зелено са най-контрастните цветови двойки, подходящи за по-самоуверените натури. Могат да се изберат и по-спокойни, „скромни“ контрастни комбинации – бледо розово и салатено, синьо и прасковено. С допълващи цветове е градиентният маникюр.
3.Тройни комбинации /триади/- три цвята, на равно разстояние един от друг, в цветно колело. Получава се ясна визуална разлика, но същевременно всеки цвят е в унисон с останалите. Като примери може да посочим три основни цвята/жълто, червено и синьо/, три производни/лилаво, оранжево, зелено/, три съчетания, получени чрез смесване на основни цветове с техни производни/червено оранжев, оранжево жълт, жълто зелен и други/.
4.трябва да споменем и ахроматичните комбинации, при които основните цветове са черно, бяло и сиво, както и нюдовите нюанси, хармониращи с всякакви цветове и оттенъци. Ахроматичният маникюр е класика с изненади. Той може да бъде лунен или цветен френски маникюр – идеално решение, което се вписва винаги и навсякъде.
Макар че при съчетаването на цветовете не се препоръчва комбинация от топли и хладни цветове, в маникюра това правило отдавна е нарушено, като трикът е да се направи акцент върху един тон, а останалите да бъдат допълнителни.
Акцент в колоритния маникюр може да се постигне не само чрез цветове, но и чрез различни текстури, например, пясъчен лак, лак с блясък и др.,но и тук трябва да се съблюдава правилното съчетание.
Експериментирайте, но не забравяйте, че при колоритния маникюр винаги трябва да се съблюдава умереност при комбинацията на лакове.

Пролетно-есенни обувки

Нощници

Спално бельо

Удобни домашни халати

Бански за всеки вкус

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects