10 грешки при спазване на диета които трябва да избягвате

Представете си следната ситуация: подготвили сте се да върнете добрата си форма и започвате диета. Но седмиците отминават, а не виждате никакъв резултат. Чувствате се разочаровани, нали? Може би спазвате диетата по неправилен начин? Или сте разбрали, че я следвате по грешен начин, но не променяте нищо? Свалянето на килограми става много по-лесно и възможно, ако избягвате навиците, изброени по-долу. Така че продължете четенето и ще бъдете по-слаби и здрави по-бързо, отколкото някога сте си представяли!

1.    Интензивна диета – най-популярната диета за отслабване е интензивната диета. Но ако тя е нещото, от което се нуждаем за да постигнем перфектна фигура всички жени по света щяха да бъдат здрави и в блестяща форма. Уви интензивната диета в крайна сметка не помага, а по-скоро вреди, тъй като води до загуба на мускулна маса, а не на мазнини. Така тялото вместо да се оформя ще бъде отпуснато.

2.    Фокусиране върху кантара – може би най-лошото нещо, което правите при диета е именно това. Графата на кантара показва само едно число, а това как се чувствате и изглеждате няма никаква връзка с него. Продължителното фокусиране върху кантара няма да намали теглото ви, по-скоро е вероятно да се вманиачите относно своето тегло. А това дори може да доведе и до качване на килограми.

3.    Залагане само на кардио упражнения – една от най-големите заблуди в днешни дни е, че кардио тренировките са най-важни за постигане на перфектни телесни форми. Всъщност най- добре е да се фокусирате върху по-ефективни упражнения, натоварващи различни части на тялото, които горят повече калории.

4.    Пропускане на закуска, обяд или вечеря – пропускането на хранене, когато сте на диета може би е ваш начин да се самодисциплинирате, за да постигнете желаните килограми. Но това може да е най-лошото нещо, което правите. Когато тялото ви изпитва глад за хранителни вещества то започва да разгражда мускулите. Мускулите предизвикват метаболитната активност на организма, а горепосоченият ефект ще подтисне метаболизма, като по този начин се нарушава способността на тялото да смила поетата храна.

5.    Хапчетата за отслабване – те са още един често срещан подход , който жените предприемат за намаляване на теглото. Има различни видове такива хапчета, но много малко от тях всъщност вършат работа. Най-правилният и естествен подход за отслабване са целенасочените усилия към редовна физическа активност и здравословно хранене.

6.    Ядене на по-малко храна – диетите обикновено включват точно това. Значи би трябвало всичко да е наред, нали? Всъщност не, защото по-малкото количество храна дебалансира хранителният режим на тялото, а така е три пъти по-вероятно по време на диетата да се нахвърлите безразсъдно върху големи количества храна, обезсмисляйки по този начин всички положени усилия до момента. Най-добре е храненията през деня да са три, плюс две леки междинни. Стремете се вечерята да не е тежка, защото тялото ви няма да разполага с достатъчно време за изгаряне на калориите.

7.    Хранене навън – всички сме заети и нямаме достатъчно време. Но ако се храните изключително с храна, приготвена не от вас, а в някой ресторант, пицария или бързо хранене шансовете да отслабнете наистина са малки. Храните там в повечето случаи сдържат транс мазнини и други вредни съединения. По- добре си направете у дома салата или сандвичи с пълнозърнест хляб.

8.    Контрол над емоциите – спазването на диета е повече от физическа рутина. Не забравяйте да се контролирате и да се пазите от т.нар. „емоционален гуляй”, тъй като мозъка ни е склонен да свързва някои храни с определени настроения, а това може да провали спазваната диета. Ако не сте разбрали за какво става дума представете си, как когато се чувствате тъжни или разочаровани от нещо в живота сядате пред телевизора и се нахвърляте върху голяма кутия сладолед с огромна лъжица.

9.    Непостоянство – една от основните причини да не отслабвате вероятно е непостоянството. Забързаният живот почти не ви дава време да се храните правилно. Но за да постигнете желаните резултати трябва да намерите начин за баланс, да бъдете последователни и упорити.

10.    Недостатъчно сън – да бъдеш на диета не означава да се лишаваш. Трябва да сте сигурни не само че не гладувате, но и че получавате достатъчно сън. Сънят е жизненоважен за ефикасността на всяка една диета.

Твърде вероятно е да сте наясно с всички тези неща, но да сте прекалено мързеливи да ги спазвате. Въпреки това следващият път, когато се подлагате на диета се опитайте да се фокусирате върху тези аспекти и ще се удивите колко по-добри резултати ще постигнете. Просто бъдете сигурни, че избягвате посочените в тази статия често срещани грешки по време на диетата.

Великолепният въздушен шифон – гаранция за елегантност и стил

Женските форми винаги се свързват с нещо великолепно и  ефирно. Разбира се, ежедневният ритъм не винаги позволява това, но ще се изненадате с каква лекота може да се постигне изящество във визията. Само трябва да насочите погледа си към великолепните дамски дрехи от шифон, деликатни, леки и безтегловни.

Всяка съвременна жена трябва да има в гардероба си няколко рокли от шифон, актуални за горещото лято, както и чифт строги и не толкова блузи за офиса или за романтична среща. Красивите рокли, поли, блузи и костюми от тази фина материя добиват особена популярност напоследък, което не е изненадващо, защото тя перфектно ляга на женското тяло и лесно може да бъде комбинирана с други тъкани, което понякога създава зашеметяващ ефект.

През горещите месеци блузите от шифон осигуряват комфорт на тялото. Роклите и полите от тази естествена материя също позволяват на тялото да диша. Дамите, които обичат да изглеждат ярко и креативно, определено предпочитат шифон, защото той лесно се поддава на обработка и създава невероятно смели решения. Именно от него се шият едни от най-елегантните и изтънчени тоалети, което ги определя като „дрехи за червения килим“.

Най-често, вечерните рокли се шият от копринен шифон, особено лек и ефирен, с гладка текстура. Специалната кройка и аксесоарите ще позволят създаването на един образ с ретро нюанси, особено актуални в последно време. А памучният шифон, използван преди само за бельо, сега е често предпочитан за изработването на летни рокли и туники.

Найлоновият шифон, който е синтетична разновидност, също има добро качество и относително ниска цена, най-често е в ярки и смели цветове, предпочитани за създаване на етнически образи.

Към днешна дата, дрехи от шифон са задължителни за всяка бизнес дама, като елемент от дрескода и същевременно като начин да заяви собствен стил. Но, в зависимост от начина на обличане, тази материя е подходяща и за други случаи. Например изобилието от набори и къдри доближава до романтичния стил на хипи шик. А моделите в мъжки стил перфектно се вписват в бизнес средата.

Дългата шифонена рокля е прекрасен избор за тържествено и празнично събитие. Един красив и невероятно женствен модел е перфектен  за романтична среща, за театър, клуб или ресторант. Прелестта на тези рокли се определя и от факта, че те не се нуждаят от допълнителни аксесоари, защото сами по себе си са завършени и самостоятелни изделия.

За сериозни вечерни събития може да се избере вариант с щампи, които подчертават меките женствени извивки. Късите модели с пайетки, във всевъзможни разцветки, с дълбоко деколте и бродерии, са отлично решение за дискотека или парти.

Но не бива да забравяме, че роклята от шифон е задължаваща. Към нея трябва да подберем подходящите обувки, като най-добре е те да са на ток. Изящно портмоне или неголяма чанта отлично ще допълнят образа.

Леките рокли и блузи от шифон удачно се комбинират с плътни сака и жилетки, създавайки стилен пролетен или есенен образ.

Правилно подбраните изделия от шифон са идеално решение за девойките и жените, позволяващо им да изглеждат нежно, съвременно и непринудено.

И жените над 50-те могат да бъдат красиви и изтънчени

Една жена може да бъде красива и уникална дори и над 50-те. С възрастта тя губи своята младост и неопитност, но носи докосването да мъдрост и неописуем чар. Тъжен е фактът, че все повече жени на зряла възраст престават да харесват сами себе си, все по-рядко се поглеждат в огледалото, недоволни от появилите се нови бръчици или от фигурата си.

Но това не е проблем! Всяка възраст е красива по свой начин, всеки период от живота си има своите цветове и стандарти, които ни позволяват да изглеждаме наистина перфектно. Тайната е във вътрешното състояние, в душевното равновесие, защото красивата жена на първо място е щастлива жена.

Жената и над 50 има своето очарование, свой установен собствен стил. Просто трябва да се съблюдава онази тънка линия, която позволява на дамите в зряла възраст да изглеждат красиво и естествено, грациозно и изтънчено, независимо от възрастта или типа фигура. Ако е необходимо, трябва да се направят промени. Ако досега основните елементи в гардероба са били панталоните и дънките, време е да се помисли за роклите и полите и в  зависимост от типа фигура да се постигне баланс в силуета.

На първо място трябва правилно да се подбират цветовете, защото всяка възраст си има своите предпочитания. Например, зеленото и лилавото е по-добре да се забравят, защото прибавят още към годините. Бялото подмладява. Черният цвят не винаги е удачен. Най-добре е да се изберат нюанси, близки до цвета на кожата и очите. Идеалният вариант са светлите и пастелни тонове – бледо синьо, розово, прасковено, бежово, кремаво, корал. Трябва много да се внимава и с щампите, които хармонично да допълват силуета. Ярките надписи, огромните рисунки и ултрамаринът трябва да отпаднат.

В тази възраст на благородство и елегантност хармонично ще изглеждат класическите модели и естествените материи. Дизайнерите съветват да се обърне внимание и на аксесоарите – чантата и обувките да са от кожа, а обеците – скъпоценни или от естествени материали.
Няма строга рамка, която да очертава облеклото на жената над 50-те. Тя не бива да се страхува и от ярките цветове. Най-важни са хармонията между външността и вътрешния свят и радостта от живота. Наслаждавайте се на всеки период от живота, защото той няма да се повтори!

Какво да облечем за дискотека, за да бъдем красиви

Ако сте любителка на нощния живот, ще е трудно да си осигурите за всеки повод нов тоалет, въпреки че много ви се иска да изглеждате стилно и модно. Пък и проблемът обикновено е финансов. Но нещата не са толкова страшни. Просто огледайте гардероба си и със сигурност ще откриете забравени, но хубави дрехи, които ще ви свършат работа.

Визията за дискотека винаги трябва да е ярка, без да се прекрачва тънката граница към безвкусица и вулгарност. Правилната комбинация на дрехи ще ви гарантира стил и уместен тоалет. Трябва да знаете точно къде отивате, защото напоследък са много актуални тематичните партита.

Съобразно планираната програма, трябва да се избират и аксесоарите. Няма строги правила, важно е да се чувствате комфортно и в кожата си. Ако никога не сте носили високи токчета или къса пола, едва ли е добра идея да ги сложите за първи път, отивайки на дискотека или в нощен клуб. Това са места за забавления и танци и трябва да се чувствате максимално свободно, което да голяма степен ще зависи от избрания тоалет. Класическата рокля е подходяща, а ако планирате да танцувате до зори, то токчетата и мини полата не са подходящият вариант.
Ако вечерта не е тематична, поразровете се в гардероба си. Дълго време се смяташе, че коктейлната рокля е идеалният вариант за парти. Но не винаги е удобно да се танцува в нея. Ако все пак сте смело и уверено в себе си момиче, тази опция е за вас.

Може да изберете клин за дискотека и то в такава версия, която в привичната обстановка няма да сложите. Става въпрос за блещукащи и искрящи тъкани, с които няма просто да се загубите в тълпата. Отличен дискотечен вариант е и малка рокля, украсена с пайетки или камъни. Но винаги трябва да присъства чувството за мярка, за да може постигнатият образ да е винаги стилен. Печеливша версия за танци са и тесните модни дънки и тениска. Помнете, че за дискотеката пасват модерни опции тесни панталони, а топът трябва да е леко удължен. Чудесен вариант е и гащеризонът, стига да е умело подбран съобразно фигурата. Друг печеливш вариант е средно дълга пола с красива блуза.

За да се разчупи образа, допълнете го с модерни обувки и ярки аксесоари.Може да сложите и ниски сандали, ако искате, стига те да са ярки и лъскави.

Що се касае за прическите и грима, за дискотека са допустими нестандартни решения. Идеален за нощни партита е опушеният грим. При всички случаи, прическата и гримът трябва да дават усещане за комфорт – гаранция за самочувствие и добро настроение.

Тенденции при принтовете за пролет – лято 2015

Щампите и моделите,показани в модните колекции за новия сезон, изненадват с разнообразието от ярки цветове, иновативни решения и привлекателен дизайн, което може да промени нашия образ в нови стилни интерпретации. Най-популярните дизайнери предлагат няколко варианта модни щампи за пролетта и лятото на 2015 година.

Ефектните и красиви карета са един от най-често срещаните принтове, като се използва голямо разнообразие от цветове и стилове. Освен интерпретациите, основани на черно, бяло и нюанси на сиво, предназначени за класическите поли миди и макси, се предлагат и големи карета в дует с изрязан връх и удължена пола молив, както и малки сини клетки на бял фон, съчетани с V-образно деколте, като елемент от дизайна. Красиво и в същото време минималистично изглеждат карираните модели с лек акцент върху прасковен цвят на бял фон. Предлагат се и карирани модели в стила на спортния шик.

Интересни и уникални за пролетта и лятото са животинските отпечатъци, представени в необичайни и съвременни интерпретации. Оранжевите нюанси се вписват добре в модел с комбинации от черно и жълто. Не по-малко креативни са и деконструктивните образи на леопард, разположени върху разкошна  дълга рокля или различните образи на животни, при които основния нюанс е сребърният блясък. Можем да се радваме и на контрастни комбинации на фламинго или на изображения на животни и прозрачни материи.

Всякакви видове ленти са сред универсалните и закачливи тенденции на сезона пролет – лято, като се съчетават различни нюанси, форми и цветове. Едни от най-добрите комбинации са панталони и широки панталони с райета. Наистина запомнящи се , са моделите с асиметрични ленти, като ключова позиция заемат оптичните ефекти с ленти, особено при асиметричните поли и панталони. Завладяващи са и моделите в класическите райета в черно и бяло, в кремаво или в супер енергични цветни решения.

Графичните и геометрични ефекти са следващата тенденция за пролетта и лятото на 2015. Моделирани в черни и бели, както и в някои сиви тонове или в цветни и живи оттенъци, визуалните интерпретации имат зашеметяващ ефект, който прави образа невероятно специален.

Флоралните мотиви, постоянно използвани от дизайнерите, са наистина впечатляващи с най-различните си интерпретации, което ги прави една от забележителните модни тенденции. Запомнащи се комбинации с широк спектър от нюанси и атрактивен дизайн определено ще очароват почитателките на този принт.

Не може да не споменем и ярките художествени и абстрактни интерпретации, създаващи уникални образи.

Не бива да се пропускат и етническите вдъхновения – следващата впечатляваща модна тенденция, като фокусът е предимно върху китайското изображение на ландшафта. Бразилски мотиви,  африкански и древногръцки елементи са отбелязани в много от актуалните етнически модели.

Стил според зодиакалния знак – моден хороскоп

Всяка жена има свой начин на обличане като следва неотлъчно модните тенденции или създава свой впечатляващ стил, което до голяма степен зависи от зодиакалния знак.

За темпераментните дами Овни е подходящ екстравагантният стил и най-необичайни тонове, съответстващи на определения цветотип. По-често се глезете с нови модни дрехи, за да имате пространство за избор и нови комбинации.

Ако сте практичен Телец, не се чудете, че с такава неохота пристъпвате към промяна на стила. Добър избор за вас са дискретните цветове и простите, но качествени дрехи в спортен или класически стил.

Жените Близнаци не търпят еднообразието и затова по-често трябва да правят промени в стила си. Но само в детайлите, които ги карат да се чувстват комфортно във всякакви дрехи. Особено внимателно трябва да се избират най-подходящите цветове и кройки на тоалетите.
За мечтателните нежни представителки на зодия Рак, най-подходящи са елегантният стил и неярките цветове. Качествените скъпи аксесоари ще им придадат увереност и солидност. Препоръчително е да се придържат към единна цветна гама.

Властните дами от зодия Лъв искат да изглеждат страхотно навсякъде. Изберете лукса и ярките цветове. Избягвайте евтини имитации и нискокачествени дрехи. В зависимост от бюджета си, трябва да имате поне една разкошна дреха в гардероба си. Не гонете количеството, а качеството.

Разумните Деви не обичат проявите на ексцентричност и авангардност. Придържат се към безупречния строг стил. Но не всичко води до съвършенство. Не потъвайте в сивотата, внесете и ярки цветове в гардероба си. Не забравяйте, че дори консервативният стил може да изглежда привлекателно.

Хармоничните дами Везни обикновено притежават вродено чувство за  стил и цветове. Те не са консервативни, не се стремят да догонват модата, а проявяват креативност, умело комбинирайки няколко стила. Затова винаги могат да се доверяват на своята интуиция при избора на дрехи.

Нежните половинки от зодия Скорпион са много страстни и по природа секси, но някои от тях се притесняват да го показват. Избягвайте скучните модели и разцветки. Подчертавайте великолепието, дадено ви от природата.

За жените Стрелци приоритет са качеството и комфорта. Техни стилове са спортният, кънтри луксът и практичният разкош. Прости кройки, но качествени тъкани, удобни модели и редки качествени аксесоари. Избирайки даже дънки, заложете на качеството и комфорта.

Дамите от зодия Козирог не обичат да привличат вниманието с външния си вид. Техният чар е в простотата. Те особено ценят функционалността в облеклото, евтини, но хубави дрехи от практични материи.

Жените Водолей са оригинални във всичко. Те не търпят униформи, предпочитат оригинални дрехи, шити по поръчка. Необичайни цветове, ексклузивни модели и платове правят образа им незабравим.

На непретенциозните Риби подхожда непринуденият спортен стил, стегнат, без излишни украшения, удобните немаркови дрехи. Но не забравяйте да се грижите за гардероба си, да го обновявате периодически и да изхвърляте ненужните вещи.

Как да удължим живота на своя маникюр – полезни съвети

Излишно е да казваме, че добре поддържаните нокти са визитна картичка за всяка жена. Но какво да правим, ако лакът се лющи бързо? Възможно ли е по някакъв начин да удължим живота на своя маникюр?

Върху качественото покритие на ноктите оказват влияние различни фактори, като техниката на лакиране, качеството на лака, сушенето на маникюра,начина на живот, състоянието на ноктите. За да удължим живота на маникюра, трябва да спазваме няколко важни правила. При избора на лак, трябва да се доверяваме само на проверени козметични фирми. Консистенцията на лака не трябва да е нито плътна, нито прекалено течна. Срокът на годност да не е изтекъл.

Здравите нокти са от съществено значение за качествения маникюр. Задължително трябва да им осигуряваме чрез своите храни калций, витамини Д, Е, А, минерали и останалите необходими елементи. В допълнение трябва да укрепваме нокътната плочка и отвън чрез натурална козметика и ефективни вани с морска сол и натурални масла.

Преди нанасянето на лака, задължително трябва да почистим ноктите от наслоилите се мръсотии и мазни секрети, след което напълно да ги изсушим. Ако ги оставим влажни, то покритието ще наруши своята цялост и ще се разруши. Така че, ако се отпуснете в сауна, ако решите да поплувате или направите вана на ръцете, то изчакайте най-малко два часа, преди да лакирате ноктите.

Ако нокътната плочка е грапава, то и лаковото покритие няма да бъде равномерно и трайно. Затова, ако по нокътя има неравности – отстранете ги с помощта на специална мека пила. След направената подготовка, може да се пристъпи към лакиране, но задължително трябва да се проверява консистенцията на лака да не е сгъстена вече. Най-добре е при сгъстяване да се купи нов лак, а не да се разрежда стария с някакъв разтвор. Ако нанасяте два слоя лак, то първият трябва задължително да е добре изсъхнал. Не забравяйте, че по върховете на ноктите лакът съхне по-бързо, затова трябва там да се нанесе по-тънък слой.

Лакираните нокти трябва да изсъхнат сами, не ползвайте сешоар, студена вода и други методи, за да ускорите този процес, защото ще съкратите живота на маникюра. Затова е желателно той да се прави само при наличието на свободно време.

И няколко допълнителни съвета. Използвайте домакински ръкавици. Сега, през този студен сезон, излизайки навън, не забравяйте ръкавиците. Избягвайте механичните повреди на ноктите.

Ако сте внимателни, вашият маникюр ще ви служи дълго време.

Мода и стил с популярните за 2015 дамски прически

Независимо, че модата при прическите не се променя със същата голяма скорост, както модата на облеклото и аксесоарите, за всеки нов сезон, за всяка следваща година, тя внася нещо ново, което размива наложилите се образи. Популярните стилисти вече са определили кои са водещите тенденции при прическите за 2015. Оказва се, че те не са толкова много.

Небрежните къдрици, истински творчески безпорядък на главата, превземат модните подиуми, защото естествената небрежност и натуралността отново са на мода. За този стайлинг не са нужни специални умения. Просто измийте косата и я оставете да изсъхне сама. А, ако тя е къдрава, може леко да я опънете със сешоар и стилизиращи продукти. Дамите със средна дължина на косата могат да постигнат елегантна небрежност с помощта на сух шампоан или спрей с морска сол.

Красивите и нежни къдрици също са актуални, като за целта не са нужни горещи средства като преси и ютии. Този ефект може да се получи лесно и естествено, ако върху кичурите се нанесе мус за къдрави коси и те се увият около пръста. За по-голям ефект може да сплетете косата през нощта или да я вържете на опашка. Сутринта, след разпускането, само фиксирайте с лак за коса.

Късите прически, които са тенденция за сезона, силно наподобяват мъжките. За дамите, които се осмелят за такива драстични промени във външния си вид, стилистите предлагат два основни варианта: ясен силует и заоблени линии.

Кокът, независимо, че през последните няколко сезона губи точки от своята популярност, отново заема челна позиция сред прическите за 2015 година. През тази година формата му може да бъде най-различна – от лек и небрежен, до стегнат и старателно стилизиран.

Друга интересна и актуална опция е декорацията на косата с плетеници. Като цяло, плитките за тази година силно се отклоняват от традиционната визия за косата и са по-скоро с оттенък на постмодернизъм.

Идеална за дамите с овално лице е симетричната права прическа с оформен път по средата. Не по-малко модна е и странично наклонената коса.

Ако се радвате на дълга коса, спокойно може да я оформите в конска опашка, която не отпада от модата през тази година. А, ако тя ви се струва прекалено скучна, оформете я като многослоеста опашка или използвайте ефектът на небрежност. Специална опция са ретро прическите от 60-те, което прави високо вързаната опашка супер актуална.

Както казахме по-горе, новите тенденции при прическите за тази година не са много, но със сигурност ще можете да постигнете потресаващ ефект с красиво и стилно оформената си коса.

Класическите обувки – шик за истински дами

Всяка уважаваща себе си жена има в гардероба си поне чифт класически обувки, изискани и елегантни, които внасят много изтънченост и шик във визията. Техните различни варианти с лекота довършват всеки стилен образ.

Класическите черни обувки с невисок ток великолепно се съчетават с офисния дрескод, а ако са с висок ток, образуват чудесен тандем с шикозен вечерен тоалет.

Изборът на цветни обувки може да върви в няколко посоки: да се комбинират с цвета на роклята, да се избере едно от безпогрешните цветови съчетания като жълто-синьо, червено-черно, бежово-кафяво или друго подобно или да се разбие стереотипа като се заложи на контраста.

Червените класически обувки, които са невероятно секси, могат да се съчетаят с бели или черни скъсени и леко тесни панталони или със синя рокля или пола. А бежовият модел ще създаде красив тандем с лека бяла рокля или бял панталон.

В много случаи класическите обувки се носят и с дънки, като оптималният вариант са скините, но и други модели изглеждат креативно с тях.

За да изпълнят своето предназначение и наистина да внесат шик във визията, тези модели трябва да са от качествени материали – естествена кожа или велур, за да могат да „дишат“. От решаващо значение е и тяхната височина. Ако високият ток ви плаши, изберете модел с по-стабилна пета, за да бъде походката ви спокойна и грациозна. По-ниската обувка няма да ви направи по-малко привлекателни. За да постигнете допълнителна височина към силуета – изберете модел с по-висок ток, но бъдете готови да понесете и последвалото неудобство, ако цял ден сте на крак.

Обърнете внимание и на носа на обувките. Класическите модели са със заострен връх, който перфектно се съчетава със строгите и официалните облекла. Леко заобленият нос, който е по-романтичен вариант, предлага много удобство в ежедневието.

Откъдето и да погледнем, класическите модели обувки са женствени и елегантни и могат да се комбинират с различни тоалети, което налага и тяхната непреходност във времето.

Бялата рокля е идеална не само за сватба

Нека да поговорим за бялата рокля. Едни жени я приемат само като вариант за сватба, други – като идеален и стилен тоалет, трети я избягват, защото тя внася обем в силуета. Каква е истината?
Мисълта за допълнителен обем може веднага да се обори с идеята за правилно избран модел, което означава, че дамите с по-пищни форми не бива да се отказват от бялата рокля.

Възрастта също не е от значение, защото бялата рокля доказано пасва както на млади жени, така и на елегантни дами на средна възраст. Цветът на косата също не е от решаващо значение. Единствените, които трябва да бъдат по-внимателни с белия цвят, са жените с бледа кожа.

Бялата рокля е актуална и винаги можем да я носим през лятото. Но, ако е плетена, естествено, че може да я носим и през зимата. Трикотажната бяла рокля е чудесен пролетен вариант.
Избирайки бяла рокля, внимателно трябва да се отнасяме към цвета, защото има различни нюанси на бялото. Още един важен момент е и материята. Тъй като белият е много нежен и лек цвят, то и тъканта трябва да бъде лека – шифон, лен, трикотаж. Коприната ще изглежда много женствено и романтично, а бялата дантела – романтично и секси.

И, разбира се, особено важна роля играе избраният модел рокля. Вталената рокля е идеален вариант за перфектната фигура, защото ще подчертае нейната женственост и елегантност.  Моден писък за тази година е късата рокля бюстие, за която се изискват правилни пропорции. Идеален летен вариант е роклята риза, универсална, практически подходяща за всякакви фигури. Дългата до пода рокля изглежда романтично, но е подходяща само за високите силуети. Ниските дами не си струва да се отказват от този вариант, ако им харесва – просто трябва да си сложат високи обувки. Белите рокли с права кройка са опасен модел, защото могат да добавят обем към формите, но в същото време успешно прикриват прекалено слабия силует. Особено удобна и практична е бялата рокля в стил кънтри.

С какво да се носи бялата рокля? Има различни смели и удачни решения. Върху роклята бюстие може да се сложи сако или блейзър. За по-голям креатив, може да комбинирате бяла рокля с черно кожено яке, жилетка или червено палто. И тук един много важен момент, касаещ бельото. Не си мислете, че най-подходящо е бялото. Като единствено правилен вариант дизайнерите определят бежовото бельо, съвпадащо по тон с телесния ви цвят.

За постигане на наистина стилен образ в бяло, важен момент е и изборът на обувки. Печеливши са различни варианти: обувки или сандали от естествена кожа, с висок ток и сребрист или пясъчен нюанс; червени високи обувки; ботуши в кафяви нюанси.

И накрая няколко думи за аксесоарите. Чантата задължително трябва да се съчетава по стил с роклята, като се обръща внимание на ярките или металически нюанси и в никакъв случай не на черното. Образът ще стане по-впечатляващ с един ярък шал. Коланът, тънък или широк, в ярък контрастен цвят ще бъде чудесно допълнение. А украшенията трябва да са ярки, сребро или злато.

Както виждате, мили дами, всяка една от вас може да намери своя вариант на чудесен тоалет в бяло. Не се отказвайте! Бъдете креативни и уверени в себе си!

Оксфордите – да носим правилно стилните обувки

Удобни и комфортни, стилни, красиви и елегантни, оксфордите не просто са обувки в класически стил. Те винаги привличат погледа със своята изтънченост и изящество. Дълго време елемент от мъжкия гардероб, с течение на годините те трайно се настаняват и в гардероба на жените, особено ония, които водят активен начин на живот и при това не губят своята модна индивидуалност.
Използвани отначало от дамите за спортни цели, по-късно оксфордите влизат в комбинации с прави тесни, дълги до глезена панталони, допълнени от светли блузи и жилетки. Докато първоначалните модели се отличавали по своя материал, задължително кожа, по широкия нисък ток и закръгления нос, то съвременните са резултат от пълната свобода в творчеството на дизайнерите. Въпреки общественото мнение, че оксфордите са класически вариант за официален дрескод, те са безпогрешен вариант почти за всякакъв тоалет. Днес тези обувки са изработени от кожа, текстил, велур, лак или от комбинация на различни материали. Дизайнерите не се страхуват да експериментират с цветове – от класическо черно, синьо и бяло, до черно-бяло, бежово, платина, рубин, като често моделите са украсени със сложни щампи или клетки.
Днес практически нито една колекция на известните дизайнери не минава без знаменитите обувки с връвки, като всеки път се предлага нещо ново и стилно. Последната новост са оксфордите на висок ток. За специални случаи са моделите, изработени от цяло парче кожа, с един единствен шев, а вариантите без перфорации обикновено се комбинират с по-тежки тъкани. Идеални за облеклата от туид и трикотаж са полуброгите и брогите. А изтънчените модели от бяла кожа са идеални за леките и летящи летни тоалети, за къси прави рокли, за пола клош или къси панталони.
Оксфордите, декорирани с дантела, камъни или пайетки изглеждат чудесно в тандем с вечерен костюм, тъмни скъсени панталони, с ажурени рокли или поли. Лачените модели хармонират неотменно с класическите и елегантни образи, например, с коктейлна рокля до коленете или строги панталони до глезените.
Разбира се, няма строги правила, определящи как да носим този тип обувки. Но те винаги с лекота влизат в съчетание с различни облекла, а резултатът е един стилен образ. Затова заслужено може да ги наречем must have. Предлагаме ви няколко най-удачни комбинации, които ще ви помогнат да създадете наистина ексклузивен, дори аристократичен стил.
-Комплект от скъсени прави панталони или шорти, с втален блейзър, жилетка или симпатичен жакет.
-Деловите дами могат да съчетаят класически костюм с панталон с лачени или кожени оксфорди, с късо кожено палто или късо вталено яке, които ще придадат завършеност и индивидуалност на образа.
-Един от най-разпространените варианти е комбинацията на светли обувки с пола на каре или в тъмно синьо и чанта в тон.
-Моделите с цветя са чудесно допълнение към къса плетена жилетка, дънкови шорти и лека блуза или потник. Не забравяйте и всевъзможните аксесоари като обеци с висулки, гривни и чанти.
При всички случаи, стилните дамски оксфорди изглеждат хармонично с ежедневни или официални облекла и с тях винаги може да се постигне един екстравагантен и непредсказуем образ.

Какво задължително трябва да си набавим за лятото на 2015

Макар че лятото е още далече, трябва да се приготвим за него отрано, да обмислим летния гардероб, като преди това се запознаем с предстоящите модни тенденции.

Както винаги, лятото предполага женствени, леки, романтични и летящи силуети. Актуални за лятото на 2015 ще бъдат свободните линии. А-силуетът, практически подходящ за всякакви фигури, асиметрията, която не само прави образа стилен и ярък, но и отвлича вниманието от проблемните области на тялото, многослойността – чудесен вариант за фините дами и модели бандо са сред водещите тенденции.

Модните летни тъкани са леки и романтични: въздушен шифон, струяща коприна, женствена дантела и изтънчен лен или трикотаж. Актуални ще бъдат и всякакви прозрачни и перфорирани материи. Непременно обърнете внимание на метализираните, преливащи и релефни тъкани. Лекият тънък деним също ще бъде популярен.

Сред цветовете, разбира се , най-предпочитан ще продължава да бъде белият. Нежните пастелни тонове в бежово, прасковено, слонова кост или пудра, както и нежно розовото, ярките оранжево и жълто, нежното небесно синьо – все романтични и чудесни нюанси. Наред с тях кораловият, всичките оттенъци на синьо и свежа мента, класически  елегантният черен и страстният червен – цветове, които трябва да присъстват в летния гардероб.

Едноцветните тоалети ще бъдат модни, но предпочетеният нюанс трябва да бъде достатъчно ярък. Сред водещите принтове са камуфлажът, моряшките мотиви, точките, флора и фауна, необичайните геометрични и абстрактни рисунки, небрежните петна и модните съчетания от няколко цвята.

В тенденция са детайли като подвижна яка, пищни ръкави, декорации от дантела и кадифе, декорации от контрастни материи, романтични панделки, многобройни връви, къдри и волани, V-образно деколте, ципове, камъни, перли и мъниста.

Има дрехи, които задължително трябва да бъдат включени в летния гардероб. Такива са цветна рокля с разкроена пола, вариант на лек летен костюм с панталон и блуза с къс ръкав, скъсени панталони, които чудесно си пасват с топове, блузи, ризи и потници. Една къса рокля с А-силует печелившо ще подчертае фигурата, а чудесен вариант за ежедневието са туниките и роклите-ризи от деним. Няколко топа са нужни, едни от които да са по-сдържани, а други – по-ярки и стилни. Обърнете внимание и на бюстието. Идеални са и късите панталони с висока талия, които могат да се комбинират с по-къса горна част. Задължително си набавете леки и стилни широки панталони. Протритите дънки си остават в тренд и са чудесен вариант за ежедневието, в съчетание с потник, тениска или блуза.

Не забравяйте леките, удобни и женствени обувки. Актуални ще бъдат както семплите, така и модели, декорирани с камъни и мъниста. В гардероба трябва да присъстват и плетените сандали или вариантите с шнурове, независимо дали са с ток или равни. Сандалите с плетена платформа с лекота ще съчетавате с панталони, дънки, с леки рокли и туники. А за романтичните вечери са идеални стилните сандали с висок ток. Изберете си и балетки, но от текстил и леки тъкани. Те чудесно се комбинират с дънки, панталони- дълги и къси, с рокли. Леките летни обувки и еспадрилите също са сред актуалните модели.

Стил SWAG – младежко движение в стила на модата

Ако сте уморени от скучните сиви тонове в гардероба си и душата ви иска нещо ново и нестандартно, опитайте популярния стил суаг – младежко движение в стила на модата. Казано с две думи, това е ярка и модна тенденция, която никога няма да ви остави в сянка и винаги ще бъдете забелязвани в добрия смисъл на думата. Просто трябва да изоставите правилата, простотата и скуката и да приветствате експериментите, ярките цветове и лекотата на движение.

Станало известно преди няколко години, това направление обединява уличната мода и хип-хоп културата и от своя страна също се оформя като самостоятелна култура със свои правила и особености, с определен стил на живот, маниери и начин на обличане. Независимо, че суаг предвижда отказване от досадни правила и е доста демократичен, в края на краищата той има определен набор от качества, които определят неговото ниво.

Основното непоколебимо и неотменимо правило касае облеклото, което задължително трябва да бъде марково, което всеки познавач може веднага да оцени. Този предизвикателен стил изобилства с големи щампи на любими марки в дънките, чантите, обувките и т.н. Той е смес от спортна посока и кежуал, което дава възможност да се чувствате леко и удобно и в същото време – закачливо и ярко. Приветстват се киселинната палитра, леопардовите и космическите принтове, дънките са продрани, с декорации от шипове, нитове и всякакви метални елементи. Задължителни са широките тениски, суичъри, спортни сака и якета. Тук няма да намерите привичните елегантност или изящество, но образът трябва да бъде женствен и секси.

Специално внимание е отделено на шапките и аксесоарите, които правят стила уникален. От значение са тежките златни верижки с висулки, уплътнения и щифтови елементи. Вместо злато, могат да се ползват кожени изделия от различни марки – гривни и колани, обсипани с кристали, портфейли и чанти, чиято принадлежност към определен бранд е ярко подчертана. Шапката и очилата, разбира се, също трябва да са маркови, подчинявайки се на общите за стила правила.

Не бива да се пропускат всичките необходими подробности. Например, обувките, които трябва да са спортни, с плоска подметка, но не обичайните кецове и маратонки. Задължително трябва да са украсени с шипове, камъни, принтове и пайетки. Токовете не са отменени, но си има определени марки, които са над всички други.

Специално място е отделено на татуировките по ръцете, раменете или врата. Задължително е те да са качествени, с добри цветове и класически цветови решения.

Не бива да се забравя прическата, която при SWAG девойките се отличава в оцветяване на косата в различни тонове, преди всичко в малиново, синьо или розово, като е допустима и комбинацията от няколко цвята. Особено популярни са обръснатите участъци от главата, при внушителна дължина на косата, както и асиметричното подстригване.

И накрая – не забравяйте, че всички тези тенденции се променят много бързо, но истинските суагъри са винаги в разгара на събитията!

Да преоткрием черните панталони

Мнозина считат, че черните панталони са офисен вариант за облеклото. Наистина, често може да ги видим в офиса, но това не значи, че те са подходящи само за там. Ако се избере подходящ модел и се добавят подходящите аксесоари, може да блеснете в секси и елегантни черни панталони по време на парти или светски събития. Така че всичко е във вашите ръце.

При това изобилие от стилове е много важно да направите правилния избор, като винаги трябва да се съобразявате с особеностите на своята фигура. Дамите с перфектни пропорции може да си позволят най-секси варианта – тесни кожени панталони. По-ниските дами ще изглеждат чудесно с удължен модел и високи обувки. Широките бедра могат умело да се скрият с класическа права кройка. За прекалено слабите силуети са подходящи прави панталони. Ако талията е висока, спрете избора си на модел с ниска талия, което ще осигури баланс и хармония във визията.

С какво могат да се носят черните панталони? Всичко зависи от вашите предпочитания. И, все пак, си има някои правила и трикове.

Черният цвят е класически и на практика се комбинира с всякакви нюанси. Но има и някои печеливши тандеми. Такива са съчетанията с бяло, жълто, синьо и червено, където се залага на контраста. Допустими са и комбинации с тъмни тонове, но там трябва да се прояви много тънък усет, за да не се загуби очарованието и шика на черния цвят.Предлагаме ви няколко безпогрешни варианта за комбинации с черен панталон.

Най-строгото, но в същото време секси и елегантно съчетание е от класически прав панталон и класическа риза. Женствеността може да се подчертае като се запаше ризата в панталон със завишена талия.

Младежките скъсени панталони прекрасно се комбинират с  риза или яке от деним.
Тесните черни панталони могат да се носят със свободен топ, ризи, пуловери, туники.
Ако се избере черен модел, тип бричове, то допълнението трябва да е по-дискретно, докато за клош вариантите, то трябва да е вталено.

Много важен момент при избора на панталон е и правилният подбор на обувки. Скъсените черни панталони изглеждат перфектно с мокасини или обувки клинове. Тесните модели могат да се носят с ботуши или боти със стабилна пета. А разкроените варианти изискват само обувки на високи токчета. По отношение на цвета, то е желателно той да е черен, като са допустими и обувки в кафяво, червено или тъмно сиво.

Не забравяйте и за силата на аксесоарите, които могат да разчупят и най-скучния образ.

Кои са модните за 2015 година якета

Якето е чудесен елемент от нашия гардероб, който години наред не слиза от модните подиуми и продължава да ни радва с различни модели и стилове – удобни, практични и красиви, предпочитани през всичките сезони.

Ако се вгледаме в тенденциите за тази година, ще видим, че на пика на популярност отново са обемните якета. Най-актуални са кожените модели с паднало рамо и широки ръкави. За да ги направят още по-впечатляващи, дизайнерите са прибавили допълнителни детайли от естествена или изкуствена кожа в контрастен цвят и текстура. Създаващата усещане за комфорт кожена яка също не излиза от мода, още повече, че ни предпазва от лошото време. Тя може да превърне дори спортното яке в елегантен и класически елемент от женския гардероб.

Много интересно и креативно изглежда и якето бомбер, при което чрез раменни вати визуално е подобрена линията на рамото. Открояват се и моделите със сложни, двойно нарязани ръкави и нестандартни, често асиметрични решения та яките. Допълнителен акцент поставят и обемните качулки, които плавно преминават в яка. А нейното отсъствие при някои модели, може да се компенсира с различни шалове и блузи с високи яки.

Ако трябва да отбележим модните стилове и материи за 2015, то на първо място са кожените якета. Умело съчетани с останалите елементи от гардероба, те перфектно допълват всеки образ. Почитателките на нещо по-интересно, могат да обърнат внимание на рокерския стил.
Що се касае за дължината – тя е различна, според предпочитанията и сезона. Например, за тази зима са модни удължените топли якета, които изглеждат стилно и елегантно дори в деловия гардероб.

Друга новост за 2015 са моделите, изцяло изработени от перфорирана материя или в комбинация с контрастни материали в долната част на якето. Не остават настрана и ватираните якета, които оформят една самостоятелна линия. Специално внимание трябва да се обърне и на спортните якета – модерен и стилен атрибут от съвременния гардероб.

Цветовете включват традиционните черно, синьо, кафяво и бордо, като любителките на необичайни и ярки нюанси също не са забравени. Защото на пика на популярност ще са моделите с впечатляващи декори и елементи и ярки и сочни нюанси като салатено, лилаво, охра, зелени тонове и пастелни оттенъци.

Кои са най-красивите и актуални обувки за 2015 година

Всяка представителка на нежния пол се отнася с особено внимание към обувките, като се стреми те да са практични и стилни и винаги да има няколко красиви модела за особени случаи.За настъпилата 2015 година, дизайнерите вече са определили водещите обувки, по отношение на техния модел, дизайн и стил.

Не излизат от мода класическите обувки, въплъщение на женственост и елегантност. Умело подбрани, те са чудесни както за официално облекло, така и като допълнение към дънки и топ.
Закритите към носа и петата, но отворени в средната част модели, с каишки на глезените, са много удобни и елегантни.

В тенденция са и елегантните лоуфъри, подходящи за активен начин на живот. Те чудесно се съчетават с поли, рокли и скъсени панталони.

Подметките и тока на модните обувки са в различни варианти. Както винаги, в тенденция са моделите с висок ток, които не винаги са удобни, но са невероятно секси.

Широкият и масивен ток също е актуален. Наистина, много от моделите изглеждат малко груби, но са оригинални и стилни, пък и не жертват комфорта на краката.

Акцентът през настоящата година пада върху обувките с високи токчета. Истински писък на модата са моделите с необичайните форми на тока, които са истинско предизвикателство.
Закръглените носове на обувките са леко издължени, което ги прави едновременно секси и официални.

Материалите за обувните изделия през 2015 са наистина разнообразни. Както и преди е актуална класическата кожа – универсална и практична. В много от модните колекции присъстват модели от лачена и животинска кожа, най-вече на влечуго. За топлото време се предлагат обувки от текстил.

Цветовата палитра предлага избор за всяка жена. Секси червени, класически черни, с металически оттенъци, в ярки тонове на розово, жълто, оранжево, коралово, в дълбоко наситени сини и виолетови цветове, в бордо и изумрудено, в романтично бежово, в нюанси на кафяво – от пясъчно до шоколадово, новите модели грабват вниманието със своята красота и изящество. Анималистични принтове и необичайни геометрични рисунки са сред новите предложения.

Детайлите и украшенията на обувките добавят към тях нещо ново и същевременно завършват образа. Елегантно и креативно изглеждат металните елементи върху носа или тока. Много шик са и моделите с декорации от кожа. При изработката и декорациите на обувките се съчетават различни материали. Актуални ще бъдат и шнуровете, които изглеждат невероятно секси. Камъни, кристали и всякакви блестящи елементи ще се срещат както върху обувките за специални случаи, така и върху ежедневните модели. Често срещан декор са каишките, а за по-екстравагантните вкусове са моделите с шипове, нитове и катарами.

Изучавайки модните списания при избора на обувки, все пак не забравяйте, че трябва да осигурите удобство на краката, за да могат те да ви служат дълго и вярно. Не се бойте да експериментирате, избирайки оригинални, но комфортни модели. Не се стремете обувките и чантата да са в тон. Понякога това е много стилно, но понякога контрастът и необичайният тандем са гвоздеят в образа.

Изберете своите шикозни и удобни обувки и ги носете с удоволствие!

Основни тенденции при дамските дънки за 2015

Дънките продължават да са в челните редици на модата и въобще не се канят да си тръгват. Хубавото при тях е, че можем да ги носим по всяко време, навсякъде и с всичко. Променят се само водещите тенденции, които за 2015 година актуализират светлите и контрастни тонове и несъчетаемите на пръв поглед тъкани и текстури.

Сред водещите цветове ще бъдат и сивият, и абразивно черният.  Моделите ще варират.  Наред с правите кройки, остават в тенденция и тесните прилепнали скини с ниска талия, които изглеждат чудесно с карирана риза или с дантелен черен топ.

Към предпочитаните наситено сини дънки следва да не се добавят никакви черни или сиви нюанси, които са подходящи за белите или протрити модели. Ако вариантите в тъмно сиво-синьо ви изглеждат твърде скучни, то могат да се освежат с комбинации в ярки или контрастни цветове.

Чудесно ще изглежда и влезлият наскоро в света на модата цвят на мента.  Ярките цветове ще бъдат на мода. Така че – не се колебайте да си купите дънки в зелено, коралово, жълто и розово. Да не забравяме и класиката – светло сините модели.

За лятото, което ще дойде неусетно бързо, трябва да помислите за свежи образи в нежни тонове – бяло, небесно синьо, светло розово, бежово и мента. Мотивите на флора и фауна ще добавят настроение. А писък на модата ще е метализираният деним, предпочитан от екстравагантните дами, които ще могат да се изявят в модели в бронзови, платинени и сребърни нюанси. А как ви се струва контрастът – черни отзад и бели отпред.

Правите модели могат да бъдат допълнени с интересни аксесоари и елегантни обувки.
Изрязаните тесни дънки, обичани от високите момичета, трябва да бъдат с дължина от 4 до 7 см над глезена. Ще се чувствате комфортно и в дънките бойфренд, комбинирани със спортни обувки и свободен топ.


Да не забравяме детайлите, които понякога могат да станат връхна точка в изображението. Протритост, кожени елементи, бродерии и апликации все още остават в тренд, а кристалите вече отсъстват от новите модели дънки. Вериги и нитове, шипове и бутони, пръснати по крачолите, могат много да освежат всеки модел.

Модните чанти за зимата на 2015 – 12 актуални тенденции

Чантата е жизнено важен аксесоар за всяка жена, която подчертава нейната индивидуалност и стил. За зимата на 2015 дизайнерите продължават да предлагат нещо ново, разширявайки и без това безграничния асортимент.

1.Модел ретро, който изобилства в колекциите на модните къщи, внасяйки романтика, аристократизъм и женственост в дамската визия. Да се приобщим към отминалата епоха, помагат натуралната кожа, лаконичния декор и неутралната гама на изделията.

2.Чанти, наподобяващи кутия, чиято оригинална форма и стабилност се постига от твърдата правоъгълна рамка. Тези модели не са особено практични, но винаги могат да прибавят към образа нещо ново и нетривиално.

3.Чанти през рамо – практични и лаконични, с проста форма, от натурални материали, не случайно предпочитани от всички жени с активен начин на живот.

4.Чудесни за зимата са чантите от козина или пухкава материя, даващи усещане за уют и топлина. Една такава торба с дълга плетена дръжка наистина изглежда уникално със своите контрастни комбинации или меки пастелни тонове.

5.Екзотични чанти от кожа на влечуго, сами по себе си агресивни и самодостатъчни.

6.Чантите от текстил са изумително разнообразни и с атрактивен външен вид, а универсалните материали, от които са изработени, ги правят подходящи не само за зимата.

7.Съвременен модел, напомнящ хартиен пакет, отлично вписващ се и в ежедневието, и в бизнеса. На външен вид чантата изглежда странно и непривично, но лесно се трансформира, което я прави функционална и практична.

8.Монохромни чанти, които създават зашеметяващ ефект и стилно допълват вечерния тоалет или офис костюма.

9.Модели в стил кежуал, изработени от кожа, текстил и велур, с най-стария и ефектен декоративен елемент – ресните.

10.Неонови чанти, чиито ултрамодерни цветове продължават да завладяват модната индустрия. Зимата, когато не достигат слънце и зеленина, те разбиват ежедневната сивота.

11.Модели с традиционния геометричен принт, с контрастни рисунки, като особено актуално е карето, което се съчетава с градския и деловия стил.

12.Неповторими и завладяващи етно чанти, с елементи от различни култури и един необичаен микс от цветове, сложни модели и фолклорни елементи, са сред  новите модели на редица водещи модни къщи.

Запознаването с актуалните за зимата на 2015 тенденции ще ви позволи да набавите за своя гардероб няколко модела чанти, подходящи за различни тоалети, които по един неповторим начин ще подчертаят уникалността на вашия стил.

7 насоки как да носим колан

Често жените не обичат да носят колан, дори може да се каже, че голяма част имат фобия от него. Носенето на всякакъв колан е предизвикателство, особено когато се срамувате от това да предизвиквате внимание към талията си. От друга страна коланите са забавен и полезен аксесоар, които имат потенциал да добавят едно ново измерение към начина ви на обличане. Те могат да добавят завършен вид на тоалета, да подчертаят талията при необходимост или да привлекат внимание към облеклото с интересна текстура.

За да бъде ефектно носенето на колан върху блузи и рокли трябва да се постигне синхрон между стил, цвят и позиция на колана, и стила на дрехата, върху която се слага. Това са доста променливи, така че е наистина трудно да се опишат всички възможни решения за носене на колан за всеки тип тяло. Но има няколко леки насоки, които може да ви помогнат да започнете отнякъде и сами да откриете своят стил. В някои случаи ще приложите няколко от тези съвети, а в други само един или два:

1.    Открийте своето точно място – позицията на колана е важна. Понякога вашето точно място ще бъде по-високо от естествената извивка на талията, а друг път ще бъде по-ниско. Ако бюстът ви е с нормални размери и сте леко пълни около корема слагането на колана точно над талията е перфектното място. Ако сте с ниска талия и надарена поставянето на колана под талията отпред и върху нея отзад е правилното решение. А ако сте с висока талия носенето на колан високо над нея обикновено е най-удачният вариант.

2.    Изберете дължина на колана – когато вече сте определили правилното си място (или места, може да имате повече от едно) помислете за дължината на колана. Понякога по-широк еластичен колан, поставен малко над диафрагмата върши работа. Ако талията не е ясно изразена по-тесен колан, позициониран малко по-ниско отпред изглежда чудесно. Момичетата с висока талия обикновено могат да носят широки колани, докато тези с ниска изглеждат по-добре с тънък колан.

3.    Помислете за контраста – веднъж определили точното място и правилната ширина е време да изберете дали коланът ще контрастира с облеклото или ще се слива с него. Слабо контрастиращ с дрехата колан е препоръчителен, когато талията не е силно изразена, като по този начин линията ви ще изглежда стройна и няма да привлича толкова внимание. Докато съчетание със силен контраст автоматично приковава вниманието към талията.

4.    Добавете още един слой – обличането на яке или жилетка върху блузата, независимо дали избраното съчетание с колана е с висок или нисък контраст, е ефективен начин за носене на колан без да се притеснявате от това как изглежда талията ви. Носен по този начин коланът може да придаде интересно текстурно измерение към вашето облекло.

5.    Еластичността е ваш приятел – когато е възможно избирайте колан, който ако не изцяло поне отчасти е еластичен. В течение на деня той ще се разтяга и свива според вашето тяло.

6.    Тъканите вършат чудеса – вече сте щастливи от това как изглеждате с колан и всичко е уредено. Но увереността ви се разбива на парчета, когато сте седнали и излишните натрупвания около корема започнат да изскачат едновременно над и под колана. Тук трябва да включите магическия ефект на блузите или роклите изработени от такива текстилни тъкани, които не се впиват върху тялото, а следват естествените му извивки по начин, който добавя структура само на правилните места. Тъканите могат да бъдат груби, като платовете за риза или меки и нежни, като коприната и вискозните смеси. И двата вида вършат добра работа.

7.    Дайте си време – когато не сте свикнали с него носенето на колан може да ви се струва странно. Понякога е просто въпрос на това да свикнете с лекото напрежение около кръста, затова си дайте достатъчно време, за да привикнете към чувството от носене на колан.

Не твърдим, че носенето на колан е основна част от гардероба. Вие може да изглеждате прекрасно дори ако стилът ви не го включва, но ако го добавите към гардероба си ще имате много нови опции към начина си на обличане. Ако искате да опитате започнете да следвате някои от тези насоки и просто не се отказвайте твърде скоро.

Да актуализираме гардероба си за пролетта на 2015

Модата е много капризна и изменчива. Всеки сезон идва със своите изненади, новини и тенденции. И понеже пролетта е време за пробуждане на природата, то  яркостта е първата отличителна черта за пролетния сезон на 2015. Втората е креативността – необичайни и понякога странни форми, интересни линии и детайли, смесване на стилове.

Не случайно са подбрани и актуалните цветове. Сред тях са придаващият особен чар и женственост коралов цвят, топлото и слънчево жълто, страстното червено, деликатното зелено, което може да освежи всеки тоалет, класическите черно и бяло, меките, нежни и едновременно класически  бежово, пясъчно, млечно и нюанси на кафяво, както и романтичното розово и стилните сиво и синьо-сиво.

Пролетните тенденции за 2015 са толкова разнообразни, че едва ли ще остане почитателка на модата, която да не открие своя вариант. Асиметрията, изразена в подгъвите, деколтетата, ръкавите и моделите, определено е сред актуалните новини.  Ако тя не ви допада – може да изберете модел с права кройка, който ще прибави формалност и строгост в силуета. Ако официалността не е за вас, дайте предимство на разкроените модели, с които да поставите един ярък акцент във визията си.

Продължават да печелят сърцата на дамите моделите тип бандо и стилът кежуал, който предполага удобство за всеки ден. Рокерският стил също присъства в колекциите на много модни къщи.

Паднали рамене, различни комбинации и вложки от несъвместими материали, нитове, вериги и обемни бутони също ще бъдат в тенденция. И всички тези детайли придават особен шик в комбинацията с меки тъкани и нежни тонове на тоалетите. Перлите, невероятно красиви и женствени, също ще присъстват във вечерните тоалети.  Актуални ще бъдат и плисираните поли и рокли, които изглеждат много стилно, свежо и закачливо.

Тъканите, които избирате за пролетните си тоалети, трябва да са меки , стелещи се и леки. Популярни ще са удобният трикотаж, секси дантелата, практичната и брутална кожа, комфортите едроплетени пуловери, нежният и лек шифон,  сатен и коприна.
Модната пролет за 2015 ни е подготвила всякакви щампи – флорални мотиви, линии и карета, необичайни и  интересни геометрични печати, камуфлаж.

Помислете и за пролетното палто, което лесно ще изберете сред актуалните  строги и прави или вталени силуети, пелерини, модели с  трапецовиден или А-силует от туид, трикотаж, лек вълнен плат или кашмир.

В тенденция тази пролет са панталоните със строга и права линия, в дълъг или съкратен вариант, разкроени или тип тръба, обемните трикотажни пуловери, дънките, кожените якета и поли. Купете си обувки или боти с висок ток, със стабилна пета или груба подметка – все е актуално. Пролетните чанти са с всевъзможни форми и текстури – просто трябва да намерите своите модели.

Няколко свежи идеи за пролетно палто

Ако вече се замисляте какво да носите през пролетта, то спрете вниманието си на палтото. Мислите, че то е прекалено официално, строго и скучно? Или пък се питате защо ви е палто, като може да си купите удобно яке?
Преди всичко, палтото е показател за женственост и елегантност. И не си мислете, че то е предпочитано само от дамите на възраст, а младите момичета ще изглеждат в него едва ли не нелепо. Тайната е в умелия избор на палтото, с неговия модел и стил, съобразени със собствената фигура.
Предлагаме ви няколко свежи идеи как да носите пролетно палто.

Класическото палто в най-добрия вариант, трябва да се съчетае с класически тоалет : прави или леко стеснени панталони, риза или блуза. Уместни са и роклите – плътно прилепнала или рокля –риза. Подходящи са ботуши, боти и обувки на токове.

Ако изберете пелерина, може да я комбинирате с поли в различни стилове – къса и тясна, пищна със средна дължина, пола молив или дълга пола. Чудесно пасват и панталоните: класически прави, стеснени, леко скъсени и тесни, както и скини или модели клош. Комбинирайте ги с поло, свободен джемпър, едро плетен пуловер. Що се касае до обувките – допустими са всякакви вариации на тока.

Трапецовидното пролетно палто ще изглежда перфектно както с тесни панталони и дънки, така и с прави и разкроени модели. Много секси вариант е и полата молив.

Късото палто, което е младежки вариант, изисква свежи и ярки решения: къси или дълги рокли и поли, всякакви модели дънки, къси панталони от плътни материи, които трябва да се носят с плътни чорапогащи. Опциите за обувките са разнообразни: ботуши, боти, каубойски ботуши, приемливи са и моделите с клин или плоска подметка.

Пролетното палто с висока талия идеално пасва на коктейлни рокли, пищни поли или може да образува чудесен моден и ярък тандем  с панталони банани.

Актуалното палто със скъсени ръкави ще изглежда наистина стилно с трикотажна рокля или друга, вталена рокля, както и с прави или тесни панталони. Може да допълните образа с боти или дълги ботуши, но най-яркият детайл в случая са дългите до лакътя ръкавици.

Палтото с декоративна яка или широки ревери, стилистите препоръчват да не се използва за създаване на многослойност в образа. Най-добрият вариант е вталена рокля или тесни панталони с риза и блуза.

Нашите свежи идеи може да обогатите с избора на аксесоари – ярък колан в контрастен цвят, елегантни лачени или кожени ръкавици, цветен или монохромен широк шал и специално подбрани дамски чанти.

Успех в създаването на вашия модерен пролетен имидж!

6 вкусни зеленчукови сока за натурално блестяща кожа

Всички ние желаем кожата ни да бъде чиста и блестяща. Някои от нас са естествено надарени с такава, докато други постоянно се борят да постигнат безупречна и сияйна кожа. В идеалния случай балансирано хранене и прием на много течности служат като ключ към здраво тяло и невероятна кожа. Балансираната диета включва храни, които съдържат правилните количества хранителни вещества и витамини, а също и минерали. Има някои плодове и зеленчуци, които са известни като изключително полезни за здравето на кожата. Като цяло соковете са съпътстващи храненето, един вид предястие, като в един момент започват да играят и ролята на пълноценна храна за организма. Това е така поради добрите количества хранителни вещества, които се съдържат в тях. Ето някои зеленчукови сокове, помагащи за постигане на блестяща кожа, които наистина ще ви бъдат полезни:

Сок от моркови – един от най-добрите зеленчукови сокове за здрава кожа (а и не само за нея) сокът от моркови е изключително богат на витамин А. Морковите са богати на фибри и подобряват перисталтиката. Осигуряват дългосрочно благоприятно влияние върху кожата и забавят нейното стареене, карайки я да изглежда по-млада и сияйна.

Доматен сок – един от най-популярните сокове, приготвян в почти всяко домакинство е доматеният сок. Доматите се считат едновременно и за зеленчук, и за плод, а тяхното най-често използване е за овкусяване на различни ястия. Доматеният сок е чудесен за организма, тъй като е лишен от холестерол и съдържа калий, а може би най-полезното в него е изобилното съдържание на ликопен, който е известен със своите противоракови свойства. Доматите са богати на витамин С, което ги прави още по-полезни за кожата.

Сок от бейби царевица – обикновено бейби царевицата е използвана най-често в супи, но освен това сокът от нея е чудесен за постигане на блестяща кожа. Той е отлична опция за тези, които предпочитат диета с течности, тъй като съдържа високи калорийни стойности. Счита се за изключително полезна за храносмилането, а съдържанието на витамини А и С я прави ползотворна в стремежа ни да постигнем една блестяща кожа.

Сок от зелен грах – този зеленчук се използва широко в готвенето като съставка за приготвяне на разнообразни вегетариански ястия. Зеленият грах е богат източник на витамини В6 и К, а наличието на фолиева киселина в него го прави дори една от най-полезните храни за организма. Сокът от него е много хранителен, а поради противовъзпалителните му и антиоксидантни свойства е много ефективен за постигане на сияйна кожа.

Сок от спанак – идеален зеленчук, който освен сготвен е много вкусен и полезен под формата на сок. Богат на витамин К той е много добър за здравето на костите. Желязото е в изобилие в спанака, което е причината той да е идеална храна за кожата. Желязото е от съществено значение за производството на червените кръвни телца в организма. Витамините С и Е, заедно с минерала манган в спанака действат като антиоксиданти за кожата и пазят тялото от свободните радикали. Тези радикали до голяма степен са причината кожата да изглежда отпусната и безжизнена.

Сок от броколи – известен още като Зелен карфиол броколито е още един страхотен зеленчук, който е широко използван от хората, които мислят и се грижат за здравето си. Известен е като зеленчук, имащ най-много хранителни вещества от всички зеленчуци. Много богат е на витамин С, който е задължителен за здрава кожа. Като зеленчук с много малко холестерол броколито е изключително хранителна и полезна за тялото и кожата храна.

10-те най-добри етерични масла за кожата

Намирате ли напоследък кожата си суха и безжизнена? Или пък е мазна и усещате дразнене по нея? Кожата е един от най-чувствителните и най-изложен на външни влияния орган, а редовната грижа за нея е от съществено значение за добро здраве. И ако се чудите как да се погрижите за вашата кожа без да похарчите цяло състояние етеричните масла са отговора, който търсите. Искате да узнаете кои са най-добрите? Тогава тази статия е за вас!

Лавандула за суха кожа – всъщност освен за суха, лавандулата върши чудеса и за мазна, и чувствителна кожа. Това масло има антибактериални и противогъбични свойства. Така че ползвайте лавандуловото масло за успокоение на кожата, а ако страдате от акне ще останете изненадани от страхотните резултати след прилагането му. Ефективно е и за намаляване на появяващите се с напредване на възрастта петна и съществуващите белези по кожата.

Сандалово дърво за суха кожа – почистващите свойства на маслото от сандалово дърво помагат кожата да бъде безупречна и възстановяват жизнеността на сухата, безжизнена кожа. А неговите антисептични свойства помагат за ефективно предпазване от инфекции и стареене на кожата.

Чаено дърво за мазна кожа – ако кожата ви е мазна и чувствителна маслото от чаено дърво е решението за вашите проблеми, свързани с красотата. Антибактериалните му способности помагат да се справите с акнето веднъж завинаги, като същевременно кожата се успокоява и възвръща свежестта си по естествен начин.

Лимон за мазна кожа – ако кожата ви е мазна ще бъдете доволни, ако я третирате с нещо, което има натурални стягащи свойства. Такова е маслото от лимон. Помага за лечението на мазна, склонна към акне кожа, като в същото време свива разширените пори и поддържа тона на кожата равномерен.

Розмарин за мазна кожа – маслото от розмарин  има антисептични и противомикробни свойства, които помагат за лечение на проблемите, породени от мазната кожа. Лекува акне и придава здрав вид, и блясък на кожата.

Хвойна за мазна кожа – маслото от хвойна е натурално почистващо средство, стимулант и детоксикатор. Неговите стягащи способности помагат за предпазване и лечение на акне, като прочистват кожата дълбоко.

Лайка за чувствителна кожа – това масло е известно с противовъзпалителните, противоинфекциозни, релаксиращи и успокояващи свойства. Отлично средство е за предпазване от различни кожни състояния, които са характерни за чувствителната кожа, като обриви, дерматит и алергии. Също така е ефективно и срещу акне.

Нероли за чувствителна и зряла кожа – искате да тонизирате кожата и да се предпазите от бръчки? Маслото от нероли със своите антисептични свойства помага за постигане на точен баланс, като контролира производството  на излишни мазнини и  регулира външния вид на свиващата се суха кожа. Регенерира кожните клетки и има лечебно действие върху кожата.

Салвия за зряла кожа – маслото от салвия съдържа антиоксиданти, помагащи да се обърнат появилите са признаци на стареене. Антибактериалните му свойства вършат чудеса за кожата.То я прави тонизирана и облекчена от кожни дефекти.

Кедрово дърво за проблемна кожа – това масло има противогъбични, противовъзпалителни и стягащи свойства. Може да бъде използвано при кожни проблеми, като акне, екзема, псориазис, напукана или сърбяща кожа.

Както виждате има етерични масла за всеки тип кожа. Била тя суха, мазна, чувствителна, зряла или проблемна, етеричните масла са един отличен избор, а грижата за кожата с тяхна помощ е лесна и ефективна. Затова изберете едно от тях според вида на кожата и от каква грижа се нуждае, и ще постигнете здрава и блестяща кожа по естествен начин!

Аромати за здрав сън

Често ли прекарвате нощите във въртене под завивките? Спрете да броите овце! Използвайте някой от тези аромати и следващите нощи ще бъдат прекарани в дълбок, здравословен сън.

Лавандула

Лавандулата е един от най-популярните аромати за заспиване и сън. Тя ще ви накара не само да заспите, а и да останете в това състояние през нощта. Няколко вдишвания на аромата помага да отпуснете ума си, ефект, който ще помогне да имате здрав сън през цялата нощ. Слагайки във вечерната си вана шампоан с аромат на лавандула ще отмиете всички тревоги, натрупали се през изминалия ден и ще бъдете готови за един здрав сън. Ако не обичате да взимате вана вечерно време може да напръскате възглавницата си с парфюм с лавандула или да използвате лосион за тяло с този аромат преди да си легнете.

Лайка

Лайката е популярен избор за вечерен чай, но тя не е само за пиене. Това малко и деликатно цвете, приличащо на маргаритка има аромат, който успокоява ума и тялото, и ще ви осигури нощ, изпълнена със спокойствие, релакс и здравословен сън. Ако сте почитател на чая недейте само да отпивате от лайката. Докато го правите вдишайте и аромата, който парата разнася над чашата. Така благотворният ефект ще бъде още по-силен. Ако не обичате чай може да втриете масло от лайка върху китките си или пък да изгорите ароматна клечка с дъх на лайка.

Ванилия

Ванилията освен че върши чудеса в кухнята е и отличен помощник за сън. Нейният аромат носи чувство на комфорт и уют (може би, защото ни залива със спомени от детството за кухнята на мама?), което ни позволява напълно да се отпуснем и да заспим. Използвайте лосион с ванилия преди лягане или напръскайте с лек парфюм завивките си.

Сандалово дърво

Често пъти причината да не можете да спите е по-скоро свързана с ума, отколкото с тялото. Ароматът на сандалово дърво върши чудеса за овладяване на емоциите и успокоение на духа, позволявайки ви да почивате през нощта, без да се будите на всеки час, залети от тревоги. Мекият, дървесен аромат помага да задържите съзнанието си в режим „Изключено”, за да получите съня, от който имате нужда.

Жасмин

Няма много аромати, които да могат да се използват и за събуждане, и за заспиване. Един от тях е жасминът. Той е един вид суперзвезда сред ароматите. Има свойството да намалява стреса, което помага за заспиване през нощта, а през деня ни поддържа фокусирани и внимателни. Изпълнете стаята, в която спите с аромат на жасмин и ще откриете, че сънят ви е  по-дълбок от всякога, а когато се събудите ще се чувствате отпочинали и освежени.

10 грешки при миене на зъбите, които трябва да избягвате

Ако сте забелязали, че иначе перлено белите ви зъби са започнали да жълтеят или се е появило кървене от венците е време да преосмислите начина, по който поддържате устната си хигиена. Сигурно си мислите, че само миенето два пъти на ден на зъбите е достатъчно, за да бъдат те здрави, но всъщност грешите. Защото има няколко грешки, които всички сме склонни да правим, а ако ги избягвате, то тогава наистина ще имате блестящи, здрави зъби. Вижте по-долу кои са те:

Избор на правилна четка за зъби – избирайте си четка, която да ви бъде удобна. Тя не трябва да е прекалено голяма или малка. Вземете тази, която когато сложите в устата си я чувствате най-комфортно. Също така е важно и какъв е косъма на четката, като повечето специалисти препоръчват той да бъде средно твърд към мек. Прекалено твърдата четка може да увреди структурата на зъбите.

Не миете зъбите си достатъчно пъти през деня – според експертите трябва да миете зъбите си поне три пъти дневно, а не както сме учени досега по формулата „сутрин-вечер”. Също така трябва да запомните, че продължителността на миене трябва да бъде поне 2 минути. Най-добрият метод е да разделите устата си на четири зони, докато се миете. Отделяйте поне по 30 секунди на всяка зона. Ако ползвате електрическа четка повечето от тях имат настройки за време, което ще ви помогне. Хубаво е да вършите и нещо друго, докато четкате зъбите си, така няма да се отегчите – например може да гледате телевизия.

Смяна на местоположението за миене – предполагаме, че миете зъбите си винаги на едно и също място. Както казахме по-горе миенето на зъби често ни отегчава, а това ни прави склонни да забързваме процеса, което не е редно. Сменяйте местата, където вършите това, така може да започнете да отделяте повече време за денталното си здраве.

Въздържайте се от прекалено търкане – не мийте зъбите си повече от три пъти дневно. Твърде много търкане вреди на емайла и води до нараняване на венците, и кървене. Освен това често сме склонни силно да натискаме с четката, докато мием зъбите. Запомнете – натискайте леко, не е нужна сила, за да премахнете плаката.

Обърнете внимание на техниката на миене – правилно ли миете зъбите си? Дългите четкания само наляво и надясно могат да навредят на венците и емайла. Най-добрата техника е да държите четката под ъгъл от 45 градуса спрямо венците и да я движите нагоре и надолу  с къси движения. Задължително трябва да се измиват и външната, и вътрешната страна на зъбите. Ако позволите плаката да остане дълго време в устата ви рискувате да се получат кариеси и лош дъх.

Избор на правилната паста за зъби – винаги проверявайте каква паста използвате. Обикновено пастите за зъби, които претендират, че правят зъбите ви видимо по-бели и контролират появата на зъбен камък са доста агресивни към устата. Според експертите увеличеното количество избелващи частици може да е вредно и да изстърже емайла, нарушавайки структурата на зъбите. Обикновената паста за зъби с флуорид е най-добрият залог да не се случи това. Ако искате да избелите зъбите си ползвайте избелваща паста, но само за кратки периоди.

Пазете киселото далеч или поне го намалете до минимум – колкото и невероятно да звучи сладките храни и захарта не уврежда зъбите толкова, колкото го правят киселите. Затова ако сте фен на киселото трябва да регулирате страстта си към него. Както се досещате киселите храни съдържат различни киселини, които вредят на емайла.

Почиствайте старателно четката си за зъби – хубаво ли изплаквате четката си? Ако не го правите – започнете! Когато не е добре измита в нея се задържат микроби от устата и зъбите. Използвайте дизенфектант, за да я почистите, а ако нямате и гореща вода ще свърши работа. Хубаво я изсушете, не я оставяйте мокра, защото така по нея могат да се развият бактерии.

Избягвайте да държите четката си в банята – обикновено я държим точно там, но това съвсем не е най-чистото място в къщата. Най-добре е да я държите в кутийка и запомнете, че косъмчетата не трябва да се докосват до други четки, дори да ги съхранявате на едно място.

Сменявайте четката си често – склонни сме да ползваме една четка за зъби до безкрайност. Но това изобщо не е правилно. Експертите съветват тя да бъде сменяна на всеки три месеца.

Надяваме се тези съвети да ви бъдат полезни и да ви окуражат да миете по-качествено зъбите си. Така ще ги поддържате винаги здрави, а усмивката ви ще бъде винаги блестяща!

Защо черният шоколад е полезен за здравето ни?

Имате ли навика да ядете твърде много шоколад и шоколадови бонбони? И кара ли ви това понякога да си мислите, че вредите на здравето си? Шоколадът е една от най-обичаните храни на света, а някои от нас са толкова пристрастени към него, че понякога се чудим дали има някаква полза от него. Отговорът е да, защото черният шоколад има много полезни свойства за здравето ни. Едно от тях, което си заслужава да споменем е, че той е полезен за сърцето ни. Искате ли да узнаете как е възможно това? Продължете да четете надолу!

Намалява кръвното налягане – черният шоколад ефективно намалява кръвното налягане. Според редица изследвания консумацията на черен шоколад намалява горната граница с 3-4 единици, а долната с 2 до 3. Според лекарите 120/80 е идеалната стойност на кръвното налягане, за да сме винаги в добро здраве.

Подобрява кръвообращението – черният шоколад е богат на антиоксиданти, предпазва организма от свободните радикали и елиминира токсините. Той съдържа и полифеноли, които засилват циркулацията на кръвта. Влияе много добре на хора, страдащи от периферна артериална болест.

Намалява стреса – стресът е един от основите причинители на сърдечни заболявания. Дори може да доведе до сърдечна недостатъчност. Шоколадът съдържа химикали, променящи настроението, които повдигат духа и облекчават стреса. Тъмният шоколад намалява нивата на хормоните, предизвикващи стрес, като кортизол и епинефрин.

Намалява риска от инсулт – черният шоколад намалява значително риска от инсулт. Той подобрява кръвообращението и спомага за поддържане границите на кръвното налягане в норма, което в резултат понижава риска от хипертония и инсулт. Въпреки това не хубаво да се разчита изцяло на шоколада за предотвратяване на инсулт. Ако имате съмнения винаги се консултирайте първо с лекар и пийте предписаните от него лекарства.

Регулира холестерола – шоколадът повишава добрия и намалява нивото на лошия холестерол. Според клинични изследвания хора, консумирали 100 гр. черен шоколад имат намаление от около 12% на лошия. Полезните вещества в шоколада, като антиоксидантите и флавоноидите помагат на организма да редуцира неговите нива.

Обобщение – медицинските изследвания дават като заключение, че яденето на черен шоколад подобрява сърдечното здраве. Хората, които го ядат имат по-добро кръвообращение, ниски нива на лош холестерол и са по-малко склонни към инсулт. Здравните експерти препоръчват тъмния шоколад да бъде включен в нашето меню.

Няколко предупреждения – въпреки, че е полезен за сърцето черният шоколад е с високо киселинно съдържание и хора, страдащи от камъни в бъбреците не трябва да го консумират. Също така трябва да запомните, че не може да го консумирате вместо предписаните ви лекарства, ако страдате от сърдечно заболяване

Така че – не отлагайте! Вземете си парченце тъмен шоколад и се насладете на превъзходния му вкус. Сега спокойно можете да се отдавате по-често на сладкото изкушение без да се чувствате притеснени за здравето си. Вече сте наясно, че черният шоколад не е добър само за вкусовите рецептори, а и за нашето сърце. Време е да се поглезите!

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects