Лесни начини да се справите с мазната кожа на лицето

Мазната кожа е често срещан проблем при жените. Тя причинява дискомфорт и затова трябва да се грижим за нея.


1.
Един от начините е 2-3 седмично да се прави маска за лице с клинично тестван продукт против омазнена кожа. Вместо маска, може също така да измивате лицето си с топла вода(горещата вода дразни кожата и тя се омазнява по-лесно!), да поставите парчета краставица и да стоите така 10 минути и след това да измиете лицето със студена вода.

2.
Както знаете медицината е доста напреднала и вече има специални сапуни за лице, предназначени за всички типове кожа. Можете да закупите такъв против мазна кожа. Ефектът няма да бъде моментален, изисква се търпение и постоянство.


3.
Задължително трябва да миете лицето си два пъти дневно (сутрин и преди да си легнете), защото това регулира омазняването на кожата.

4.
Почиствайте омазнените участъци с тоници. Внимавайте, защото ако прекалите с тониците по местата от лицето ви, където кожата не е мазна, ще има обратен ефект. На тези места тя ще стане много суха и това ще доведе до други проблеми.

5.
Използвайте кремове за лице, които са с етикет oil-free и в които има диметикон(dimethicone), защото той матира кожата, докато нефтена (petroleum) може да омазни кожата ви.

6.
Не прекалявайте с овлажнителите за лице. Нанасяйте тънък слой и след това преценете дали има нужда от още, ако кожата остане суха.
Опитайте различни овлажнители, защото фактът, че при някого даден овлажнител влияе добре, не означава, че и при вас ще има подобен ефект.

7.
Избягвайте храни, които са богати на мазнини, захар и сол. Млечните продукти, също допринасят за омазняването. Яжте повече плодове, зеленчуци(листни), пълнозърнести храни и цитруси. Те не само ще ви помогнат с мазната кожа, но и са много полезни.

8. Пийте вода! Тя хидратира кожата и премахва токсините.

9. В краен случай, ако нищо не помогне, се консултирайте с дерматолог. Омазняването може да бъде причинено от стрес, може да бъде и на хормонална основа.

Какво трябва да знаем за грима при мазна кожа:
1. Измийте старателно лицето преди грим.
2. Намажете го увлажнител.
3. Задължително нанесете матираща основа.
4. Изберете некомедогенни козметични продукти(пудра, фон-дьо-тен, руж, бронзанти).
5. Избягвайте допир с пръсти по лицето. Това също омазнява кожата.
6. Нанасяйте тънки слоеве грим, за да може кожата да диша и така ще редуцирате омазняването.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects