Пет правила в системните грижи за красиви ръце и нокти


 Да се прави от време на време маникюр или да се посещава салон със същата цел не може да се определи като достатъчно, за да се поддържа здравето и красотата на ръцете и ноктите. Те изискват внимание всеки ден. Ще споделим с вас какви точно системни грижи и внимание са необходими, за да имате здрави нокти и красив маникюр.

1.Ако своевременно не приемете като правило ежедневното овлажняване на ръцете, то през годините те ще издадат вашата възраст. Затова, трябва да имате крем за ръце с комфортни за вас консистенция и мирис и да го използвате във всеки удобен момент. Между другото, за да бъде ефектът пълен, овлажнявайте ръцете, когато те не са заети, за да се абсорбира продуктът. Добър вариант са и леките лосиони на водна основа, които омекотяват ръцете и моментално попиват в кожата.

2.Показател за добре поддържани ръце са от една страна силните, гладки и с добра форма нокти, а от друга – чистата, мека и хидратирана кожа около тях. Сухата кутикула неизбежно разваля впечатлението. За да няма проблеми с нея, тя трябва периодично да се подхранва с масло, а масажът след това е особено ефективен. Той стимулира растежа, формата и здравината на ноктите.

3.Следете за точната дължина на ноктите, защото знаете коя е критичната за вас. След като я достигнат, нокътните пластини започват да се чупят, разслояват или водят до други неприятности. Затова, трябва да се поддържа оптималната им дължина. След изрязването на ноктите, смекчете острите краища с пила.

4.Грижете се за красивия цвят на ноктите. Ако забележите, че те са потъмнели или не изглеждат добре след набързо направен маникюр, без използване на основа, то обтривайте ги с парче лимон в продължение на седмица, но не повече, защото освен избелващо свойство, лимонът има и изсушаващо действие.

5.Правете вани за нокти със зехтин. Тази домашна процедура няма да ви отнеме много време. Нагрейте зехтина до комфортна за вас температура и подръжте в него върховете на пръстите за 15-20 минути. Тази превантивна мярка е полезна за всякакви ръце и най вече за тези, с деликатни, тънки и не много здрави нокти, на които баните ще помогнат да станат по-силни и оформени, а маникюрът – по-красив.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects