Бурлеската като стил на обличане


В самата дума „бурлеска” се чуват пукането на мехурчета от шампанско, игривия смях на цветовете и костюмите, приканващи към флирт. Полезно е да знаете, че като карикатурен стил на обличане, той е не по-малко интересен и приложим в нашия живот, защото е цяла вселена от нюанси, силуети и тайни. Като цяло, този стил е отричане на наложените клишета в модата. Често го определят като лудост, превърнала се в трайна тенденция. За тези, които не знаят, бурлеската /от италиански burla- шега / е особен вид шоу, което съчетава в себе си театрални елементи, клоунада, спектакъл и танци.

Как да изглеждаме в стил бурлеска?
Нека първо да уточним, че ще става дума за бурлеската като начин на обличане, а не като способ на разсъбличане. В такъв образ може да отидете на парти, да прекарате вечерта с половинката си, за да освежите отношенията си с нотки на изненада и даже, смекчавайки редица правила, да отидете на работа. Какви дрехи да използваме?

Ключовата му задача е да подчертае женствеността, акцентирайки на гърдите, талията и бедрата. Носен още в древна Гърция и Египет, обновен и непрекъснато усъвършенстван, той отдавна е станал декоративен елемент от висшата мода.

Рокли и поли
Никакви панталони! Само поли и рокли. Идеална е тясната пола молив с дължина леко над коленете. Може понякога да си позволите шорти с по-дързък дизайн, които са по-скоро в стил пин ъп, отколкото бурлеска.

Смел топ и деколте
Цялата същност на бурлеската е във флирта и съблазънта, което предполага откриване на зоната на деколтето с по-дълбок изрез. Има два варианта – корсет, който е за предпочитане или открит топ с рисунки във вид на корсет или други щампи и украшения.

Бельо
То се явява най-главното в дадения стил и внимателно трябва да бъде подбрано, ако сте решили да прекарате романтична вечер с любимия човек. Не ограничавайте своята фантазия – търсете модели в дантела и мрежа, оцветени в червено и черно, подчертаващи съблазънта и сексапила, криещи се у всяка жена.

Токчета
Сбогом маратонки, балетки и всякакви други обувки, неотговарящи на стила. Да живеят токчетата! Приветстват се обувките  с нестандартна текстура , ярки цветове и токчета не по-високи от 6 см, оцветени в други нюанси, но разбира се, в никакъв случай в мишо сиво.

Украшения
Бурлеската предполага яркост и блясък, затова камъните, пайетите, перата и животинските щампи са повече от уместни. Абсолютно задължителни са перлените украшения, които внасят много шик в образа. Но не забравяйте, че както и при другите стилове, така и тук не бива да се прекалява с украсата и да не се смесват бижутата.

Грим
Тенът на лицето е равен и подчертано бял, очите са с кокетливи стрелки и дълги ресници, устните – със сочно червено червило.

Прическа
Като правило трябва да е на големи вълни или кок. Главното е прическата да е гладка и добре подредена.

Бурлеската в ежедневието
След казаното по-горе може да сметнете , че бурлеската няма място в ежедневието, което съвсем не е така. В този стил може да се появите пред силната си половинка. С пола молив, черен корсет, обувки с токчета , перли за украса и червено червило, може да отидете на вечерно парти.Даже и на работата, където има строг дрес код, може да се появите с пола молив, обувки с не по-високи от 6 см токчета, корсет без всякакви украси, като под него сложите строга бяла риза или блузка. В грима трябва да спазвате подходящите за през деня правила.
Бурлеската като стил в облеклото  е  привлекателен за много жени със своята предизвикателност и женственост. Главното е да не се забравя за уместността на образа.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects