Митове и факти в грижите за ноктите

Ще ви запознаем с най-популярните митове в грижите за ноктите и ще ви разкажем интересни факти за маникюра.

1.Лаковете с калций укрепват ноктите – мит

Известно е, че самата нокътна пластина е мъртва тъкан. Затова лакът с калций я укрепва точно колкото останалите лакове, образувайки своеобразен щит срещу механична повреда. Правилното укрепване на нокътя става отвътре. За целта трябва да се въздейства върху зародиша, което става със специални средства, например, овлажняващ серум или възстановяващ крем за повредени нокти.
2.Кутикулата трябва да се отделя, за да расте нокътят по-добре – мит
Още повече, че при механичното отстраняване кожичката може да се травмира и повреди, както и зоната на растящия нокът. Най-ефикасното средство е необрязаният маникюр, при който кутикулата придобива по-изтънчен вид. Най-добре е нейното обработване да става с продукти на базата на мек разтвор на калиев хидроксид, които премахват само некротичната кожа, без да повреждат здравите тъкани. Избутването на кожичките трябва да става със специална палка с гумен връх. 

3.Преди маникюр не бива да се прави вана за нокти – мит

Шири се твърдението, че при топлинна обработка нокътната пластина се разширява, а после започва да се свива, приемайки обичайната си форма, при което се образуват пукнатини по лаковото покритие. Пълноценната програма на маникюра включва вана за ноктите. Водата трябва да е с комфортна топлина и процедурата да не надвишава 5 минути. Добре е да се използват специални маникюрни таблети, които се разтварят във водата, при което я омекотяват и дезинфекцират. 

4.Белите петна по ноктите са показател за липса на калций – мит

Не винаги. Появата на бели точки може да бъде в резултата на незначителни повреди на нокътя или на неговия зародиш. Тези бели петна постепенно ще изчезнат при израстването.

5.Ако съхраняваме лака в хладилник, ще го ползваме по-дълго време – мит

За да ни служи любимият лак по-дълго време, трябва да го пазим на тъмно и прохладно място, но не и в хладилник. Много важно условие е добрата херметичност на опаковката.

6.Акрилът и гелът способстват за възникването на инфекции върху ноктите – факт
Изкуствените покрития могат да повредят естествените нокти, които предварително трябва да се лекуват и укрепват.

7.Ноктите трябва да дишат – факт
 
След отделянето на изкуствените покрития собствените ни нокти се нуждаят от почивка. Веднъж седмично те се нуждаят от СПА- процедури. Използвайте маски с избелващи , овлажняващ и тонизиращ ефект.

8.Металните пили повреждат структурата на нокътя – факт

Тяхната употреба води до последващи чупения на ноктите. Обработването на нокътната пластина трябва да става от края към центъра, за да се избегнат неприятните разслоявания на ноктите.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects