Как да запазим деликатната кожа на петите без усилие

напукани петиСухите пети с груба кожа са проблем на много жени през лятото. Жегата, сандалите и обувките с отворени пети са причина за печалното състояние на стъпалата. А можем без големи усилия да съхраним деликатната им кожа.

Често, правейки си педикюр през няколко дена през лятото, усещаме, че състоянието на петите не е идеално. Те започват да съхнат, да се лющят и не са особено приятни на пипане. За да станат нежни и гладки, трябва да се следват няколко прости стъпки.
В летния период използвайте скраб за пети поне през три дена. А, ако обичате обувки с отворени пети – през ден. Не се страхувайте, че ще навредите на кожата на стъпалата, защото по своята структура тя е дебела. Повечето пети обичат ексфолианти със захар или сол. Може да си ги купите или приготвите сами. За да си приготвите скраб, ще ви трябва супена лъжица захар и половин супена лъжица някакво козметично масло. Със сигурност, тази комбинация ще осигури приятни усещания на вашите крака. Процедурата трябва да се прави не по-малко от три минути, за да бъде резултатът добър.
Два пъти седмично правете подхранваща маска на петите. За целта е идеална всяка подхранваща маска за лице. Нанесете я за 15 минути върху стъпалата, докато почивате пред телевизора или сте на компютъра. Не се скъпете да използвате маската за лице за подобряване състоянието на петите, защото добре поддържаната жена винаги се проявява в детайлите: състоянието на петите, връхчетата на косата, грижите за ръцете и т.н.
Редовно, до два пъти на ден, използвайте крем за крака. Създайте си навик: едновременно с крема за лице, нанасяйте и крем за крака. Не забравяйте, че кожата на ходилата е груба и грижите за нея трябва да бъдат постоянни и особено внимателни. Най добре е да използвате подхранващ и хидратиращ крем за крака. Ако пък страдате от прекомерно изпотяване на краката, използвайте подсушаващо средство.
Два пъти седмично на петите трябва да се прилага и козметично масло. Най-добре от ший или кокосово. Те чудесно се справят с пукнатините, сухотата и лющенето по стъпалата. Омекчават грубата кожа и я правят бебешки нежна и гладка. И, понеже сега е лято, топло е за чорапи и компреси, просто втрийте добре маслото в петите и легнете за десетина минути, за да попие.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects