Как да премахнем стриите в домашни условия

Често произходът на стриите е генетичен. Те могат да се появят и при бременни жени, при юноши, при хора със заболявания на ендокринната система, при тези, чието тегло варира постоянно. Като най-ефективен метод в борбата срещу тях се счита пластичната хирургия. Но  по-важно е не да търсим начини за справяне, а за превенция, която да предотврати появата на тези нежелани образувания по тялото. Най добрата профилактика включва правилно хранене, здравословен и активен начин на живот, здрав сън поне осем часа.
Профилактично въздействие оказва и контрастният душ, последван от масаж с хидратиращ крем с етерични съставки, което стимулира клетките на кожата и ги прави по-еластични.

У дома може да направите и следната процедура. По една чаена чаша захар и сол се смесват с половин чаша растително масло. Преди всяко къпане, тази смес се втрива в проблемните зони, с което се извършва микро масаж и стриите стават по-малко забележими.

Със скраб, приготвена от смляно кафе и зехтиново или бадемово масло, може да се масажира поне веднъж седмично проблемният участък от тялото.

Често използвана в домашни условия е маска от мед, която допринася за премахване на стриите. Медът се нанася с масажиране и леко потупване на проблемните зони – отлична процедура преди баня или сауна.

Термопроцедурите също помагат в борбата със стриите, но трябва да се прилагат по-често и в по-продължителен период от време. За това са подходящи морски водорасли, предварително накиснати във вода или мед. Нанасят се върху проблемното място, покриват се с фолио и памучна кърпа. Трябва да се престои с компреса най-малко два часа, а в идеалния случай – цяла нощ.
Сред естетическите процедури срещу стриите е лазарният пилинг – най-разпространеният и абсалютно безболезнен метод, без възстановителен период, подходящ за всички типове кожа. Най-главното – за видим резултат не се чака дълго.Химическият пилинг е по-силен метод, но е най-добре към него да се прибягва само в краен случай.
Начини за премахване на нежеланите стрии в домашни условия има много. Но най-добре е да предотвратим появата им навреме, отколкото да се борим с последствията.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects