Как да премахнете бръчките около устните

Съвети за това, как да се премахнат бръчките около устните, има много. Някои жени предпочитат традиционните средства, други практикуват специални физически упражнения и гимнастика на лицето, трети се доверяват на лекарите.

Преди всичко, нека видим причините за появата на възрастовите и мимическите бръчки. Кожата е еластична, тя съдържа хиалуронова киселина и колаген, които способстват за нейното по-бързо възстановяване. С течение на годините, синтезът на тези вещества отслабва, кожата се изсушава и става особено чувствителна. Мимическата активност и замърсяването на околната среда, особено в големите градове, водят до появата на бръчки около устните, които след това е трудно да се премахнат.

Тъй като сред основните причини за стареенето на дермата е нейната дехидратация, един от най-разпространените методи за борба  с бръчкитее традиционният, с народни средства. Най-простият и достъпен сред тях, известен от векове, е използването на лосиони на базата на сок от краставица, които може и сами да си приготвим в домашни условия.

Не по-малко популярен начин, е използването на алое. Смлян лист от растението се смесва с вряща вода в съотношение 1:6 за няколко минути. След това разтворът се прецежда и се нанася като маска на лицето за не повече от половин час.

Ефективен метод за борба с бръчките, който не отнема повече от десет минути, е фейсбилдингът. Той е особено ефикасен, ако е комбиниран с редовното прилагане на хидратиращи маски.

След идеално почистване на лицето, зоната около устните и носа може да се масажира с кубче лед, при което се тонизират лицевите мускули.

За премахването на бръчките помагат и кръговите масажи с пръсти около устните за по 10-20 секунди.  Може да се практикува и специална дихателна гимнастика, като се издуват силно бузите, а след това въздушната струя се мести от едната страна на другата.

Бръчките около устата могат да се отстранят и с хирургическа интервенция. Процедурата се ограничава обикновено до точкови инжекции, при което се вкарват под кожата препарати, стимулиращи обмяната на веществата и генерирането на хиалуронова киселина. Около устните може да бъде въведен и специален гел, при което бръчките изчезват, а процедурата трябва да се повтаря на шест месеца.

Видно е, че има различни способи за премахване на възрастовите и мимическите бръчки – от най-прости, в домашни условия, до хирургически вмешателства, които обаче са краен вариант и в ранна възраст е по-добре да се избягват.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects