Как да отслабнем и да не трупаме килограми отново

Колко неудобства и ограничения трябва да понесем, за да постигнем заветната цел – да отслабнем! Избираме диета, следваме я и постигаме положителен резултат. Невероятно доволни сме, когато в огледалото видим стройна жена, която може да облече рокля дори от младостта си. Но с течение на времето, след няколко месеца, нещата се връщат в изходно състояние. Какво направихме не както трябва, че натрупахме пак килограми?

Не трябва да се забравя най-главното. Диетата не е временен етап, тя е начин на живот. Разбира се, ако сме карали цял месец на ябълки и кисело мляко, това не значи, че трябва цял живот да продължаваме така. Строгата диета е твърде крайна форма за сваляне на тегло. Такова екстремно отслабване води до болест. Колкото е по-строга диетата, толкова по-бързо тялото ще си върне излишните килограми, от които се е освободило. Вместо диета трябва да се избере правилен начин на хранене. Консултация с диетолог ще определи какво да се включи  и каква да отпадне в храните, които се ползват. Главната разлика между балансираното хранене и диетата е, че първото не води до изтощаване на организма. Диетата, особено строгата – почти гладуване, е история за това, какво не бива да се прави. А правилното хранене – за това какво може и трябва да се яде.

Ако след гладуване започнем отново да злоупотребяваме със сладки и тестени изделия или с мазно месо, то килограмите неминуемо ще се върнат. Организмът не бива да гладува! Но да го тъпчем обилно с храна дори веднъж на ден, не е добре. Хубаво е да се яде на два часа по малко. И да не забравяме, че един хамбургер влачи редица проблеми след себе си.

Движение и пак движение! Много движение! В противен случай, никакви диети и малки порциони няма да помогнат. Ако няма време за спорт, може да се върви пеша при всяка възможност. Това е начин и за общо укрепване на организма. Подобрява кръвообращението, а оттам и  метаболизма.

Не само балансирано хранене и движение, но и вода, много течности, по два литра на ден са необходими, за да се филтрират вредните за тялото вещества и да стартират механизмите за поддържане на теглото.

Тези съвети са от общ характер. При индивидуални заболявания е необходима задължителна консултация с диетолог, за да се избегнат потенциални здравословни проблеми и да се постигнат максимални резултати в борбата с излишните килограми.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects