Грим за Новогодишната нощ




В Новогодишната нощ вашата цел е да акцентирате върху свежестта на кожата, затова гримът трябва да бъде достатъчно ярък, но не бляскав и крещящ.

С какво да започнем?
Най-добре е сутринта да посетите козметичен салон за почистване на лицето или да направите тази процедура у дома с помощта на скраб или почистваща маска. Непосредствено преди нанасянето на грима почистете лицето с тоник, а при необходимост – нанесете крем за своя тип кожа.

Да приготвим лицето си за нанасяне на грима
Ако трябва да съхраните грима си за цяла вечер, използвайте специална база, която ще изравни текстурата на кожата и ще и придаде кадифена мекота. Едновременно с това ще осигури максимална устойчивост на грима. Не забравяйте да нанесете основа на устните и веждите. Ако притежавате мазна кожа, използвайте минерална пудра с антисептични и абсорбиращи свойства. Ружът трябва да бъде с консистенцията на мус, така ще издържи по-дълго време.


Грим

``Класически`` грим.
Той е винаги естествен и помага за подчертаване на индивидуалната красота. Най-главното е правилно да подберете цветовата гама, която отлично ще се съчетае с вашия тоалет. Винаги печеливш вариант са топлите оттенъци в прасковено, бежово, нежно розово, розово или бледо коралово. Основа, пудра и сенки в такива нюанси гарантирано ще придадат чувственост на вашето лице. Сенките ги избирайте да са сухи и съобразени с цвета на очите.

За сини очи идеално подхождат сенки с тюркоазени и сини оттенъци. Спиралата да бъде черна или тъмно синя.
За зелените очи са идеални сенки с цвят на тюркоаз или на мъх. На миглите се нанася туш в кафяв цвят.
За кафявите очи подхождат сенки с цвят на лавандула и теменужки. За миглите – черна спирала.


Нанасяне на сенките. За да легнат плътно и равномерно върху лицето, използвайте специална четчица. Не забравяйте под веждите да нанесете по-бели тонове, а под долните мигли – основния тон.
Техника на грима. Отначало нанесете най-светлите нюанси. Ако гримът предполага съчетаване на матови и блестящи сенки, започнете с матовите. По-тъмните тонове нанесете към края на окото, като границите между сенките се преливат. За да изглеждат очите ви по-изразителни може да очертаете под долните мигли линя в кафяв или златист нюанс. Използвайте водоустойчива спирала.
Особено удачно за празничния грим е използването на кристали или пайети.
Изкуствени мигли. Набор от изкуствени мигли, умело прикрепени върху естествените ще ви придадат допълнително очарование.
Финален щрих върху устните. Нанесете червилото, а върху него – гланца, който при нужда може да се освежава. Особено изискано ще изглеждате ако червилото е в розово или бежово, с цвят на фуксия или с пясъчен нюанс.

Грим в стил ``ретро``
Перлените сенки и черната очна линия са идеалното допълнение към стилната празнична рокля. При този грим е важно да не се забравя, че се акцентира или само върху очите, или само върху устните. Ако подчертавате очите, червилото трябва да бъде прозрачно кремаво. Ако подчертавате устните, то спрете се на червено червило, а за очите - бледо розови или прасковени сенки.
Ако в Новогодишната нощ сте в рокля с умопомрачително деколте и сте решили да акцентирате върху устните, то изберете ярки и сочни оттенъци като малиново, рубиново или виолетово. Само не забравяйте, че в този случай трябва да използвате прозрачни сенки за очите. Що се касае за парфюма – нека да е с източен аромат.

Грим в стил ``диско`` .
Една от главните особености на този вид стил са перлените , блестящи сенки, често бели или ярко сини, нанесени върху цялата повърхност на горния клепач, до веждите. Използва се и брокат в различни цветове. Смело избирайте ярки нюанси в жълто, розово, синьо, червено, виолетово. Само не забравяйте, че сенките , макар и малко , трябва да се съчетават с цвета на роклята. Използвайте молив с кафяв или маслинов нюанс и червило с блясък. Внимателно нанесете спирала. И накрая – парфюм от любимия шипър. Готово!

Бъдете прекрасни в Новогодишната нощ! Весели празници!


Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects