Хелоуин или денят на Вси светии по света


Хелоуин е празник на древните келти, възникнал преди повече от двеста години. С него хората са отбелязвали настъпването на зимата. Сега той е обичан навсякъде, даже в Азия. Децата, облечени в костюми на чудовища, обикалят по съседските къщи и получават бонбони и лакомства. Възрастните устройват маскаради, като задължителен елемент е издълбаната тиква, с изрязани страшни очи и уста. Пригответе се да посрещнете Денят на Вси Светии необичайно, с много емоции и незабравими моменти!

Никъде по света не празнуват Хелоуин с такъв размах, както в Америка. Това не е случайно, защото много години назад , континентът е бил завладян от ирландски емигранти, същински потомци на келтите. Да украси дома си за този празник е дълг на всеки американец. Удивителното е, че за него се харчат пари колкото и за Рождество. Ню Йорк е най-яркият представител на многонационалния град в САЩ и се явява най-доброто място, където може да се отпразнува Хелоуин. Тук не просто се показват различни чучела и се изрязват тикви. Благодарение на съвременните технологии, хората създават един реален свят на своята територия: огньове, илюминации, леден вятър, необичайни звуци. И всичко това - с цел да изплашат и да развеселят своите гости. В града има специални маршрути, които отвеждат към най-интересните места на празника. Зомбита и вампири, върколаци и други немъртви завихрят в своя водовъртеж посетителите. Трябва да се отбележи, че всяка година в Ню Йорк присъстват над 50 000 участници /танцьори, художници, музиканти, актьори/, 2 000 000 зрители и около 100 000 000 зрители по цял свят.

Подобаващо се отбелязва празника и в Германия, на територията на замъка Франкещайн в Дармщат. Той е напълно разрушен, но при вратите му гостите са посрещани от всякакви чудовища, призраци и вампири, които развеждат посетителите из тъмните подземия, до лабораторията на безумния учен.

Великобритания е идеално място за празнуване на Хелоуин. Причината е проста – не трябва допълнително да се уподобява на място, обитавано от духове. Има достатъчно незастроени парцели и стари сгради, тесни улички и калдъръмени настилки, които са виждали редица кървави събития. На 31 октомври всички жители са костюмирани, предлагат и участват в тематични партита.

Не може да се отбележи празника на Вси Светии, без да се спомене легендарният граф Дракула, населявал областта Трансилвания, в Румъния, превърнал се в нейна своеобразна визитна картичка. Във Франция също отбелязват този ден, но всички традици остават на заден план, освен изрязаната тиква със свещ в нея.

В Дъблин, Ирландия, историческата родина на келтите, Хелоуин се посреща с особен размах. Още от 30-ти октомври по улиците на града започват цветни шествия, разказващи исторически легенди, провеждат се конкурси за най-красива, интересна и страшна тиква, за украси на домовете.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects