Правила и нюанси за маникюр на къси нокти


Не случайно  е подчертано, че ноктите са къси. Защото в този случай маникюрът си има своите особености и нюанси. И въпросът е не само просто да му се създаде приятен вид, но и да се постигне моден и необичаен маникюр дори при къси нокти.
Като начало, трябва да се подбере тяхната правилна форма, подходяща за пръстите. Например, ако те са дълги, може да се избере правоъгълна форма. Тя не е вече така актуална, но продължава да бъде обичана от много жени. В останалите случаи е подходяща овална или бадемовидна форма.След задължителната грижа, при която се обработват кожичките, ноктите трябва да се подравнят, защото дори една мъничка разлика в дължината, при тях ще бъде много явна.
Следва избора на дизайн за маникюра. Може визуално да му се придаде дължина, ако се създаде вертикална рисунка. Например, да се нанесе ярка вертикална ивица в контрастен цвят в центъра на нокътя, без оцветяване на останалата повърхност.
Идеята за обемен маникюр не е подходяща. Внимателно да се избират размера на рисунката или елементите на декора. Те трябва да  бъдат нито големи, нито малки. Средният размер е най-подходящ. Ползването на повече от два цвята не е удачно, защото този вариант предполага по-голяма дължина на ноктите.
Сред видовете маникюр, подходящ за къси нокти, като най-подходящи и предпочитани могат да се отделят следните:
Френч, който изглежда добре на всякаква дължина. Подходящи са класическите оттенъци ,като съчетания на бяло и бежово. Може и да се експериментира с цветовете и структурата на използваните лакове.
Минимализъм, най-простият вариант за къс маникюр. Моден и несложен за изпълнение, той не изисква никакви специални умения и може да се прави лесно у дома.
Рисунки, украси и декорация – могат да бъдат разнообразни. Главното е всички елементи органично да се съчетават и всичко да изглежда стилно.
При избора на маникюр задължително трябва да се отчита не само формата на нокътя, но и предпочитаната цветова гама в гардероба, цвета на кожата, стила на живот, възрастта, работата и т.н. И винаги трябва да се помни, че смесването на много цветове може да има обратен ефект, особено при маникюр на къси нокти.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects