Упражнения за мускулите на лицето и шията за по-добър външен вид

Всяка жена иска да остане млада и красива. Рано или късно започваме да виждаме как се появяват бръчки по лицето , брадичката , шията - отначало мънички, но с времето все по-дълбоки и видими.

За да се отървем от признаците на стареене на лицето си , можем да използваме лифтинг или ботокс. Но тези процедури не само , че не са евтини , но и не винаги са безопасни. Частично проблемът със стареенето на кожата може да бъде овладян с помощта на специални кремове. Освен това има и друг , по естествен и безопасен начин да се върне еластичността на лицето и за дълго време да го запазим младо.

Всичко , което трябва да се прави, е да се отделят всеки ден от 5 до 15 минути за извършване на упражнения за мускулите на лицето и шията. Гимнастиката на лицето - фейсбилдинг, е възникнала преди няколко десетилетия и е доказала практически своята ефективност. Редица автори разработват разнообразни методи , като включват упражнения за нашето лице. Тези методи са обединени от идеята , че мускулите на лицето и шията трябва да бъдат тренирани , както и мускулите на тялото, защото иначе ще станат нееластични и отпуснати. Системните упражнения подобряват кръвообращението в тъканите, нормализират обмяната на веществата и възстановяват еластичността на кожата. За разлика от неактивните мускули , работещите мускули получават 7 пъти повече кислород и 3 пъти повече хранителни вещества. Така фейсбилдингът работи за отстраняване на причините за застаряването на населението , а не само на техните симптоми.

За жените след 40-те години, когато проблемите с лицето са ясно изразени, е препоръчителна силова гимнастика. Но по принцип профилактиката чрез упражнения е полезна за жените от всяка възраст , защото поддържа еластичността на мускулите на лицето и шията.

Упражнения за затягане контура на лицето:
1. Напълнете устата си с въздух и го завъртете като топка към дясната буза, след това към горната устна, към лявата буза и надолу. След това изхвърлете въображаемата топка навън.
2. Напълнете устата си с въздух и плътно стиснете устни. Сложете палците на бузите и бройте до 10, без да изпускате въздуха. Повторете упражнението 5-10 пъти, като постепенно увеличите до 30 пъти.
3. Бавно издърпайте долната челюст и я преместете максимално наляво и надясно. Задръжте няколко секунди в крайните токчи и след това направете упражнението в по - бързи темпове.
4. Отворете широко устата и придърпайте езика колкото се може по-ниско, произнасяйки звука "а". Може да правите това упражнение и беззвучно.

Упражнения за премахване на двойната брадичка:
1. Опрете върха на езика си на горната част на небцето, зад горните зъби и силно го натиснете. Задръжте 3-5 секунди, докато почувствате как мускулите под брадичката се стягат. Повторете упражнението четири, пет пъти.
2. Опитайте с върха на езика си да достигнете до върха на носа. Повторете 5-10 пъти.
3. Опрете лактите на масата, сложете ръцете една върху друга и брадичката си върху тях. Бавно се опитайте да повдигнете брадичката с ръцете си, докато почувствате нейната съпротива. След това бавно отпуснете брадичката надолу.

Хубаво е упражненията да се правят пред огледалото. Постоянството ще ви помогне за отстраняване на мастни натрупвания по лицето и шията, за намаляване на подпухналостта им. Видимите резултати ще ги забележите след един, два месеца ежедневни занимания. По-нататък ще бъдат достатъчни едно-две упражнения на седмица. За да не ви болят мускулите на лицето , започнете упражненията с по - бавно темпо като постепенно увеличавате техния брой.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects