Лунният календар и грижите за косата през месец май


Жените са така устроени, че отделят изключително много внимание на косата си. Но не всички знаят, че когато отиват на фризьор , винаги трябва да се съобразяват с лунния календар, който влияе върху качеството и трайността на положените грижи.
През месец май новолунието започва от 10 , а  пълнолунието се пада на 25 май. Дните през втората декада на месеца са добри за посещение на фризьорски салон или на домашни грижи за косата. Най-благоприятно е времето, когато Луната преминава през съзвездията Дева, Телец и Лъв, а неблагоприятно, когато е в Риби, Рак и Скорпион. Най-благоприятно къдренето на косата на малки и големи вълни ще се повлияе от 16 до 19 май включително. Боядисването на косата е най-добре да насрочите за периода на растящата Луна - от 11 до 25 май.Само трябва да имате предвид, че не трябва да просрочвате указаното време за боядисване. Преди процедурата е добре да се подрежат цъфтящите краища на косата.
През месец май грижата за косата става особено актуална. Все по-често се посещават фризьорските салони, правят се нови прически. Най-подходящото време за тях е нарастването на Луната. Ще бъдете удовлетворени от резултатите на 1, 6, 7, 8,  9, 13, 16, 19, 21, 22, 28, 30 и неутралния 31 май. През този период боядисването ще ви носи радост, положителна енергия и ще засилва  здравето ви.
Подстригване на косата не бива да се прави при отслабваща Луна на 3, 4, 27, 28, 31 май. Тогава тя преминава през Козирог, Рак и Риби. Вредно е да се подстригва косата на 6 , 7, 11, 12 май. Подстригването на косата на 3 май ще повиши здравето и блясъка й, а на 19, ще повиши интуицията и остротата на ума.
Следвайки лунният календар , може да постигнете здрава, еластична и копринена коса, да й направите перфектна корекция, да я оцветите цялата,само краищата или няколко кичура. Нова прическа и  обновяваща подстрижка са любими женски занимания. Лунният календар придобива все повече популярност сред жените при грижите за косата им, защото може да им помогне да се избавят от множество проблеми, свързани с нея.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects