Порциона на храната влияе не само
на здравето, но и на миризмата на нашето тяло. Учените са изяснили кои храни
как влияят на телесната миризма. В тази връзка трябва да знаем какво да ядем и
какво не.
Има кратък списък след проведени
изследвания от страна на експерти с храните, които влияят отрицателно , не само
на дъха , но също така и на острата миризма на потта. Малко изненадващи са
резултатите. Заедно с чесънът, месото и червеното цвекло са посочени за едни от
лидерите в този списък.
Продукти, влияещи отрицателно:
Както се очакваше , сред
продуктите , които се разграждат в тялото, е алкохолът. Нашият черен дроб
преработва спиртните напитки, но 10% от него излиза през устата по време на
дишане или чрез потта и урината. Консумацията на алкохол по принцип стимулира
отделянето на пот.
Чесънът. Придава специфична
неприятна миризма на дъха. Освен това някои вещества, съдържащи се в него, се
отделят заедно с потта, но не й придават допълнителна миризма.
В списъка на вредящи на аромата на
тялото продукти попада и месото. Специалистите са установили , че хората ,
употребяващи месо, се потят повече от вегетарианците и тяхната пот има различна
миризма.
Четвъртата група отрицателно
влияещи на миризмата на тялото продукти наистина изненадва. Цвеклото, спанака и
соята не се преработват в организма , в него се отделя веществото триметиламин,
което определя специфичната неприятна телесна миризма.
Продукти, които влияят положително
на телесната миризма:
Специалисти са установили и
продуктите, които влияят благоприятно на аромата на тялото. За да бъде
естествената миризма максимално приятна трябва храната ни да включва продукти с
повишено съдържание на фибри. Отлични продукти в тази насока са зеленчуците,
орехите, зърнените храни и плодовете.