Как да храним персийските котки


Как да се грижим за персийските котки
Днешната статия е много полезна за доста хора, тъй като породата на персийските котки е много обичана, защото те притежават много любвеобилен характер, но също така са много пухкави и сладки. Освен това днес ще говоря в голяма част въз основа на моя личен опит, за да мога да Ви дам ценни съвети за това как да храним тази порода домашни любимци.
Аз имах персийска котка, която доживя 15 години. Това е средната възраст за тези домашни любимци. За своя живот тя се превърна в наш верен приятел и член а семейството. Честно да Ви кажа, след като прочетох, че тези персийски красавици са много нежни същества аз се готвих към най-лошото. Оказа се, че всичко в отглеждането на подобна порода котки не е толкова трудно. Важно е да запомните, че преди да вземете каквито и да е домашни любимци, трябва да разберете как да ги хранете и да се грижите за тях. Аз лично знаех всичко за тази порода домашни любимци, още преди да я взема. Много от Вас могат да кажат, че ние сме имали просто късмет, но това не е съвсем така. За 15-те години съвместен живот ние нито веднъж не посетихме доктор. Когато нашата котка навърши една годинка, ние взехме още една персийска котка, но за това време те така и не се сприятелиха, затова бяхме наложени да и намерим нов дом.   
Но нека сега обърнем по особено внимание на днешната ни тема, а именно как да храним тези домашни любимци. Първото нещо, което трябва да запомните – небива да смесвате сухите храни и естествените продукти. Много от хората знаят това, но въпреки това нарушават забраната и ги хранят с двете храни. Причината е, че те смятат, че щом уличните котки се хранят с всичко, значи и при техните домашните любимци това е позволено. Да, уличните котки ядат всичко, но не бива да забравяме, че персийските котки са много по-нежни създания и са им нужни специални грижи. Постоянната смяна на естествените и сухите храни води до натоварване на черния дроб. В резултат на това, след време домашните Ви любимци могат да имат сериозни проблеми, а никой не иска това за своите верни приятели.
Най-доброто решение за вашите персийски котки е да изберете един вид храна и да не нарушавате този ритъм. По-добре заложете на сухите храни, тъй като в тях се съдържат всички необходими витамини и полезни вещества, които са нужни за правилното здравословно развитие на вашите домашни любимци. Те нямат нужда от много богато разнообразие. Можете просто да сменяте понякога храните, но това не е задължително условие при отглеждането на персийски котки. Запомнете, че смяната на храната трябва да става постепенно, а не рязко.
В заключение ще кажем, че можете да храните своите домашни любимци така като им харесва, но без да им давате вредни продукти. Грижете се правилно за вашите персийски котки, за да имате един верен и любвеобилен приятел дълго време. 

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects