Защо да си вземем домашни любимци?


Всички деца обичат домашни любимци, все пак малките палавници се стремят да опознават света от най-ранна възраст, а общуването с домашни любимци активно помага в тази задача. На малчуганите им става интересно да играят с домашни любимци, затова в никакъв случай не бива да избирате агресивни животни или тези, които не са докрай опитомени. Ето защо трябва да избирате вашите домашни любимци много внимателно, ако имате деца. Най-добре е да обмислите подаръка си, ако сте решили да изненадате с някоя животинка малките Ви сладури за техния рожден ден или просто да ги зарадвате приятно.
Към това призовават и психолозите, тъй като ако изберете да подарите на детето си  хамстер, които има кратък живот, то рискувате да предизвикате стрес в детето си, а както знаем стреса в детството допринася за тежки последици. Но как точно да избегнем грешките, които се допускат от много родите, когато избират домашни любимци за децата си? Изборът не е толкова труден, ако правилно прецените своите възможности и средства преди това, а едва след това се отправите за покупката на сладка животинка за детето Ви. Най-популярните животни в лицето на хамстери и морски свинчета, както казахме не са никак добър избор, въпреки че грижата за тях е много лесна. Другата причина да не ги избирате е това, че те са нощни животни, а това значи, че те спят цял ден. Активният им живот започва през нощта. Естествено, че след като децата се наиграят ще оставят клетката им във вашата стая. Едва след това ще може да разберете колко лоша идея е била да следвате сляпо желанията на малчуганите Ви.
Също така не с по-малка популярност се ползват декоративните птици, но най-често се вземат за домашни любимци папагалите. Но и тук трябва много да внимавате при избора си, тъй като все пак макар и дневни животни, те могат да Ви предизвикат доста грижи при отглеждането им. Една от причините е, че те трябва периодически да бъдат пускани да полетят в апартамента Ви или пък в някоя стая. Те обаче нямата нищо против да нагризат вашите книги, тапети или пък стайните растения. Но можете да намерите и алтернативно решение на този проблем – просто да купите голяма и просторна клетка.
Ако вашите деца искат да имат за домашни любимци някое кученце, то бъдете уверени, че след известно време всичките грижи и възпитанието му ще станат само ваше задължение. Но все пак запомнете, че не бива да отказвате на децата си в желанието да си имат приятел в лицето на домашни любимци. Все пак няма нищо друго, което да приучва децата на любов към природата, колкото общуването с животните.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects