Избор и грижи за нашите домашни любимци


Всеки от нас има страст към някое определено животно. Много хора, които живеят сами се грижат за домашни животни, които да ги радват. Има такива, които са предвидени за домашни условия, но по някога хората полагат грижи и за доста нестандартни екземпляри, взети директно от дивата природа. Това са така наречените опасни домашни животни, за които освен стандартните процедури и грижи, трябва да внимавате и за живота си. Ако имате малки деца в дома си, най-добре е да си вземете от декоративните породи, за които се полагат малко повече грижи, но за сметка на това са по-безопасни.
Без значение от това дали е малък или голям любимеца, дали е птица, бозайник, влечуго или насекомо, то се нуждае от постоянни медицински прегледи и отглеждане в среда, възможно най-близка до тяхната естествена. Едни от най-разпространени представители на животни отглеждани за домашни любимци са кучета и котки. При котките избора е по-лесен, понеже от породата зависи най-вече външния им вид. Те са животни, които могат да стоят в домашни условия доста по-дълго от кучетата.  При избора на куче породата е от доста по-голямо значение. Причината за това е, че има доста опасни породи, с които трябва да внимавате и да ги обучите добре, за да ви разбират. Кучетата разполагат с доста по-големи зъби и нокти, които могат да наранят човек сериозно ако не се внимава. Има и породи, които са с размерите на котки, но грижите и за двата вида е доста сходен.
Още от най-ранна възраст трябва да бъдат водени на ветеринар, за да им се поставят ваксини, пудра за бълхи и каишка.  Пудрата може да се нанася и в домашни условия. За външният вид и козината се избира подходящ шампоан, с който да го измивате редовно. Ако имате дете, тогава  трябва да знаете, че при избора на куче има породи подходящи специално за това като Лабрадор, пудел, Ретривър, Голдън ретривър и други. Тези домашни любимци ще станат верни приятели на децата Ви.
Ако не разполагате с достатъчно голямо място, може да си изберете домашни любимци като хамстери, морски свинчета, паяци или пък екзотичните видове, като игуани, папагали и рибки. Всички те могат да бъдат отглеждани в аквариуми  и клетки. Също така трябва да бъдат водени на медицински прегледи. Ежеседмично трябва да се чисти клетката или  да се сменя водата в аквариума. Използва се точно определена храна и витамини за здравето на вашите домашни любимци.
Някои хора отглеждат животни от дивия свят, като те могат да са изключително опасни.  При по малко място може си правите компания със змия или паяци като тарантулите. Това са екзотични животни, като някои от тях са много отровни. Ето защо при хранене и  изваждането от клетката трябва да сте много внимателни.
Надяваме се, че с днешната статия сме Ви помогнали да прецените кои са най-подходящите за Вас домашни любимци и риска, който поемате при тяхното отглеждане. Но каквото и да си изберете, са необходими постоянни грижи, за да е щастлива животинката до вас.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects