Подпухнали очи - какво можем да направим


За разлика от другите части по тялото , кожата под очите ни е по тънка. Тъй като броя на мастните жлези там е ограничен, влагата се изпарява по – лесно. В мускулите, очертаващи клепачите отдолу и отгоре, започва да се натрупва течност и те започват да подпухват.
Причини за подпухването. Причините могат да бъдат няколко , дължащи се на няколко фактора:
1.       Алергия. При нея наре подпухването се наблюдава и сълзене на очите и засилена хрема.
2.       Повишено кръвно налягане, което провокира задържането на течноси в тъканите около очите.
3.       Злоупотреба с алкохол и / или сол, което често води до подуване на лицето, краката, ръцете и други части на тялото.
4.       Наследствеността също може да е причина. Подпухналите очи също могат да бъдат предадени по наследство по генетичен път.
Може ли да си помогнем и как? Решенията са прости.
Ограничете употребата на алкоха и солта, намалете консумацията на водата. За да постигнете здрава и красива кожа, както и да поддържате тялото си в добро състояние преди всичко, отделителната система на организма да работи безупречно.
Правете студени компреси. Затворете очите си, подложете върху клепачите охладени кръгчета от краставица, пакетчета от чай или памучни тампони, навлажнени с вода. Студеното стеснява кръвоносните съдове и намалява подпухналото.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects