Правилния избор на фон дьо тен според типа кожа

Изборът на правилната основа за вашата кожа може да бъде труден. Фон дьо тен, подходящ за една жена , може да бъде грешен избор за друга . Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да изберете правилната основа , според вашия тип кожа.
Определянето на вашата кожа, типа, е основното, с което трябва да започнете. Ето някои насоки, които ще ви помогнат :
Нормална кожа: порите по лицето са малки, повърхността не е мазна или суха, тенът равномерен.
Суха кожа: малки пори, брадичката и бузите в повечето случаи са сухи и се белят, като линиите и бръчките по лицето са по – видими.
Мазна кожа : характерна е с блясък, в резултат на омазняване, по големи пори по лицето, бръчките и линиите са по- малки, дефектите по кожата са по-чести.
Комбинирана кожа: докато челото и носа са мазни, и в същото време на моменти склонни да изсъхнат, кожата на бузите е суха . В повечето случаи чертите и бръчките са не толкова видими, а порите по брадичката и бузите по - големи.
Чувствителна кожа: раздразнителна към различни продукти, склонна към обриви, често на петна.
След като сте определили вашия тип кожа, можете да пристъпите към избора на фон дьо тен.
Тенчиня фон дьо тен е перфектния избор за хора с нормална кожа. На основата на лека пудра ще получите едно добро покритие.
При суха кожа. Подходящ е хидратиращ кремообразен фон дьо тен, овлажняващ лицето, придаващ чувство за мекота и коприна.
Мазна кожа . В този случай ползването на течен фон дьо тен не е подходящ. Създава илюзията за допълнително омазняване на кожата. Ако все пак ползвате фон дьо тен на течна основа , след нанасяне добавете пудра. В случая фон дьо тенът на минерална основа е добър избор, както и матиращ фон дьо тен, осигуряващ перфектно покритие,  превръщащ се в нежна пудра след нанасяне.
Смесена или комбинирана кожа. Прахообразния фон дьо тен в случая е подходящ. Кремообразния фон дьо тен също е правилен избор, при жени с нарушена пигментация, ако се налага по - тежко покритие.
Чувствителна кожа. Фон дьо тенът на минерална основа в този случай е правилният избор. Не запушва порите, създава перфектно покритие, създава естествена бариера между вредните утравиолетови лъчи и вашата кожа, противоалергичен.
Надяваме се тези съвете и насоки сме ви били полезни да намерите перфектната основа за вашия тип кожа. Не се страхувайте да тествате избрания от вас фон дьо тен преди да го купите. Успех.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects