Как да се грижим за ноктите си през зимата


С настъпването на зимата нашият организъм е изложен на влиянието на ниските температури , което предполага по – специални грижи за облеклото, храната , кожата на лицето и ръцете ни.
Особено зависими от студа са и нашите нокти. Те стават чупливи. За да ги запазим здрави и красиви трябва да спазваме няколко изисквания.
1.       Както кожата на лицето става суха през зимата , така и ноктите губят влага. За да я набавите, ползавайте хидратиращ крем чрез който те ще получат необходимите хранителни вещества и влага. За да не стават ноктите слаби и чупливи, пийте повече вода за възстановяване на необходимия баланс.
2.       Специални грижи изискват и кожичките около ноктите. Подложени на ниски температури, тези почти мъртви клетки, които защитават ноктите от инфекции трябва по – често да се разтриват с масло или вазелин. Това ще засили епидермиса и ще ни помогне да се чувстваме по – комфортно.
3.       Добре е през зимните месеци периодично да се правят почивки при употребата на лак. Както знаете, честата употреба на лак води до промяна в цвета на ноктите , придавайки им неприятен жълтеникав оттенък. Освен това, съдържащите се в много лакове вещества като ацетон или формалдехид, разрушават естествения протеинов слой, който е защита на ноктите.
4.       За да запазите ноктите си увеличете консумацията на храни, богати на протеини – боб, леща, яйца, пиле, овес.
5.       Не забравяйте ръкавиците, когато излизате от дома си през зимата. Те ще защитят ръцете ви от студа, ще предпазят ръцете ви от студа, ще предпазят кожата и ноктите ви от изсъхване.
Хубаво е по – често да използвате и домакински ръкавици при почистване на вашия дом или при миене на чиниите и съдовете.
6.       Когато сте употребили лак и се налага да го почистите- не използвайте ацетон, а специални обогатени на витамини разтвори. Тогава ноктите ви няма да стават сухи и чупливи. След това им дайте почивка.
Трябва да бъдем внимателни в грижите за ноктите си . Тяхното неправилно третиране може да ни навлече доста проблеми. Затова:
-          За да поддържате ноктите си здрави и красиви гланцирайте ги, лакирвайте ги или ги почиствайте в една посока.
-          Желателно е след душ или вана да не пристъпвате към грижи за ноктите, защото те са меки и чупливи.
-          Не използвайте груби пили.
-          Не  използвайте тежки основи за лака , който ще нанесете.
За да бъдат ноктите ви здрави и красиви дори и през студените зимни дни, давайте им почивка, не им позволявайте да изсъхнат, грижете се с повече внимание и постоянство за тях.
Източник: http://kittykitty.ru

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects