Балансираното хранене и как да го постигнем


Не е лесно да се откажете или ограничите любимата храна. Отслабването е един процес, изискващ известно усилие от ваша страна.
Винаги трябва да сте разумни при хранене, не да се тъпчете нездравословно при всяко чувство на глад, с храни пълни с калории, качвайки килограми.
Всеки е различен, със своите навици за хранене и храната, която поглъща. Обърнете внимание на хранителния си режим. Отворете си едно малко тефтерче, описвайки храната, която поемата, смятайки калориите, което ще ви помогне постепено да си създадете един здравословен, хранителен режим и да отслабнете по – лесно.
Намерете си някакво занимание, което ще отвлече вниманието и мислите ви от храната, създайте си хоби, ако е необходимо, обадете се на приятел, излезте на разходка. Целта е да се постигне едно умерено, балансирано хранене, с което да се задоволи нуждата и потребността на тялото, а не да се преодолява скука или депресия.
Ако ви е трудно да запазите самообладание,  възложете пазаруването на хранителни стоки , на друг член от семейството. Ако все пак вие сте човека който пазарува у дома, избягвайте покупки на стоки, за които ще съжалявате по – късно. Замислете се, до колко здравословна е храната и дали е бързо разградима.
Мийте зъбите си по често, особено при диета. Ако нямате тази възможност, може спокойно да ползвате и дъвка или ментови бонбони, които също ще ви помогнат да освежите дъха си.
Често жаждата се бърка с глада при диета. Имайте го в предвид.
Поемайте фибри, освен под формата на храна и под формата на хапчета или прах, които ще ви помогнад да се чувствате здрави и енергични. Относно дозирането, задължително четете упътванията.
Редовното ядене е от съществено значение. Ще  помогне за поддържане на нормалните нива на кръвната захар и не само, като разбира се не бива да се прекалява и да се стига до преяждане. При консумация на повече от необходимите калории, от които тялото ви се нуждае, със сигурност ще напълнеете.
Протеинът, също е важен за тялото. Бобовите растения, фъстъците, риба, яйца, сиренето са храни с високо съдържание на протеин.  Като основна функция на протеина е да помогне на човешкото тяло да се обновява, расте и развива.
Захарта, ограничете я. При пристрастяване към сладкото и поемане на твърде много захар освен проблеми с калориите и теглото, може да имате проблеми и с зъбите си.
Ограничете за известен период събиранията и честото сядане на маси. Спрете гледането на канали, включващи готвене, рецепти, ако не може да устоите. Пропуснете бързите реклами на храни. Стойте настрана от заведенията за бърза храна. След няколко месеца резултата ще е видим. Уверете се сами.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects