Старчески петна по кожата: защита и лечение


Едно от най – честите оплаквания при застаряване е появата на така наречените старчески петна. Досадни, тъмни петна, неприятни за всяка жена , склонни да се появят върху лицето, ръцете и дланите. Единствената причина за появата на тези петна е честото излагане на слънце и не на време взети мерки.
Рядко се появяват при хора под 40 годишна възраст. Добре е вземането на превантивни мерки на по ранна възраст, което ще попречи на появата им в последствие. Старческите петна не са опасни, но могат да бъдат неприятни. Ако са вече видими , няколко са нещата, които можете да направите за отстраняването им, въпреки че лечението им не е бърз процес.
Най – важна е защитата на кожата ви от вредните ултравиолетови лъчи. Намаляване излагането на слънце , когато е възможно, носенето на шапки и ползването на слънцезащитни продукти са началните стъпки. Носенето на шапки е практично, не забравяйте, че дори да е облачно, слънцето прониква в кожата ви.
Пресния лимонов сок е препоръчван, ако търсите естествено решение. С високо ниво на киселинност , ще ви помогне да избелите или премахнете петната по кожата си напълно. Препоръчва се втриване два пъти дневно. Процес изискващ известна доза внимание и време от ваша страна. Отнема около няколко седмици за видими подобрения. В случай , че нямате под ръка лимон, можете да пробвате и с червен лук, известен е със същия ефект.
Ексфолирането, също процес който ще ви помогне при старчески петна.  Включващо отстраняване на мъртвите клетки от повърхността на вашата кожа, прави кожата ви по – мека , помага за изравняване тена на кожата придавайки и живот.
Изблващи кремове. Предлагани в повечето магазини за козметика в широка гама. Добре е консултация с дерматолог преди избора на крем.
Пилинг на кожата. Един процес , който се дълбоките слоеве на кожата, с цел отстраняване на старческите петна. Можете да намерите пилинг, за домашно ползване или да одитете на специалист за серия от процедури с лазер.
Ретиноидите и тяхната работа. Съдържащи витамин А, те водят до растежа на нови клетки, в същото време избледняване на нежеланите места по кожата. Ретиноидите имат и своя отрицателен ефект, като могат да направят кожата ви суха и лющеща се.
Козметика. Още едно решение за петната в случай, че толкова ви притесняват и искате отново да изглеждате на 30 години. Има специален грим, предназначен за скриване на белези, петна, ако не можете да си го позволите фондьотен и пудра също ще ви свършат чудесна работа докато изчаквате лечението.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects