Модните пролетни обувки – стил и комфорт



Всяка жена проявява любопитство към модните тенденции за пролетните обувки, за да може да подбере правилно ония модели, които ще задоволят нейния вкус, начин на живот и стил. Проучванията сочат, че този път дизайнерите са решили да обърнат повече внимание на комфорта на дамските крака. Пък и си е истински подвиг да прекарваш ежедневието си на високи токчета, а и не всяка обувка ще издържи такова натоварване. Затова се акцентира върху  по-мобилните обувки, които позволяват по-голяма свобода и активност на крака – мокасини, оксфорди, балетки, кецове. Дизайнерите са в крак с времето и вярват, че съвременната жена трябва да мисли не само за красотата, но и за здравето на краката си, защото носенето на модни, но неудобни обувки уврежда ставите и вените на краката. И тъй като модата повсеместно има практична насоченост, все по-рядка се изтъква, че жена в удобни обувки не е модна и стилна.
Актуални ще бъдат обувките с плоска подметка и нисък ток – не по-висок от 1-3 см. Те се явяват база на модния гардероб, като предназначението им е за ходене, работа, пазаруване, бизнес и социални събирания.
Трябва да се отбележи, че външният вид на тези обувки далеч не е скучен, сив и незабележим. Те се отличават с комбиниране на цветове, щампи, текстури – актуална тенденция. Върху тях присъстват декоративни орнаменти, камъни, мъниста, нитове, лепенки. Изработени от кожа на влечуго, от набук или от перфорирана кожа, често имат нестандартен вид с елементите от пластмаса на пръстите или на тока.
За по-късната пролет са идеални сандалите с плоска подметка, като стилът е различен. Допустим е минимализъм с чифт тънки каишки, класика – със сложни плетеници, блясък  и фантазия – с цветя, брошки, мъниста, дантела.
Независимо от тенденциите, извън конкуренция остават обувките с кокетни , остри пръсти и изящни токчета от 8 до 12 см. Направени от кожа, велур, текстил, лак или кожа на влечуго, те се обединяват от една основна тенденция – не само да създават стилен образ, но и да придават на крака, да не развалят стойката и походката на дамите. Това определено са модели, които трябва да се свързват с луксозна рокля. А по-опростени и олекотени модели могат да се носят с коктейлни рокли и костюми.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects