Здравословно лятно меню за цялото семейство


                        
През ярките летни дни често чувстваме вялост и апатия, предизвикани от жегата. Поради тази причина , трябва да си съставим лятно меню, основано на разнообразно и рационално хранене. Ако зверският ни апетит е спаднал по време на почивка – добре. Но ако сме на работа и сме активни, трябва да преразгледаме диетата си, ако сме на такава.
Какво трябва да ядем, за да не чувстваме тежест в стомаха и да сме в кондиция, да имаме настроение за плаж и енергия да покажем новия си бански костюм ? Да започнем с общите правила – да изхвърлим тежките ястия, особено скарата. За месото е нужно повече време , за да се смели в стомаха. По-добре е , особено вечер, да се ядат повече риба и морски дарове. На преден план на масата ни трябва да са сезонните плодове и зеленчуци, особено ако са отгледани в домашната градина. Към края на лятото порционът ни ще се обогати с дини, пъпеши, грозде , царевица. Все продукти, които ще ни осигурят витамини и минерали, и могат да се включат в много диетични блюда.
През летния ден е най-добре храната да се приема на няколко пъти, за да се усвоява по-добре. Да не забравяме и честата употреба на вода, което ще ни помогне в борбата с жегата и в предотвратяването на появата на излишни килограми. Идеална за летния порцион е салатата от свежа маруля и зелен боб. Прибавете по желание броколи, магданоз или босилек и ще си осигурите разнообразни питателни вещества, необходими за организма.Бобът и спанакът са особено полезни при обилен цикъл и за протичане на здрава за плода бременност.Спанакът ще обогати тялото ви с желязо, а бобът – с витамин В6. За обогатяване на вкуса , може да прибавите и червени домати, богати на витамин А. Триста грама такава салата може напълно да замени основното блюдо.За десерт избирайте малини, киви или праскови. Малините, богати на фибри, предотврати възпалението на дебелото черво и повишаването на холестерола. Кивито, богато на калций, регулира кръвното налягане и сърдечната честота.А прасковите са богати на витамин С.
Ако мислите , че десертът не е достатъчно питателен, хапнете го с няколко парченца обезмаслено сирене. Пълнен пипер с ориз или пилешки гърди със заквасена сметана и билки или подправки, ще ви обогатят с белтъчини, витамин С, с витамин А и фибри. Не забравяйте за пълнозърнестия хляб, които ще ви достави фибри и нектарините, които ще ви заредят с калций и протеини.
Приятно лято !

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects