Как да стопим мазнините на корема в домашни условия

Има много начини, с помощта на които можем да ускорим топенето на коремните мазнини в домашни условия. Повечето от тях може би вече са в купа на масата ви или в хладилника. Правилните храни могат да прочистят черния дроб и засилят метаболизма ви, като така ще можете да се фокусирате и върху свалянето на излишните мазнини около корема. Тези мазнини са повече от козметичен проблем, тъй като те повишават риска от развитие на множество заболявания, включително диабет и сърдечни болести. Консумацията на храни и подправки, изгарящи мазнините е правилният път за замяна на „автомобилната гума около корема ви” с елегантен, изящен торс. Предлагаме ви няколко съвета, които може да следвате за постигането на тази цел:

Първа стъпка – премахнете храните в менюто си, които натоварват черния дроб и забавят метаболизма, и намалете като цяло дневното количество калории. Стресираният черен дроб не преработва правилно мазнините. Като стресови фактори за него се определят преработените храни, поемането на твърде много въглехидрати, всички форми на захарта, изкуствените подсладители, кофеинът, транс-мазнините и газираните напитки. Намаляването на дневните калории с 500 до 1000 води до седмично отслабване в рамките на половин до един килограм, което е най-сигурният и дългосрочен начин за поддържане на темп на отслабване.

Втора стъпка – пийте 100%-ов сок от боровинки или разреден с вода сок. Боровинките са с богато съдържание на органични киселини, които играят ролята на храносмилателни ензими. Ензимите имат за задача да поглъщат малките мастни депозити, натрупващи се в лимфните пътища.

Трета стъпка – консумирайте омега-3 мастни киселини. Те се целят точно в коремните мазнини. Рибеното масло е един отличен източник за тях. Вземайте по 6 гр. от него, което е една пълна супена лъжица или пък яжте сьомга, или скумрия два пъти седмично. Може да включите в менюто си и семена чиа . Тези древни семена са суперхрана, пълна с протеин, отличен източник на витамин В, имаща калций и високо съдържание на антиоксиданти.

Четвърта стъпка – включете в храненето си гама-линоленова киселина (GLA) и конюгирана линолова киселина (CLA). Гама-линоленовата киселина активира кафявите мазнини, често срещани при хора с наднормено тегло. При много хора тялото не произвежда гама-линоленова киселина от поетите прекусори – растителните масла, като зехтин, слънчогледово олио, рапично олио и т.н. – така че може да опитате с хранителни добавки. Конюгираната линолова киселина помага на тялото да получи достъп и преработи натрупаните мазнини. Тези омега-6 мастни киселини се намират в органичното говеждо месо или могат да бъдат приети чрез различни хранителни добавки.

Пета стъпка – направете консумацията на мононенаситени мазнини още един от приоритетите си. Това са омега-9 мастните киселини, които се превръщат във важен компонент в съвременните хранителни режими и диети. Изследвания на тези киселини показват, че те до голяма степен засилват топенето на мазнините най-вече в коремната област. Препоръчва се всеки да замени транс и наситените мазнини с мононенаситени. Гответе със зехтин или може да опитате олио от шафран, яжте орехи, авокадо и маслини.

Шеста стъпка – ежедневно пийте топла вода с лимон или лимонов сок. Това освежава черния дроб и втечнява мазнините, което прави тяхното изчистване от организма да става по-бързо и лесно.  Принципно е изключително важно да се пие достатъчно количество вода. Дори лека дехидратация кара бъбреците да търсят помощ от черния дроб, като така намаляват неговата способност да изгаря мазнините. Това води до натрупването на мастни депозити, често в областта на корема.

Седма стъпка – нежно детоксикирайте организма, като пиете чай от глухарче. Постепенно добавете и по 200гр. магарешки бодил и корен от орегонско грозде за още по-добър ефект от по-нататъшната детоксикация. Тези билки са достатъчно леки за ежедневна употреба.

Осма стъпка – яжте термогенни подправки за съживяване на метаболизма, като лют пипер и джинджифил. Консумирайте също така канела, както и карамфил, и кардамон за стабилизиране на кръвната захар.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects