5 напитки за ефективно засилване на имунната система

Здравото тяло води до здравословен живот. Това не е само фраза, а самата истина, която всички ние трябва да прегърнем и разберем. Здравото тяло се нуждае от силна имунна система. Но какво всъщност представлява тя? Имунната система е защитен механизъм на тялото, който ни предпазва всекидневно от различни инфекции. Интересно е да знаем, че притежаваме такава система, която с невидима сила предпазва организма от външни тела. Войниците в тази система се наричат антитела, които циркулират в тялото чрез кръвта и отбраняват организма от нашественици. Когато се появи извънредна ситуация, като настинка, грип, свръхчуствителност, тези антитела се обединяват за справяне с проблема и дават най-доброто, на което са способни.

Липсата на свежи хранителни вещества може да доведе до отслабване на имунната система, което може да донесе след себе си сериозни последствия. Например настинката и треската са знак, че имунната система е слаба и не може да се пребори с външните тела. Затова е важно да я засилите и това е много важна задача, тъй като никой не обича често да се разболява.

И така – как да засилим имунната система? Още от древни времена, когато не е имало лекарства както сега в модерния свят, са се използвали само натурални средства за лечение и предпазване от появилите се по тези времена болести. Всичко, което сега ви е необходимо е сокоизтисквачка или блендър, и някои продукти. Предлагаме ви 5 напитки, помагащи на тялото да поддържа силна имунна система:

Сок от цитрусови плодове
Всички цитруси са с изобилие от витамин С, който е страхотен имуностимулатор. Можете да изберете каквато комбинация желаете от лимони, портокали, грейпфрут, мандарини, лайм и т.н. Предимството им е, че са достъпни и приготвянето на сока е много лесно. Витамин С притежава антиоксидантни и противомикробни свойства, като така помага за предпазване не тялото от болести. Този сок специално поддържа киселинния алкален баланс в организма и ви прави по-малко податливи на заболявания.

Сок от джинджър и чесън
Въпреки, че по-скоро се използват за подправяне на храна, под формата на сок те вършат чудеса при подсилването на имунната система. Използват се от хилядолетия за предпазване от инфекции. Летливите им компоненти са в основата на стимулирането на имунитета. Тези компоненти прочистват синусите за отрицателно време. Ако вкусът не ви понася можете да разредите концентрацията с добавяне на няколко ябълки, за да добие сока по-сладък вкус.

Супер зареждащ пунш
Това е комбинация от няколко подсилващи имунната система съставки, които събрани заедно правят един от най-ефективните сокове. Съставките са по един портокал, ябълка, грейпфрут, круша и сладък картоф. Всички те могат да се изстискат със сокоизтисквачка, като добавите захар на вкус. За още по-силен ефект добавете и чаена лъжичка куркума. Куркумата е изключително полезна за здравето, защото има антиоксидантни, антибактериални, противовъзпалителни и прочистващи свойства. Тя добавя желязо, цинк и магнезий, които също са много важни за нормалното функциониране на тялото. Този сок може да се нарече „Супер пунш”, защото дава огромно количество енергия и подсилва имунитета.

Зелен сок за здрав черен дроб
Тази рецепта включва съставки, които подпомагат черния дроб за прочистване на токсините от тялото, което в резултат ще засили и имунната система. Съставките са броколи, зеле и карфиол. Когато ги изстискате ще се получи по-гъста консистенция, затова разредете със сок от ябълки. Всички тези съставки са богат източник на витамини и микроелементи, които са от съществено значение за тялото.

Сок от морков и червени боровинки
Самите съставки подсказват, че това е един микс от имуностимулатори. И двете са богати на витамин В комплекс - жизненоважни витамини за организма. Морковите допринасят със съдържание на желязо, натрий, калий и фосфор, които помагат за правилното  функциониране на черния дроб и успокояват нервната система. От друга страна червената боровинка е източник на флавоноиди и витамин С. Тя помага за предотвратяване на сърдечни заболявания и за прочистване на пикочните пътища. Всичко тези неща заедно означават, че тази напитка със сигурност е мощен стимулатор на имунитета.

Защо да използвате лекарства, след като имунната ви система може да свърши тази работа? Просто и дайте тласък с някой от тези сокове и бъдете здрави!

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects