Как да се грижите за вашата кожа през зимните месеци?

Ето че и зимата дойде, а с нея и проблемите започват отново. Вие трябва да се погрижите за състоянието на кожата ви, за да е здрава и красива, дори когато навън температурите са ниски. Това обаче може да не е толкова лесно, ако не знаете полезни домашни маски за красота, тъй като само така ще имате наистина здрава и красива кожа дори през зимата.

И така, главният проблем, с който ще се сблъскате е това, че ще приемате много по-малко плодове, тоест кожата ви ще изпитва глад на витамини и минерали, които са изключително важни, ако искате тя да е здрава и красива. В случай на помощ идват именно домашните рецепти, така че нека да започваме и да не губим повече време.


Маска от домати

Те освежават и имат избелващ ефект на кожата, а също така стягат порите. Най-лесното, което можете да направите е да нарежете един домат на тънки кръгчета и да ги сложите на лицето си за десетина минути. След това просто ги махнете и измийте кожата си с хладка вода, за да се стегнат порите. Ако обаче кожата ви е мазна, тогава натъркайте на ренде половин домат и добавете една лъжица лимонов сок. Нанесете маската с тампон и я оставете да действа 10-15 минути. Можете да се доверите и на подхранващата маска, която също е много полезна. За целта добавете към доматен сок малко овесени трици (смлени в кафемашина ). С помощта на тази полезна домашна смес можете да си направите нежен домашен пилинг, с който да очистите кожата си.


Бананови маска

Те също са много полезни и подхранващи кожата, а също така имат стягащо порите действие. За целта намачкате половин банан и добавете един жълтък, а след това смесете всичко в хомогенна смес. Нанесете сместа на лицето ви за двайсет минути и след това я премахнете с хлада вода. Ако кожата ви е мазна, тогава добавете към бананите една лъжица мляко и 2-3 капки масло от чаено дърво. Оставете я да действа 10-15 минути и след това я измийте с леко хладка вода. В случай, че кожата ви е суха, тогава имате нужда от подхранваща маска. За целта намачкайте половин банан и добавете една лъжица хума. Нанесете я на лицето ви с тампон за 15 минути и след това я измийте с леко хладка вода.  


Маските от киви също са много полезни, затова ако имате някакво кожно раздразнение, тогава с пълна сила можете да се доверите на този чудотворен плод. Освен това, маските с киви ще ви помогнат да се справите с пъпките, както и ще се предпазите от появата им в бъдеще. За целта намачкайте едно киви и нанесете сместа на кожата ви за десетина минути. Тя ще освежи кожата ви и ще я направи сияйна, затова не бива да пропускате възможността да я поглезите с подобни чудотворни маска от киви. Доверявайки се на даровете на природата, вие ще можете да се справите с всеки кожен проблем, радвайки се на красива, сияйна и здрава кожа всеки ден!

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects