Невероятните качества на червеното вино забавят стареенето

Карат ли ви бръчките по лицето и петната да се чувствате тъжни? Търсите ли постоянно онази магическа напитка, която ще забави остаряването и ще ви дари с щедра доза младост? Спрете да търсите, защото червеното вино може да ви даде точно каквото искате!

Проведените в последно време проучвания разкриват, че червеното вино може да забави стареенето. Това е чудесна новина за вас, ако обичате червено вино. Разровете се из медиите и ще откриете много научни доклади, които подчертават полезните свойства на виното за по-добър външен вид и цялостно състояние. Така че вдигнете тост сега за вечния младежки чар!

Как червеното вино помага?

Червеното вино е богато на антиоксиданти, които са изключително важни за справяне със свободните радикали в организма. Чудото тук се нарича ресвератрол. Това е антиоксидант от група, наречена полифеноли. Той стимулира протеина сиртуин, който помага за възстановяването на клетките и ДНК. Концентрацията на ресвератрол в червеното вино е доста голяма. Той е причината за червеният цвят на виното и помага за спиране на ранните знаци за стареене. Намира се в семките, стъблата и кожата на гроздето, което е суровината за производство на вино. Въпреки, че има хранителни добавки ресвератрол на пазара, тяхната ефикасност е под съмнение.

Ползи от червеното вино против стареене

Многократно е доказано, че виното помага да се предотврати процеса на стареене. То има свойства, които влияят благотворно на кожата. Някои от ползите на червеното вино са:

1.    Червеното вино кара кожата да блести и да излъчвате младежка красота
2.    Намалява риска от предшестващи рак лезии по кожата
3.    Понижава вероятността от диабет и Алцхаймер
4.    Запазва мозъка в отлично състояние, дори и с напредване на възрастта
5.    Полезно е за правилното функциониране на артериите в тялото

Колко вино трябва да се консумира за забавяне на стареенето?

Трябва да изпивате 200-300 гр. вино дневно или една-две чаши по 125 гр. всяка. Но имайте предвид, че трябва да устоите на изкушението и да се придържате само към това количество. Пиенето на по-голямо количество може да бъде вредно за здравето и вашата кожа. Така че бъдете разумни и не прекалявайте!

Може ли да се замести червеното вино с бяло за намаляване на стареенето?

Не. Червеното вино е по-добро от бялото в това отношение. Бялото вино има значително по-малка концентрация на ресвератрол. Освен това гроздето за бяло вино се отглежда по-различен начин. Тук ще отбележим, че е необходимо да включвате вина в менюто си, произведени по традиционни методи – от грозде, ферментирало повече от 3 седмици заедно със семките и кожата. По този начин се извлича максималното количество процианидини.

Кои червени вина да изберем?


Вече знаем за чудните ползи на червеното вино срещу стареенето. Но кое точно вино? Както казахме червеното вино трябва да е произведено по традиционни методи. Също така не трябва да е много сладко и с голям процент алкохол. Вината от Югозападна Франция, Каберне Совиньон и всяко вино с голямо съдържание на процианидини е полезно срещу застаряването.

Трябва ли да съчетаваме виното с нещо друго за по-добър ефект?


Доказано е, че виното спомага за дълголетие. Но само то не е достатъчно ефективно. Трябва да го съчетаете със здравословен начин на живот! Червеното вино е най-вече свързано със средиземноморската кухня. То се съчетава чудесно с храни като морски дарове, зеленчуци, плодове, зехтин, пълнозърнести храни и т.н. Всичко се свежда до здравословното хранене и начин на живот. С две думи, за да успеете в борбата срещу стареенето трябва най-вече да уцелите точния баланс в начина си на живот. Не може да разчитате единствено на червеното вино.

В заключение, ако очаквате с нетърпение да добавите още няколко години към живота си включете червеното вино към всяко ястие. Но се уверете, че това няма да се превърне в пристрастяване!

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects