Помага ли пиенето на студена вода за отслабване?

Чували ли сте някога за отслабване чрез пиене на студена вода? Студената вода може да помогне за това, може би звучи като шега, но е истина! Тя помага за отслабване!

Доказано е, че ледено студената вода стимулира метаболизма на тялото и повишава темпа на отслабване. Много хора постигат желаните от тях килограми чрез този метод. Въпреки това други твърдят, че единственият ефект от студената вода е, че ще ви стане студено! Каква е истината? Нека разберем!

Как става отслабването чрез студена вода?

Когато тялото ни е изложено на ниски температури, както външни, така и вътрешни, то започва да изразходва натрупаните запаси от калории, за да поддържа нормалната си температура. Така че, когато изпиете чаша ледена вода организма ви ще започне да гори мазнините, за да генерира топлина, което помага за загуба на тегло.

Метаболизма поддържа температурата на тялото като изгаря калориите. Когато изпиете чаша студена вода е налице рязко понижение на телесната температура, тялото реагира, защото трябва да възстанови баланса на топлината и започва да топи мазнините.

Хората, следвали този метод за отслабване и консумирали поне 16 чаши студена вода на ден са губили около 18 калории дневно. На пръв поглед това количество не е голямо, но като се има предвид, че това е постигнато без никакво усилие или тренировки, значи че метода работи!

Как е правилно да се прилага този метод?

Звучи доста привлекателно да губим тегло само с пиене на студена вода. Но има няколко неща, с които трябва да се съобразите, ако сте решили да изпробвате този метод:

Хората, страдащи от сърдечносъдови заболявания не бива да опитват този начин за отслабване, тъй като може да доведе до усложнения
Хората с прекалено голямо тегло вероятно няма да усетят ефекта на този метод, тъй като те трябва да контролират своята диета за отслабване

Наистина ли работи този метод?

Идеята за отслабване с пиене на студена вода звучи перфектно. Изглежда като ефективен начин за премахване на излишните килограми. Въпреки това много изследователи повдигат въпроса за ефективността на този метод. Според тях калориите, които се изгарят по този начин са минимални и не оказват никакво влияние на телесното тегло. Те дори твърдят обратното – вместо студена трябва да се пие топла, дори гореща вода, тъй като така се подпомага здравословното храносмилане и се прочиства тялото от токсините. Така според тях топлата вода е по-полезна от студената при отслабване. Още повече - ако добавите към топлата вода лимонов сок или парчета свежо нарязана краставица това би било далеч по-полезно от каквато и да е рецепта за отслабване.

Според експертите пиенето на студена вода е полезно за поддържане не телесната температура в нормални граници на местата с по-горещ климат, което предпазва от топлинни удари. Също така тя помага за рехидратиране на тялото след тежка тренировка, макар че за хората, които редовно тренират няма значение дали пият студена или топла вода. Важното за тях е да поемат повече вода, която ще прочисти метаболитната система и ще поддържа тялото здраво.

В края на краищата вие сами ще прецените. Ще започнете ли да пиете студена вода за отслабване? Предполагаме, че няма да ви навреди да опитате! Единственото нещо, което ви съветваме е да не очаквате да се случат чудеса. По-добре съчетайте този метод с промяна в хранителните навици и ходене на фитнес – така със сигурност ще имате успех в свалянето на килограми и постигането на перфектна фигура!

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects