Причини да се чувствате постоянно уморени - втора част

Продължение от първа част
Трудно отказвате – да се стремите да угодите на всеки често е за сметка на собствената ви енергия и щастие. И за да бъде още по-лошо, с течение на времето това може да ви накара често да сте възмутени и ядосани. Така че следващият път, когато треньорът на детето ви ви накара да направите сладки за отбора, или пък шефът иска да работите в събота, не сте длъжни да кажете да! Научете се да казвате НЕ! Можете да практикувате, когато сте сама в колата, да чувате ясно и силно думата „Не” ще ви помогне лесно да я кажете следващия път, когато се наложи.

Офисът ви е бъркотия – според изследване затрупаното бюро изтощава психически и намалява способността на мозъка да обработва информация. Бъдете сигурни, че в края на деня оставяте всичко подредено и организирано, така на следващата сутрин ще имате един позитивен старт. Ако има нужда реорганизирайте офиса, но го направете стъпка по стъпка, от кабинет на кабинет и рафт по рафт, а не всичко наведнъж.

Работите по време на ваканцията – проверката не имейла, когато би трябвало да релаксирате край басейна ви поставя в риск да „прегорите”. Способността да изключите и да си позволите истинско разпускане позволява на тялото и ума да се възстановят, и когато се върнете в офиса да бъдете по-силни и уверени. Когато отпочинете добре ще бъдете по-креативни, продуктивни и ефективни от всякога.

Пиете чашка (или повече) преди сън – това може и да изглежда като добър начин да разпуснете преди лягане, но лесно може да има и обратен ефект. Алкохола първоначално потиска централната нервна система и има седативен ефект, но след това ефекта се обръща, когато алкохола се метаболизира и създава рязко нарастване на адреналина в тялото. Това е причина по-често да се будите нощем след като сте пили, което разстройва съня и води до умора. Препоръчително е да спрете алкохола три - четири часа преди сън.

Ровите в интернет преди лягане – светлината от дисплея на таблета, смартфона или лаптопа може да наруши естествения циркаден ритъм чрез потискане на мелатонина, хормонът, който регулира ритъма на заспиване и събуждане. Чувствителността към дигиталната светлина от техно играчките е различна при всеки, но като общо е добра идея да избягвате такива джаджи час – два преди сън.

Разчитате твърде много на кофеина – започването на деня с голяма чаша кафе не е проблем, дори според някои изследвания до три чаши кафе на ден са полезни. Но прекалената и неправилна употреба на кофеин може да наруши цикъла заспиване - събуждане. Според учените дори употреба на кофеин шест часа преди лягане нарушава съня, затова спрете с кафето по някое време следобед и се пазете от някой от неочакваните източници на кофеин, като сладолед, шоколад, хапчета за отслабване, дори освежители за дъх.

Стоите до късно през уикенда – щурият купон събота вечер и след това проспиването на неделята, ще доведе до трудно заспиване в неделя вечерта и ще бъдете недоспали в понеделник сутрин. Но тъй като стоенето у дома в събота може да навреди на социалния живот се опитайте да се будите в обичайното време на следващия ден, а следобед може да си подремнете. Двадесет минутна дрямка позволява на тялото да презареди, без да навлизате в по-дълбоките стадии на сън, което може да ви накара да се чувствате още по-уморени, когато се събудите.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects