Ефирни масла срещу есенната депресия

Ароматерапията е отлично средство, ако страдате от депресия и искате да подобрите настроението си. Ароматът на естествени ефирни маска ще ви помогне да преборите лошото настроение и да възстановите вашата душевна хармония. Освен това, можете да добавяте маслата във вашите козметически средства или домашни маски за красота. И така, добре дошли в света на ефирните маска и техните целебни свойства!


Грейпфрут

Слънчевият аромат на грейпфрута винаги може да подобри настроението ви, да ви подари бодрост и ще ви помогне да преборите стреса. При интензивните физически натоварвания е полезно да се прави масаж с това масло. То помага при болки в мускулите, тъй като неговите компоненти способстват за разтварянето на млечната киселина, която е главния виновник за тази болка. Освен това, маслото от грейпфрут извежда излишните течности от организма, което е само едно от другите му полезни свойства. Част от специалистите са на мнение, че това ефирно масло може да предизвика фоточувствителност на кожата, затова трябва да сте особено внимателни с него, ако планирате да прекарвате много време на преки слънчеви лъчи.


Лавандула

Това ефирно масло се смята за едно от универсалните, затова трябва да му обърнете особено внимание. То е известно с успокояващото си действия и спомага за подобряването на настроението, както и за това да преборите есенната депресия. Другото действие на лавандуловото масло е това, че помага да се справите с безсънието. Ето защо ви съветваме да приемете приятна вана с това ефирно масло и ще усетите веднага неговото успокояващо и ободряващи действие. Можете да го използвате и за ароматизация на спалното бельо, а именно като добавите на него няколко капки от това ефирно масло.

Бергамот

Повдига настроението и отпуска всички сетива, позволявайки ви да релаксирате приятно и да премахнете излишното напрежение. Също така, това ефирно масло помага за нормализирането на апетита. То притежава силно изразено противовъзпалително действие и е отлично средство в грижата за мазната кожа. Според някои изследвания, то също прави кожата фоточувствителна, затова и с него трябва да сте внимателни, ако ще се излагате редовно на слънце.


Роза

Оказва силен тонизиращ ефект, както на нервната система, така и на тялото. Помага ви да се преборите с лошото настроение и депресията. Освен всичко това, това ефирно масло е известно като силен афродизиак. То е едно от най-скъпите, но пък за сметка на това е много икономично, така че един флакон ще ви стигне за много време. Можете да го добавяте в козметичните средства, ако кожата ви е чувствителна или суха или пък да го използвате като самостоятелно козметично средство, за да се преборите с леките мимически бръчки.

Използвайте редовно ефирните масла и се доверете смело на тяхна сила. Както сами се видяхте днес, те не само ще са ви от полза, за да се справите с лошото настроение, но и да се грижите за вашата здрава кожа и красота!


Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects