Алое вера - полезно за красотата на всеки тип кожа

Сочно растение с успокояващи и тонизиращи свойства, алое вера носи невероятни ползи за кожата и здравето. Използвано е в алтернативната медицина и козметика от векове поради прекрасните си качества. Ползва се под различни форми – като гел, масло, сок, цялото растение, в кремове, сапуни и таблетки.

Хора с чувствителна кожа могат да ползват алое вера, тъй като действа успокояващо и не причинява раздразнения. Неговите противовъзпалителни свойства помагат при лечението на кожни дефекти, акне и други проблеми по кожата. Малко порязване или раничка, изгаряне или обрив могат да бъдат третирани ефективно с алое вера за по бързо заздравяване. Гелът от алое вера се извлича от листата на растението и когато се прилага регулярно омекотява и отстранява мъртвите кожни клетки, оставяйки кожата мека и гладка. Също така гелът забавя появата на признаци за стареене, като фини линии и бръчки по лицето.

Въпреки че има много продукти на пазара в днешни дни всеки може да си посади и отгледа алое вера у дома и да се възползва от чудесните качества на неговия сок и гел. Но ако това не е възможно си купете готов гел, базиран на алое вера и го използвайте редовно. Ако ползвате овлажнители, лосиони и кремове се стремете те също да съдържат алое. Алое вера и базираната на него козметика са полезни както през лятото, така и през зимата. През лятото неговите охлаждащи свойства помагат при слънчево изгаряне, като хидратира кожата, а през зимата пази от сухота, като добавя влажност на кожата.
Ето и някои рецепти за домашно приготвени маски за всеки тип кожа:

За нормална кожа – смесете 1 с.л. гел от алое вера, 1 с.л. брашно от нахут, 1 с.л. брашно  от портокалови кори и малко извара. Нанесете върху лицето и врата, като избягвате меките части около очите. Измийте след 30 мин. и подсушете с кърпа. Това е отлична маска за гладка и еластична кожа.

За мазна кожа – мазната кожа обикновено е податлива на акне и редовното прилагане на тази маска можа да сътвори чудеса с нея. Сварете листа от алое докато омекнат и ги смачкайте на паста. Добавете няколко капки мед и нанесете върху лицето. Отмийте със студена вода след 15 минути. Правете тази процедура веднъж седмично за прекрасна и чиста кожа.

За чувствителна кожа – вземете 2 с.л. гел от алое и добавете сок от една краставица. Смесете добре до получаване на паста и капнете три капки розова вода. Дръжте маската 15 минути на лицето и след това отмийте. Тази маска е много лека и не причинява раздразнения, а същевременно оставя кожата почистена от прах и нечистотии.

За суха кожа – смесете лъжица алое вера с малко зехтин и добавете бучка масло от ший (може да бъде и крем, в който има масло от ший). Смесете добре до получаване на полутвърда паста и нанесете върху лицето и по врата. Задръжте маската поне 20 минути, след което отмийте със студена вода за запазване на влагата в кожата.

Ако искате да се отървете от слънчевия загар, смесете гел от алое с лимонов сок и нанесете на мястото. Отмийте след около 10 минути. Ако пък искате да премахнете пигментация заменете лимоновия сок с розова вода, като с получения гел измийте мястото със студена вода.
Алое вера е натурален лек за различни кожни проблеми, така че възползвайте се от него и неговите свойства за красива и здрава кожа.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects