Как да се избавите от дребните пъпки на челото?

Погрешна представа е, че само тийнейджърите имат кожни проблеми, защото това не е така, макар че причините най-често са различни при жените на 18 и на 28 години. Ако при по-младите дами кожните проблеми се дължат основна на хормонално ниво, то при по-големите това се дължи често на това, че не се хранят балансирано и здравословно, както и на ред други фактори. Най-често при жените над 20 години пъпките са дребни и са един вид кожен обрив, като именно затова този проблем е толкова актуален и днес.


Защо е важно да се храните правилно?

Ако искате веднъж завинаги да се избавите от пъпките, тогава не трябва да бързате да си купувате различните кремчета на основата на антибиотик, а да се замислите на това, какъв живот водите. Бъдете сигурни, че причината за акнето не е само прекаленото омазняване на кожата и отделянето на себум, но и това се дължи на доста други фактори. Започнете да се храните балансирано и да си набавяте всички необходими хранителни вещества, витамини и минерали. Трябва да изключите от дневното ви меню следните продукти:
  • Прекалено мазните храни и в това число любимата ви майонеза;
  • Консервираните продукти;
  • Сладките, тъй като прекаленото консумиране на захар може да доведе до нарушаването на работата на червата;


За да се справите с кожните ви проблеми, започнете да консумирате храни, които са:

  • Богати на витамин А и цинк, тъй като те спомагат за съживяването на раните и ускоряват регенерацията на клетките;
  • Богати на фибри и влакна, тъй като те прочистват организма отвътре, изкарвайки вредните токсини от тялото. По този начин те ви помагат активно да се борите с пъпките и появата им в бъдеще;


Не трябва да си мислите и да се заблуждавате, че пъпките ще изчезнат след няколко дни, защото за де прочисти организма ви изцяло, ще се наложи да мине около месец. Много от жените се отказват в началото, без реално да са видели, каква е ползата не само за здравето им, но и за красотата.


Правилна грижа за кожата

Огромно значение тук оказва и факта как се грижите за вашата кожа, а именно дали я почиствате редовно. Не можете да се прибирате вечер от някакво парти, лягайки си след това с грима и то само защото нямате сили. Винаги и без изключение трябва да премахвате вашия make up, ако искате да се избавите от пъпките, но и да се грижите като цяло за красотата ви. Не пренебрегвайте все пак факта, че грима състарява кожата, затова трябва да ползвате не само качествени продукти, но и да махате винаги грима от лицето ви, когато сте си във вкъщи.

Почиствайте лицето ви редовно, правейки си парни бани и различни домашни маски, като например с желатин, черен въглен и прясно мляко. Така ще се избавите и от черните точки, а и все пак въглена извежда от организма вредните токсини, които също оказват влияние на това да имате проблемна кожа.


Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects