Как да се избавите от дребните пъпки на челото?

Погрешна представа е, че само тийнейджърите имат кожни проблеми, защото това не е така, макар че причините най-често са различни при жените на 18 и на 28 години. Ако при по-младите дами кожните проблеми се дължат основна на хормонално ниво, то при по-големите това се дължи често на това, че не се хранят балансирано и здравословно, както и на ред други фактори. Най-често при жените над 20 години пъпките са дребни и са един вид кожен обрив, като именно затова този проблем е толкова актуален и днес.


Защо е важно да се храните правилно?

Ако искате веднъж завинаги да се избавите от пъпките, тогава не трябва да бързате да си купувате различните кремчета на основата на антибиотик, а да се замислите на това, какъв живот водите. Бъдете сигурни, че причината за акнето не е само прекаленото омазняване на кожата и отделянето на себум, но и това се дължи на доста други фактори. Започнете да се храните балансирано и да си набавяте всички необходими хранителни вещества, витамини и минерали. Трябва да изключите от дневното ви меню следните продукти:
  • Прекалено мазните храни и в това число любимата ви майонеза;
  • Консервираните продукти;
  • Сладките, тъй като прекаленото консумиране на захар може да доведе до нарушаването на работата на червата;


За да се справите с кожните ви проблеми, започнете да консумирате храни, които са:

  • Богати на витамин А и цинк, тъй като те спомагат за съживяването на раните и ускоряват регенерацията на клетките;
  • Богати на фибри и влакна, тъй като те прочистват организма отвътре, изкарвайки вредните токсини от тялото. По този начин те ви помагат активно да се борите с пъпките и появата им в бъдеще;


Не трябва да си мислите и да се заблуждавате, че пъпките ще изчезнат след няколко дни, защото за де прочисти организма ви изцяло, ще се наложи да мине около месец. Много от жените се отказват в началото, без реално да са видели, каква е ползата не само за здравето им, но и за красотата.


Правилна грижа за кожата

Огромно значение тук оказва и факта как се грижите за вашата кожа, а именно дали я почиствате редовно. Не можете да се прибирате вечер от някакво парти, лягайки си след това с грима и то само защото нямате сили. Винаги и без изключение трябва да премахвате вашия make up, ако искате да се избавите от пъпките, но и да се грижите като цяло за красотата ви. Не пренебрегвайте все пак факта, че грима състарява кожата, затова трябва да ползвате не само качествени продукти, но и да махате винаги грима от лицето ви, когато сте си във вкъщи.

Почиствайте лицето ви редовно, правейки си парни бани и различни домашни маски, като например с желатин, черен въглен и прясно мляко. Така ще се избавите и от черните точки, а и все пак въглена извежда от организма вредните токсини, които също оказват влияние на това да имате проблемна кожа.


Пролетно-есенни обувки

Нощници

Спално бельо

Удобни домашни халати

Бански за всеки вкус

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects