Маски с мед за красива и блестяща коса

Медът е истински подарък на природата, който има уникални свойства и влияе много полезно на кожата, тъй като в него се съдържат множество полезни вещества. Той е трябва да се приема не само вътрешно, но също така е препоръчително да си правите често домашни маски с него. Дори в съвременните козметични продукти често се съдържа именно меда, така че защо да не спестите излишно похарчени пари и да не се погрижите сами за вашата кожа и коса в домашни условия. В него се съдържат въглехидрати и протеини, витамини и активни ензими, микроелементи, желязо и дори злато. Всеки също така знаете, че той е отличен природен антибиотик и притежава  антибактериални свойства.


Маските с мед, които са приготвени в домашни условия ще ви помогнат да укрепите вашата коса, да я направите по здрава, красива, бляскава и еластична. Известно е също така, че маските с мед и канела могат да изсветлят косата ви на 2-3 тона, но ако ги ползвате продължително време.

Маска с мед за суха и чуплива коса

Смесете 10 грама мед с една малка глава лук, която е предварително настъргана на ренде. Бързаме да ви успокоим и да ви кажем, че след като измиете косата си, няма да се усеща неприятен мирис от лука, така че не се тревожете за това. Получената смес се нанася на цялата коса, като задължително отделете особено внимание на корените и кожата на главата ви. След половин час измийте косата ви по обичайния начин, използвайки шампоан и балсам и/или маска.

Медовые маски для волос в домашних условиях

Маска с мед за мазна коса

Ако вашата коса бързо се омазнява и вече не знаете, какво да правите, тогава ви съветваме да опитате това домашни средство, за да се справите с проблема. За целта направете същата маска като горе описаната, но добавете към нея леко стоплена лъжица растително масло. Не се тревожете, че косата ви ще се омазни, защото това няма да се случи. Тук искаме да вмъкнем една скобка и да добавим, че е погрешно схващането, че маслата омазнява косата, защото те в действителност я подхранват и се грижат за нея, помагайки ви да решите вашите проблеми. Стойте с маската един час и след това измийте добре косата ви.


Маска за укрепване на косата

Слабата и безжизнена коса е често срещан проблем при много от жените. Това обаче лесно може да се изправи, като си направите тази чудесна домашна маскас мед. За целта смесете 40 грама киселя мляко, 30 грама суха горчица, 30 грама мед, 1 жълтък и една чаена лъжица растително масло и нанесете получената смес на цялата коса. Увийте я с топла кърпа и стойте с маската 30-40 минути, а след това я измийте добре с хладка вода.


Не си мислете, че за да имате красива и здрава коса е задължително да ходите само по-скъпите салони и да давате безумни пари за различните процедури. С помощта на даровете на природата можете да постигнете дори по-добър резултата и да се радвате на блестяща и сияйна коса всеки ден!

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects