Как да се грижите правилно за лачените обувки?

Лачените обувки се отличават със своето изящество и божествена красота, затова те са едни от най-обичаните модели на жените по цял свят. За съжаление обаче доста от дамите не харесват такива фасони и то само защото не могат правилно да се грижат за тях, поддържайки идеалния им външен вид.


Как правилно да носите лачените обувки?

Първото важно нещо, което трябва да запомните е това, че не бива да ги обувате, когато навън е много горещо, а именно при над 25 градуса, тъй като под въздействието на високата температура лачената кожа се разтяга много лесно, губейки своята еластичност и устойчивост, а след това съответно много лесно може да се напука. Освен това, високите жеги не позволяват на кожата ви да диша, а така краката ви ще се запарват и могат да възникнат различни здравословни проблеми, като например гъбички. Съветваме ви да съхранявате вашите лачени обувки в картонени кутии, за да ги запазите в идеално състояние за по-дълго време. Прекалено ниските температури под 10 градуса също не влияят добре на кожата, затова ви препоръчваме да избягвате да ги носите при такива климатични условия. Освен това, лачените обувки не са най-добър избор, ако времето навън е дъждовно или пък вали сняг, тъй като кишата и влагата влияе негативно на кожата и тя губи еластичността си, красотата и цвета.

Уход за лакированной обувью

Как да се грижите за лачената кожа?

За поддръжката и грижата на лачените вещи не трябва да се използват обикновени кремове, тъй като те не са предназначени за такъв материал. След няколко употреби на подобни продукти, лачената повърхност ще загуби красотата си и ще се превърне в поредните обикновени обувки. За тази цел,използвайте специални кремове, които са предназначение именно за този материал. Ако все пак ги изцапате, тогава можете да ги почистите лесно с помощта на сапунен разтвор, а след това просто ги избършете добре. Също така, можете да използвате и различни други домашни средства, с които да се грижите за вашите обувки. Уверяваме ви, че те не отстъпват по нищо на купените продукти. Така например, за да върнете блясъка на лачените вещи, просто обработете повърхността със смес от яйчен белтък и я полирайте. Подобен ефект може да се постигне, като добавите към тази смес рициново масло или глицерин. Намажете лачените обувки с получената домашна маска и я оставете за около  13-15 минути и след това отстранете излишъка с чист памучен тампон за премахване на грим.


Ако пък трябва да почистите повърхността им от прах, тогава вземете просто една салфетка и премахнете замърсяването. След това използвайте прясно мляко и с него обработете допълнително вашите обувки. Оставете го да изсъхнат добре и едва след това можете да ги обувате. И не забравяйте, че лачените материи никога не бива да се почистват с груби четки, за да не загубят блясъка и красотата си. 

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects