Как да преодолеете ревността в една връзка

Ревността не е нищо повече от един маниакален комплекс за малоценност. Важно е да се знае, че ревността в една връзка не само може да я разруши, но ще окаже влияние и върху хората, участващи в нея. В началото тя се проявява с малки неща, като например да не харесвате как партньорът Ви е погледнал някого, а в последствие може да прерасне в собственическо поведение и опит за контрол над половинката Ви. Трябва да разберете, че най-важно е да давате най-доброто от себе си и партньорът Ви евентуално ще го осъзнае.

Някои хора сравняват себе си с всеки, за когото партньорът говори. Няма нужда да бъдете параноични. Говоренето за други хора не означава, че Вие не сте важни. Сравнението с друг не помага с нищо, а напротив: води само до Вашето деградиране. Причината партньорът Ви да е до Вас е, че Вие сте ”единственият за него”, но това не означава, че ще бъдете постоянно в мислите му. Вашата половинка може и трябва да говори за други хора, просто го приемете като един - може да се каже дори здравословен - разговор.

Спрете да си мислите глупости, когато партньорът Ви говори с някого по телефона и не можете да му се обадите. Може би е шефът или е разговор с клиент,  може да е някой приятел или роднина... няма нужда да знаете всичко, практически е невъзможно. Просто приемете, че е зает в момента, върнете се към работата си и му звъннете по-късно, а още по-добре изчакайте той да се обади. Не се затормозявайте с излишни мисли и притеснения, така само се „изяждате” от вътре. Не оставяйте мислите да хвърчат като луди, поемете си дълбоко въздух, отпуснете се и се заемете с нещо полезно.

Понякога всички се чувстваме самотни, но да се преодолее това е също жизненоважно. Няма да можете да държите на своето твърде дълго време. Споровете са неизбежни, не съдете партньора си на базата на аргументи. Хората са склонни да имат различен темперамент, затова дайте си малко време и излезте на разходка, за да преодолеете гнева. Когато се върнете се дръжте като зрели хора, изяснете недоразуменията и всичко ще бъде наред.

Много важно нещо в една връзка е да давате на партньора си достатъчно пространство. Не е нужно винаги да сте заедно, да излизате заедно и да правите всичко заедно. Срещнете се с приятели и оставете партньора си да се срещне със своите. Ако се съмнявате във верността му не правете скандали, а поговорете спокойно за това, което Ви притеснява.
Да бъдеш параноичен може да доведе до депресия. Животът е прост, не го усложнявайте с мрачни мисли. Вярвайте в себе си и се приемете като „прекрасно Божие създание”, това ще Ви помогне да се справите с всяка ситуация.

Пролетно-есенни обувки

Нощници

Спално бельо

Удобни домашни халати

Бански за всеки вкус

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects