Как да съживите косата си в домашни условия?


Косата е главното оръжие на една жена, защото тя може коренно да промени нейната визия и да направи чертите на лицето ви по-нежни и женствени. За да се случи това обаче, вие трябва да се грижите за нея, за да може тя да е бляскава, еластична, красива и обемна. Не си мислете, че за да се случи всичко това ще се наложи да ходите веднага в скъпите козметични салони, защото дори в домашни условия ще можете да си направите невероятни домашни маски, с които да съживите вашата коса и да върнете нейния блясък.

Много от жените сами са виновни за състояние на косата им и тук не говорим за ежедневните разкрасителни процедури с преси, сешоари и други уреди, които малко или много увреждат косата. В това няма нищо лошо, защото всяка една жена иска да е красива, но затова е важно да поддържате косата си и да се грижите за нея всеки ден. 


Маска с оцет, бяла хума, белтък и масло от чаено дърво

С помощта на тази домашно приготвена маска вие не само, че ще се грижите за вашата коса, но и още след първото измиване с нея, тя ви ще стане видимо по-бляскава и жизнена. Също така, благодарение на маслото от чаено дърво вие ще можете да се избавите от пърхота, ако проведете курс от 4 до 8 процедури. Първо вземете една лъжица хума и добавете малко вода със стайна температура, за да се получи хомогенна смес. Добавете един белтък, две чаени лъжици ябълков оцет и 2-3 капки масло от чаено дърво. Нанесете маската на цялата коса и я увийте с топла кърпа. Оставете я да действа и да подхранва косата ви 30-40 минути и след това я измийте по обичайния начин, но задължително с леко хладка вода, за да не се свари белтъка на косата ви.


Маска с коприва и лайка

За целта направете настой от двете билки и изплакнете с нея вече измитата ви коса. Така ще можете да се избавите пърхота, ще възвърнете нейния блясък, както и тя да я оформяте много по-лесно. Ако косата ви е чуплива, тогава можете да използвате маска от настърган морков в съчетание с мед, жълтък и една лъжица растително масло. Тя се нанася на цялата коса, но ви съветваме ако тя ви е мазна, тогава да избягвате областта около корените. Тази смес се използва като укрепваща и възстановяваща процедура.

Съчетавайте тези домашни маски с масаж на скалпа, тъй като това е не по-малко важно, ако искате да се радвате на здрава коса. Разбира се, че само с подобните домашни процедури вие няма да можете да постигнете пълно възстановяване и възвръщане на блясъка, жизнеността и красотата, затова е важно също така да се храните правилно, набавяйки си по този начин всички задължителни хранителни вещества, витамини и минерали.


Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects