Училище за грим – как да избирате и да нанасяте очна линия

Много жени се страхуват от това да използват течна очна линия или въобще като цяло този козметичен продукт, под каквато и да било форма. Това обаче е голяма грешка, защото нанасяйки очна линия, вие можете коренно да промените чертите на вашето лице и да направите погледа ви много женствен или дори котешки. Днес сме се заели с нелеката задача да свалим всички тайни и веднъж завинаги да ви избавим от страха да използвате този козметичен продукт.


И така, при покупката на течна очна линия е много важно да обърнете внимание на това, каква е четката. Днес са много разпространени тези, които са под формата на флумастер, но именно те в голяма степен отказват жените да използват очна линия и то защото са напълно неподходящи за тези от вас, които за първи път ще нанасят този продукт. Първият им недостатък е именно неудобното нанасяне. Линиите често стават неравни и прекалено дебели, а прецизността с тях е по-скоро изключение отправилото, така че не ви съветваме ако за първи път ще използвате очна линия, да се спирате точно на този продукт. Препоръчваме ви да обърнете внимание на тези варианти, които се нанасят със специална четка, която се закупува отделно. Тя най-често е скосена и с нея много лесно ще можете да нанесете вашата очна линия, дори ако преди никога не сте правили това. Именно четките са 90% от успеха, така че не пренебрегвайте това правило.


Как правилно да нанасяте очна линия в четири лесни стъпки?

Етап 1

Започнете с нанасянето от външния ъгъл на окото, а не от вътрешния. Нанесете лека линия, стараейки се тя да е максимално близко до вашите мигли, за да се получи красив естествен вариант. Запомнете, че никога не бива да разтягате клепача ви по време на нанасянето, защото така линията няма да се получи симетрична.

Етап 2

Ако за първи път ще ползвате очна линия, тогава ви съветва да използвате този лесен трик. Нарисувайте няколко малко чертички по дължината на окото ви, започвайки от вътрешната част и след това просто ги свържете. Така лесно ще получите идеална очна линия, която ще е равна и напълно симетрична.


Етап 3

Ако искате да направите линия по-дебела, тогава просто направете втората стъпка отново, но този път вдигнете линиите малко по-високо. Съветваме ви в началото да се научите да рисувате тънка очна линия и едва след това да преминавате към тази стъпка.

Етап 4

Ако искате да подчертаете и долната линия на очите ви, тогава е добре да се опрете стабилно и едва след това да нанесете лека линия, която не бива да стига чак до външния ъгъл на очите, защото това ще ги намали визуално.

Ето че сами се убедихте, че в това да нанасяте прецизна очна линия няма нищо сложно и по-скоро всичко е въпрос на практика. Остава само да нанесете любимите ви сенки и спирала и сте готови да покорите дори Холивуд с безупречния ви женствен и магнетичен поглед!


Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects