Лоши сутрешни навици, които могат да провалят деня

Сутрините са може би най-важната част на деня, тъй като според това как преминават може да повлияят на целия ден. Ако се събудите по добър за здравето начин денят вероятно ще е прекрасен и ще бъдете в добра кондиция, докато ако се будите с лошо настроение е по-вероятно да имате лош ден, изпълнен с бъркотии. Ето няколко грешки, които може би правите сутрин, а ако бъдат избегнати вероятно ще имате чудесен ден:

Зависите от алармата – много хора си лягат вечер и спят, докато не чуят алармата на часовника сутрин. Вместо това е по-добре да се опитате да нагласите вътрешния си часовник така, че да не сте зависими от нея. За да изградите този навик можете например да не слагате, което ще позволи на естествената светлина да влиза сутрин в стаята. Преди да си легнете вечер се подсещайте на ум в колко трябва да се събудите. Може би ще отнеме седмица-две, но скоро ще се нагласите и тялото ще започне само да ви буди в точното време.

Проверявате си телефона – в днешни дни телефонът се превръща в съществена част от живота ни и обикновено първото нещо, което правим сутрин е да проверим за обаждания, имейли и съобщения. Психолозите не препоръчват да го правите. Те смятат, че това прави хората нещастни и намалява продуктивността им през целия ден. Дайте си време преди да посегнете към телефона, може да прочетете част от книга, да се разходите на въздух или пък да практикувате медитация.

Рязко ставане след събуждане – една популярна шега гласи: ”Ако хората трябваше да скачат от леглото сутрин, всички щяхме да спим в тостери”. Това всъщност е абсолютна истина от здравна гледна точка. Според лекарите рязкото ставане след сън може дори да доведе до инфаркт. Трябва да ставате бавно, давайки няколко минути на тялото си да се приспособи. Мускулите ви са схванати след съня, затова вместо да скочите от леглото хубаво се протегнете няколко пъти, за да може кръвообращението да заработи нормално.

Палите цигара веднага след ставане – болшинството от пушачите стават сутрин и първото нещо, което правят е да посегнат към цигарите, тъй като са измъчвани от никотинов глад. Тялото не е получавало хранителни вещества няколко часа и храносмилателните сокове са в очакване на храна. Пушенето на цигара и дори пиенето на кафе в този момент е изключително вредно.

Кафеинови напитки -  пиенето на черен чай или кафе с мляко и захар сутрин не е много добра идея, тъй като те са киселинни напитки. По-добре започнете деня си с чаша вода, след което изпийте алкална напитка, например вода с лимон, за да неутрализирате киселините в тялото, а след това може да изпиете един зелен чай.

Сутрешни упражнения без да сте закусили – ако програмата ви е натоварена и тренирате рано сутрин е почти сигурно, че не сте хапнали нещо преди да започнете. Независимо дали тичате или ходите на фитнес изследвания показват, че физическите упражнения на празен стомах карат човек да се чувства изтощен и раздразнителен през целия ден. По-добре е да направите лека закуска преди началото на тренировка.

Не планирате деня си – хубаво е да изградите навика да планирате деня от сутринта. Ако не го правите, денят може би ще бъде дезорганизиран и хаотичен, което в замяна ще доведе до стрес и безпокойство. Ако сте по-организирани нещата ще вървят по-гладко и ще бъдете по-щастливи.

Събуждате се ядосани – докато някои хора се будят в добро настроение има и други, които могат да бъдат силно раздразнителни и кисели след сън. Ако сте от втория тип започнете да правите съзнателни опити да сте в добро настроение всяка сутрин, в противен случай е доста вероятно лошото настроение да се запази през целия ден. Пуснете си хубава музика, вземете си релаксираща вана или правете нещо друго, което ви кара да се чувствате щастливи.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects