Краставицата – няколко изненадващи начина на използване

Освен, че е много полезна за здравето храна краставицата има и някои изненадващи –  и на пръв поглед странни – ползи. От премахване на лош дъх, през почистване на стомана, до лекуване на махмурлук, предлагаме ви част от тези нестандартни начини за използване на краставиците, за които вероятно не сте чували.

Почистване на запотени огледала – ако огледалата в банята ви се замъгляват след къпане вземете парче краставица и намажете повърхността на огледалото. Замъгляването ще изчезне, а във въздуха ще усетите приятен, успокояващ аромат, подобен на този в спа центровете.

Дават енергия – краставиците са отличен начин да почувствате прилив на енергия, когато сте уморени. Вместо да хапнете нещо сладко или да пиете кафе за ободряване, изяжте парче краставица. Тя съдържа витамин В и въглехидрати, които ще ви дадат необходимата енергия за няколко часа напред.

Пазят растенията от насекоми – ако имате стайни растения или пък сте засадили градина можете да използвате краставицата за премахване на насекомите, които обикновено са привлечени от растенията. Сложете няколко парчета краставица в алуминиев съд близо до растението. Очевидно краставицата и алуминият предизвикват реакция помежду си, която отделя миризма, твърде лека за да може човешкият нос да я усети, но градинските насекоми не я харесват и предпочитат да стоят надалеч.

Подтискат глада – краставиците се използват от много години като средство за подтискане на апетита. Те са бърза и здравословна закуска, която ще ви предпази от преяждане с нездравословни храни и ще намали глада. Може дори да опитате да ядете краставица преди всяко хранене, като така ще намалите значително количеството изядена храна.

Почистване на кухнята – ако искате да почистите металните повърхности в кухнята (кранове, сифони, кухненски плотове и пособия от неръждаема стомана) оставете настрана пълните с вредни и опасни химикали препарати, и използвайте парчета краставица вместо тях.  Това е евтин, екологично чист и ефективен начин за почистване. Краставицата ще отстрани мръсотията и ще направи металните повърхности блестящи, предпазвайки кожата ви от нежелани увреждания, предизвикани от препаратите.

Смазва скърцащите панти – скърцащите панти на врата или прозорец са досадно нещо, затова колкото по-бързо се отървете от това, толкова по-добре. Ако нямате смазка под ръка използвайте парче краставица като временно решение, докато намерите нещо по-трайно.

Лекува махмурлук – ако сте пили и искате да избегнете махмурлука на следващия ден, изяжте няколко парчета краставица преди лягане. Освен, че 90% от нея са вода, краставицата съдържа захари, витамини и електролити, които ще помогнат на тялото да поддържа химическия си баланс и ще предотврати махмурлука. Също така яденето на този зеленчук помага при борбата с хроничното главоболие.

Подобрява дъха – ако имате лош дъх, а нямате ментов бонбон под ръка, можете да използвате парче краставица, като го натиснете с език към небцето. Задръжте за 30 секунди и след това го изяжте, така ще премахнете лошия дъх.

Изтрива химикал и молив – кората на краставицата може да се ползва като изтривалка, когато пишете с химикал и неволно направите грешка. Ако нямате гума или друго пособие под ръка, вземете парче кора и бавно разтрийте върху мястото. Също така може да използвате този метод и за да се отървете от рисунките с молив, с които децата са „украсили ” стените в дома.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects