10 евтини начина за поддържане на красива коса и кожа

Всички знаем, че качествената козметика е скъпа, а когато не ни достигат средства грижите за косата и кожата остават на по-заден план. Свитият бюджет обаче не трябва да ви спира да изглеждате по-добре от всякога, а ако искате кожата ви да бъде по-здрава и да има младежки вид без да прахосвате пари за скъпа козметика, ние ще ви дадем няколко прости решения, които водят до неочаквано добри резултати.

За мека, еластична кожа – мляко
Млякото има високо съдържание на мазнини, протеин, биотин, витамини А и D, които намаляват петната и успокояват раздразнената кожа. Измийте лицето си и поставете натопена в студено мляко кърпа върху него за 15 минути. Млечната киселина ексфолира кожата и я прави бляскава и еластична.

За премахване на тъмни петна – лимон
Лимонът е изключителен богат източник на витамин С и калий, които се борят със свободните радикали и предпазват кожата от увреждане. Можете да го използвате като сложите една супена лъжица прясно изцеден сок върху тъмните петна и пъпките по лицето.

За намаляване на тъмни кръгове под очите и подпухналост – чай
Кофеинът в чая кара тъмните кръвоносни съдове под и около очите да се свият. Това освобождава течност, която предизвиква подпухналост на очите. Накиснете няколко пакетчета чай в гореща вода за 2 минути, след което ги охладете в ледена вода, докато изстинат. Сложете ги върху очите за 20 минути. Това значително ще намали тъмните кръгове и ще олекоти тежестта в очите.

За увиснали клепачи и бръчки около очите – яйчен белтък
Разбийте един белтък на пяна. Натопете памучен тампон за лице и намажете клепачите, външните ъгли на очите и по бузите. Оставете да престои един час, след което измийте с влажна хавлиена кърпа. Белтъците стягат кожата и подобряват нейната еластичност.

За гладка, блестяща коса – олио
Сменете скъпите серуми за поправяне на косата със слънчогледово олио или олио от жожоба. Те имат структура от фини молекули, които навлизат в косъма и го подхранват дълбоко. Втрийте обилно количество олио в косата, като започнете от корените и достигнете върховете. Сложете си с шапка за баня и увийте с топла хавлиена кърпа отгоре. Оставете маската за един час, след което измийте с шампоан. Завършете измиването, като изплакнете със студена вода, за да „запечатате” епидермиса и задържите влагата.

За обемна коса – сушете косата с наведена глава надолу
За да увеличите обема на косата си нанесете пълна длан с пяна за коса и вдигнете главата нагоре, като след това изсушете със сешоар. Използвайте кръгла четка за да дооформите косата след това.

За по-бели зъби – сода за хляб
Блестящата усмивка озарява лицето и цялостната визия, затова може да си направите домашно избелване на зъбите. Мийте зъбите си с паста, направена от сода за хляб и вода веднъж седмично, за да премахнете петната по тях. Зърнестата структура действа като абразив и изсветлява петната, като същевременно полира зъбите без да нарушава емайла.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects