Топ 10 навика за успешно отслабване

Одисей е казал: „Великите хора имат велики стратегии за успех”. Може би имате силна воля и страхотна мотивация, но те може и да не помогнат да намалите дупките на колана. Това, от което се нуждаете е много мъдрост, някои умни и добре обмислени стратегии, и сте готови да поемете към целта. Ще ви предложим десетте най-ценни навика, които е хубаво да изградите по пътя към успешно отслабване.

Никога не се хранете от опаковката

По-добре е да определите количеството, което смятате да изядете, да извадите само него от пакета или контейнера, и когато свърши да не посягате за още. Опитайте се да преборите всеизвестното „Само с едно не мога”. Също така скрийте от погледа си чипс, снакс и подобни, тъй като „извън погледа е извън ума”. Визуалният контрол е препоръчителна практика, когато става дума за отслабване. Сложете на по-видими места само здравословни храни, а чипса приберете на място, което е малко вероятно да виждате през няколко минути.

Дамски Обувки  :  Дамски бански  :  Нощници  :  Пижами  :  Халати


Не забравяйте да закусвате

Всяка сутрин тялото има нужда да възобнови метаболизма си в нормален ритъм, а закуската прави точно това. Едно от нейните най-големи предимства е, че тя помага за стабилизиране на хормоните и ни държи далече от потенциално преяждане през деня.

Разумно готвене

Всяко хранене през деня може да бъде сготвено така, че да съдържа всички необходими хранителни вещества. Намирането на начин постепенно да преминете към ядене на повече плодове и зеленчуци е идеален начин да се придържате към плана за отслабване. Едно от най-старите и основни правила, когато купувате плодове и зеленчуци е те винаги да са пресни. Избягвайте всички, които са меки, натъртени и имат видими дефекти. Също така се стремете да купувате само цели, а не разфасовани пресни плодове или зеленчуци.

Яжте въглехидрати за отслабване

Освен фибрите, добрите въглехидрати също са богати на витамини, минерали и хранителни вещества. Те имат нисък гликемичен индекс, което помага за регулирането на кръвната захар и производството на инсулин, и са с ниски нива на енергийна наситеност, т.е. осигуряват енергия равномерно и продължително време, което е отлично за здравето. Храните, богати на добри въглехидрати са зеленчуци, плодове, картофи, кафяв ориз, леща и боб.

Фитнес упражненията трябва да са с приоритет

Те трябва да са неотменима част от дневният ред. Тренировката помага за контрол над теглото и е здравословен начин на живот в истинския смисъл на понятието. Повечето хора са склонни да пропускат фитнеса или да го слагат най-накрая в дневния си ред (което пак най-често води до отлагане за следващ ден). Оставете извиненията встрани и се опитайте да ставате един час по-рано сутрин или пък отложете с един час вечерните социални ангажименти.

Фокусирайте се върху целта си

Намират ли се в гардероба чифт дънки, които не ви стават, а пък много искате да се вмъкнете в тях? Или пък малка, сладка, цветна рокля, която обличахте преди няколко месеца, сега не можете, а много искате пак да я носите скоро? Тогава ги сложете на видно място! Да, повярвайте ни, мотивацията е половин спечелена битка. Всеки път, когато ви обземе страстта да посегнете към онези вкусни пържени картофки си представете как обличате роклята и ще усетите как желязната решителност се връща у вас.

Контрол над порциите храна
Контролът над порцията по същество е да знаете какво количество от кои храни ще изядете. Размерът на порцията определя нейното калорично съдържание. Колкото повече ядете, толкова повече калории добавяте към дневната допустима стойност. За да успеете да отслабнете е много важно да контролирате колко храна ще изядете.

Яжте банани
Бананите са част от здравословното хранене и трябва да са част от диетата за отслабване. Но имайте в предвид, че никоя храна сама по себе си няма да доведе до този ефект. Необходимо е да се създаде калоричен дефицит, т.е. да се изгарят повече калории, отколкото се приемат в рамките на деня. В повечето случаи калоричен дефицит от порядъка на 10-15% е най-оптимален, а ако го превишите обикновено се получава загуба на повече мускулна маса, отколкото на мазнини. Бананите са плод, наситен с хранителни вещества – витамини, минерали, фибри, въглехидрати и енергия. Както всяка друга храна и те трябва да се включват в дневния калоричен прием. Около 90 калории се съдържат в 100 гр. банани.

Определете фитнес нивото си
За начинаещите е полезно да следят как напредват и да си определят краткосрочни цели. Затова при начало на нова фитнес програма е хубаво да определите нивото си чрез леки фитнес тестове, като можете да определите гъвкавостта си с упражнение „сядане-протягане”, подвижността и издръжливостта си с упражнение по бързо ходене, а също така да записвате и следите структурата на тялото си (гръдна обиколка, талия, ханш и т.н.).

Преодолейте „срама” във фитнеса

Спрете да се срамувате! Всеки, който вече е усетил ползата от фитнеса, в началото е започнал с бебешки стъпки, точно както сте и вие сега. Купете си подходящо облекло, вземете си тениска с един номер по-голяма, за да не се чувствате неудобно, докато тренирате. Изберете си място в залата, което е удобно за вас. Намерете си приятел, с когото да тренирате заедно. Подберете спорт, който ви е приятен, може би скоуш, тенис или баскетбол. Обиколете различни фитнес зали и изберете тази, в която ви е приятно. Попитайте фитнес инструктора дали е сертифициран. Въоръжете се с увереност, която няма да изчезне по пътя към успешното отслабване.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects