Как да не се чувстваме гладни

Ако сте на диета и имате постоянното чувство за глад започнете да се храните с по-големи количества храни, които обаче съдържат по-малко калории. Някои храни са по енергийно наситени, което значи, че те ползват повече калории. Вместо да се стремите към високо калорично храни и закуски яжте разнообразни, ниско калорични храни, за да сте заситени по-дълго време. Ако все още се чувствате гладни, след като сте завършили яденето, опитайте се да похапнете нещо със съдържание на вода, като така ще се чувствате задоволени между храненията. Ето и няколко стъпки, които може да следвате.

Стъпка 1: Въведете разнообразни зеленчуци към храненето си. Зеленчуци като броколи, зелени салати и тиквички са с ниско съдържание на калории, така че може да се чувствате по-сити след хранене.

Стъпка 2: Когато почувствате силен глад похапвайте храна, която има много водно съдържание. Храни, като диня, краставици, портокали и целина имат много вода в себе си, което ще ви накара да сте заситени между храненията.

Стъпка 3: Яжте правилния тип въглехидрати. Пълнозърнестите храни, като кафяв ориз, пълнозърнести макаронени изделия и пълнозърнест хляб съдържат високи количества фибри, които също карат тялото да не усеща глад. Рафинираните въглехидрати в храни като бял ориз и бял хляб се превръщат бързо в захар в тялото, карайки ни да се чувстваме гладни отново след кратко време.

Стъпка 4: Добавете чисти протеини към храната. Чистите протеини могат да бъдат и с животински, и с зеленчуков произход. Храни с животински са например нискомаслено сирене, яйца, пилешки гърди без кожа, пуешки гърди без кожа и риба, а от растителен са тофу, темпе, фасул и леблебия. Всички те имат високо съдържание на протеини.

Стъпка 5: Заместете десерта  - а също и всеки порив да похапнете нещо - със свеж плод. Сушените плодове са по-концентрирани от свежите, което значи че имат повече калории в по-малко количество. Яжте плодове с малки нива на калориите, но с повече вода в тях.

Стъпка 6: Пийте поне 8 чаши вода през целия ден, за да пресечете пристъпите на глад.

И накрая един съвет: винаги се консултирайте с Вашия лекар преди да започнете каквато и да било диета!

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects