5 храни, които предпазват от преждевременно стареене на кожата


Започнали сте да забелязвате появата на фини линии и бръчки по лицето? Това е сигнал да обърнете внимание на начина, по който се грижите за лицето си. Много жени се паникьосват и веднага биха се втурнали до най-близкия козметичен магазин, за да потърсят някакъв продукт за подновяване на кожата. Ранната поява на застаряване на кожата е поради различни причини, предимно от начина на живот, хранителните навици, стреса и т.н. Въпреки това можете да се справите с тези признаци и без козметика, а само с помощта на подходящо хранене. Така че преди да изтичате до магазина за козметика, отидете до кухнята и добавете тези храни в списъка за пазаруване, направете ги след това част от ежедневното си меню и ще изглеждате млади, и красиви още дълги години.
Спанак
Зелените, листни зеленчуци, а най-вече спанака, съдържат витамин А и бета каротин, които имат способността да предпазват кожата от преждевременно стареене и деградиране. Колкото по-тъмнозелен е зеленчука, толкова е по-добър за кожата, така че добавете спанака към храненето. Може да си направите енергиен шейк, като го разбиете в блендер или пък да го изядете под формата на къри.
Семена от чиа
Семената от чиа са изключително полезни за кожата на лицето. Те добавят блясък на кожата и я правят да изглежда младежка. И това се постига само с една супена лъжица на ден. Те са богати на омега-3 мастни киселини, които помагат за поддържането на кожата млада и безупречно изглеждаща.
Горски плодове
Има голямо разнообразие от горски плодове, а хубавото е, че всички помагат да държите знаците за стареене на кожата далече от себе си. Те помагат за подновяването на колагена в кожата, който я поддържа еластична и стегната. Само шепа горски плодове може да засили колагена и да направи кожата здрава и млада. Горските плодове съдържат и манган, който има свойството да превръща токсините, намиращи се в кожата, в кислород, като така се намалява увреждането и.
Домати
Домати може да се намерят по всяко време, а тяхното ползване е благоприятно за кожата. Те съдържат ликопен, който има силно анти-застаряващо  действие. Той предпазва кожата от вредни външни фактори, като замърсяване, слънчево изгаряне и др. По-полезно е доматите да се консумират сготвени, отколкото сурови, тъй като ликопенът действа по-силно, когато е загрят.
Бадеми
Бадемите са пълни с витамин Е и антиоксиданти, които пазят кожата от поражения и помагат за нейното възстановяване. Ако искате може да ядете накиснати във вода за една нощ бадеми, така ще подобрите многократно здравето на кожата си. Витамин Е също помага и за по-бързото заздравяване на кожата.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects