10 съвета как да спрете появата на бръчки и стареенето на кожата


И така, навършили сте 35 години и започвате да забелязвате първите белези на стареене – кожата изтънява и се появяват фини линии. Чувствате я суха, дори и когато сте приложили най-добрите овлажнители върху нея. Забелязвате петна и спукани кръвоносни съдове, които просто не могат да изчезнат. Първите бръчки се появяват и се взират във Вас от огледалото.
Преди да натиснете паник-бутона трябва да осъзнаете, че стареенето на кожата и появата на бръчки са напълно нормални процеси. Всъщност кожата е първия „орган”, който разкрива възрастта Ви. Тези ефекти върху кожата се дължат главно на два фактора, свързано с естественото стареене – изтъняването на епидермиса (най-горния слой на кожата) и намаления кръвен поток към кожата. Отделно от това други фактори, като прекалено излагане на слънце, пушене, алкохол и нездравословно хранене, засилват стареенето на кожата.
Повечето хора смятат, че остаряването на кожата е неизбежно и не се интересуват дали това се случва. Въпреки това трябва да знаете, че с няколко малки промени в начина на живот и повече нежна грижа, можете да изглеждате толкова млади, колкото се чувствате.  За да Ви помогнем да „влезете в правия път” ще Ви дадем няколко съвета, към които ако се придържате ще запазите кожата си млада за по-дълго време:
11.    Избягвайте прекаленото излагане на слънце
Това е причина номер 1 за появата на бръчки според множество резултати от изследвания по проблема. Пазете кожата си от слънчевите лъчи, като на първо място не излизайте на слънце в часовете от деня, когато то е най-силно. На второ място изградете навика да слагате слънцезащитна козметика с подходящ защитен фактор всеки път, когато ще бъдете по-дълго време на слънце. Нанесете върху кожата 20-30 минути преди излизане и след това повтаряйте през няколко часа.
22.     Пийте много вода
Недостатъчната хидратация е втората голяма причина за прекалено много бръчки. За да бъде овлажнена и еластична кожата има нужда от постоянно захранване с вода. Ако не успявате да набавите достатъчно течности на тялото клетките ще започнат да губят еластичност и това може да доведе до поява на бръчки.
33.   Спрете цигарите
Като оставим настрана добре известните и документирани, опасни за здравето ефекти от пушенето, то също причинява преждевременно състаряване на кожата. Това става най-вече поради намаления кръвен поток и подхранване на кожата, които я карат да губи еластичност и влажност. Също така някои характерни движения на лицето, когато пушите, като например примижаване с очи и свиване на устните при дърпане от цигарата, след време довеждат до поява на бръчки в ъглите на очите и устата.
44.  Осигурете си достатъчно сън
Когато не получавате достатъчно сън тялото произвежда излишни количества кортизол – хормон, който разрушава кожните клетки. Почивайки си достатъчно време ще стимулирате тялото да произвежда повече хормон на растежа, който поддържа дебелината на кожата, прави я по-еластична и намалява вероятността да се появят бръчки.
55.  Спете по гръб
Може да Ви бъде трудно, в зависимост как сте свикнали да спите, но се опитвайте да свикнете да спите по гръб. Спането на една страна води до бръчки, тъй като кожата от страната на която сте спали е била притисната и нагъната през това време. Хората, които спят по лице са склонни да получат „бръчки от спане” по врата, лицето и гърдите, тъй като през цялата нощ са се притискали към възглавницата.
66.  Яжте здравословна храна
Въпреки, че това може би е обичайно за повечето хора в днешно време, е важно още веднъж да отбележим колко полезно е здравословното хранене. Консумирайте храни с много витамини, свежи плодове и зеленчуци, ядки и семена. Всички те са ефективни срещу състаряване, поради големите количества антиоксиданти в тях.
77.  Дръжте стреса далече от себе си
Стресът води до производство на определени хормони в тялото, като кортизол, който намалява мускулната тъкан под кожата. Това я прави по-тънка, изглеждаща сбръчкана и стара.
88.  Използвайте овлажнител
Много жени в днешно време са толкова загрижени за младостта на кожата, използвайки многобройни козметики против стареене, че забравят колко добър може да бъде един обикновен овлажнител. Добре овлажнената кожа изглежда толкова добре, че малките линии и бръчки са далеч по-незабележими.
9. Не прекалявайте с измиването на лицето
Чешмяната вода „изстъргва” от кожата натуралните мазнини и влага, които са естествена бариера срещу поява на бръчки. Колкото по-често ги отмивате, толкова по-слаба е защитата. Още повече – ако сапунът, който ползвате не съдържа овлажнители, по-добре е да измиете лицето само с почистващ тоник.
110.  Консултирайте се с дерматолог
Дали ще използвате някаква козметика в борбата със стареенето на кожата, било то крем или лосион, или ще се подложите на химическа или хирургична намеса, като химически пилинг, филъри, лазер или ботокс, препоръчително е преди това да се консултирате с дерматолог. Той ще Ви предложи най-удачен вариант, чрез който да запазите и подобрите здравето, и младостта на кожата.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects