Фибри за плосък корем – възможно или не?

Ниско калоричните храни могат да помогнат да постигнете така желания плосък корем. Фибрите са от голяма полза за здравето. Те намаляват риска от заболявания като диабет, сърдечни болести, висок холестерол, запек и много други.  Въпреки че може да помага да свалите килограми, дори и да стопите мазнините на корема, добавянето на повече фибри към диетата само по себе си не дава като резултат плосък корем. Ще трябва да направите допълнителни промени в храненето и да добавите още упражнения към своята програма.

Добавянето на фибри към храненето може да помогне за сваляне на килограми или поне за поддържане килограмите на здравословно ниво. Обикновено когато ядете храна с фибри самото хранене е по-бавно, а в същото време фибрите забавят чувството за празен стомах. Така те помагат да ядем по-малко и да сваляме ненужните килограми. Според изследване продължило две години участниците, които са консумирали повече храни с фибри, са показали тенденция на запазване и намаляване на теглото.

Фибрите изглежда помагат и за намаляване – или поне не увеличаване – на коремните мазнини.  Изследване показва, че храненето с  богати на фибри зърнени храни помага да не се натрупват коремни мазнини и като цяло ограничават качването на килограми в другите части на тялото. В тази насока се стремете да замените всички продукти от менюто си, които са произведени от преработени зърнени култури за пълнозърнести храни.

Храни, подходящи за постигане на плосък корем включват:
  • Яйца – едно на ден, освен ако нямате висок холестерол;
  • Бадеми – 20-25 бадема на ден;
  • Ябълки – една или две на ден;
  • Тъмно зелени зеленчуци (спанак, броколи и др.) – можете да ги ядете в различна форма по три пъти на ден;
  • Сьомга – по възможност два пъти в седмицата по 100-120 грама;
  • Горски плодове – поне половин чаша на ден;
  • Йогурт – 1 до 3 чаши нискомаслен или обезмаслен йогурт на ден;
  • Киноа – ако не сте чували за нея това е зърнена култура, приготвя се както всички останали зърнени храни.  Половин чаша от нея съдържа 5 грама фибри и 11 грама протеини.
Коремът няма да изглежда плосък, ако страдате от запек и подуване. Добавянето на твърде голямо количество фибри в диетата ви може да предизвика тези неприятни симптоми. Но ако увеличавате приема на фибри постепенно, заедно с консумация на повече вода, шансовете за тези странични ефекти значително намаляват. Стремете се да приемате21 до 25 грама фибри на ден ако сте жена. За мъжете препоръчителната дневна доза е от 30 до 38 грама.

Ако искате да забележите разлика и начални признаци на плосък корем, то ще трябва да намалите излишните килограми в цялото си тяло. Може да постигнете това, като увеличите времето за тренировка, включително кардио и силовите упражнения, и като спазвате здравословна диета с ниски количества калории и мазнини. Освен това, ако промените позата си и начина на ходене коремът Ви ще изглежда плосък, дори и ако не сте свалили допълнителни килограми.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects