Какво се случва с тялото, когато пропуснете закуската

Алармата не се е включила, успали сте се и закъснявате за работа – това е обичайния сценарий, който води до пропускане на закуската. Да не закусите е не само лош старт на деня, но ако стане ежедневие рискувате да увредите здравето си в дългосрочен план. Каквито и да са причините да пропускате закуската може би ще се опитате да не го правите занапред, след като разберете как това влияе върху тялото Ви.


Изтощение

Пропускането на закуската ще забави метаболизма на тялото, което ще Ви накара да се чувствате уморени, дори изтощени понякога. Когато закусвате редовно, храната поддържа метаболизма нормален, което ще Ви поддържа енергични и бдителни.

Влияе на хормоните


Когато не закусите това изключително ще повлияе на хормоните Ви. Тази промяна ще увеличи нивото на кортизол в тялото, което Ви кара да се чувствате стресирани. Също така предизвиква резки колебания в нивата на инсулин от ниско към високо и обратно, което води до проблеми с кръвната захар, а от там и до напълняване.

Тялото „складира” мазнини


Вие закусвате, след  като сте „гладували” цяла нощ. Закуската има за цел да съживи организма преди да започнете новия ден. Когато пропуснете закуската тялото се обърква и си мисли, че вие „гладувате”. Това ще го накара да започне да трупа мазнини, за да има необходимата енергия. Не позволявайте това да се случва - просто закусвайте!

Влияе на настроението

Не само хормоните Ви ще полудеят, ако не закусвате, Вие освен това ще бъдете изтощени. Тези два фактора могат да Ви направят раздразнителни в началото на деня. А предполагаме, че няма да Ви е приятно да сте кисели още от сутринта, нали?

Преяждане

Пропускайки закуска Вие на практика се подлагате на глад до следващото ядене. И когато дойде време за обяд губите контрол над глада и започвате да се храните неразумно. Също така хормоните, като лептин и грелин, които контролират чувството на глад и насита са отслабени, и не функционират оптимално.  Това е още една причина за преяждане и качване на тегло.

Качване на килограми

Вече обсъдихме как пропускането на закуска влияе върху метаболизма и пристъпите на глад – фактори, които Ви карат да ядете повече и да трупате калории. Освен тях имаме и изтощение, което пречи за каквато и да било физическа активност. Всички тези три компонента могат евентуално да доведат до качване на излишни килограми. Затова запомнете – закуската е най-важното хранене през деня!

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects