10 разбити мита за красотата


Случвало ли се е да получите съвет от майка си, някой приятел или от Вашия козметик, който звучи странно, дори абсурдно? Като например да не ползвате овлажнител върху мазна кожа или да не слагате слънцезащитен крем, ако няма слънце? Със сигурност сте ги чували. Затова нека разбием някои от тези митове сега.

Мит: ако отскубнете сив косъм на негово място поникват десет.
Истината: Не е вярно! На мястото на отскубнат косъм може да поникне само един. Ако откъснете цвете с корените на негово място ще поникнат ли десет нови?

Мит: ако бръснете ръцете и краката, вместо да ползвате кола маска, космите ще станат твърди.
Истината: Премахването на космите чрез бръснене не ги прави нито твърди, нито меки, то просто ги премахва както и при другите методи на обезкосмяване. Единствената причина да усещате космите груби и твърди при пипане е, че бръсненето прави върховете на косъма изтъпени.

Мит: цъфтящите краища могат да се поправят
Истината: Всъщност не. Веднъж разцепил се, косъма не може да бъде „залепен” по никакъв начин. Единственият лек е подстригването на косата.

Мит: ако имате акне трябва да си миете лицето често и енергично.
Истината: Абсолютно не! При развити огнища на акне честото и енергично търкане на кожата води само до допълнително разпространение на инфекцията, което води до още повече акне.

Мит: ако не е слънчево навън не слагайте слънцезащитен крем.
Истината: Дали слънцето е видимо или не, не е фактор дали да ползвате защита от него. Всъщност трябва да слагате крем, който предпазва от ултравиолетовите лъчи, които са в атмосферата по всяко време на годината, независимо дали е слънчево или не.

Мит: ако косата е мазна не ползвайте балсам.
Истината: Не! Балсам трябва да се слага на всякаква коса. Той помага за по-лесното и поддържане, за по-лесно сресване и оформяне. Единственото, за което трябва да следите е да слагате балсам само върху косата, но не и на кожата на главата.

Мит: ако искате да Ви порасте по-дълга коса я подрязвайте на всеки 2 месеца.
Истината: Темпът, с който расте косата не може да се промени с подрязване. Подрязването може да направи косата да изглежда по-добре, когато краищата и цъфтят.

Мит: ако имате мазна кожа не Ви трябва овлажнител.
Истината: Също както и при косата овлажнител се прилага на всякаква кожа. Ако лишите кожата от влага, мастните жлези за да компенсират това започват свръхпроизводство на мазнини, които правят кожата по-податлива на акне.

Мит: имате бели петна по ноктите? Значи страдате от липса на калций!
Истината: Тези бели петна по ноктите са нищо повече от депозити на вещество, наречено цистеин. Те може да си стоят непокътнати в мастните жлези, които се избутват нагоре от меката област под кутикула. Всъщност белите петна нямат никаква връзка с какъвто и да било хранителен дефицит.

Мит: ще се справите с целулита, ако отслабнете.
Истината: Целулитът е кожен проблем, а не проблем на хора с наднормено тегло. Отслабването може само да позаглади целулита, но е и да го елиминира напълно.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects